6 dalykai, kurių niekada nedaro patyrę keliautojai

Kelionės – dažniausios atostogų palydovės. Išvykus poilsiauti, norisi rinkti nuotykius ir nerūpestingai jais mėgautis, tačiau ne visada pagalvojame apie smulkmenas, kurios gali apkartinti net ir puikiausią kelionę. Tad ko niekada nedaro patyrę keliautojai?

Neskuba iš vieno lėktuvo į kitą

Visai nesvarbu, ar tai lėktuvas, traukinys ar autobusas – profesionalus keliautojas tarp jungiamųjų maršrutų pasilieka mažiausiai pusantros valandos. "Šis laiko tarpas sumažins tikimybę nespėti į kitą transporto priemonę. Oro uostuose vartai gali būti toli vieni nuo kitų, traukinys gali netikėtai užstrigti kelyje ir t. t. Visa tai tirpdo minutes kaip pavasario saulė sniegą, todėl būtinai pasilikite pakankamai laiko tarp persėdimų", - sakė lėktuvų bilietų rezervavimo sistemos "Skrendu.lt" vadovas Sigitas Fabijonavičius.

Nesistengia aprėpti per daug

Patyrę keliautojai vienos kelionės metu niekada nesistengia aprėpti visų įmanomų užsiėmimų. Nebandykite per vieną kelionę nuveikti per daug. Skirkite laiko savo pagrindiniams tikslams, atsipalaiduokite gatvės kavinėse, paspoksokite į praeivius. Miesto pažinimas pėsčiomis gali būti neįkainojamas, tad skirkite tam laiko!

Niekada neina į pirmą pasitaikiusį restoraną

Patyręs keliautojas nesirinks pirmo pamatyto restorano. Kavinės prie žymiausių lankytinų vietų, viešbučių restoranai – tai brangiausios vietos pietauti. Norėdami sužinoti apie geriausias, pigiausias ir dažniausiai lankomas vietas, prieš išvykdami panaršykite internete, paskaitykite tinklaraščių įrašus. Galiausiai atvykę pasiteiraukite vietinių, jie tikrai patars. Sutaupysite tikrai didelę savo kelionės biudžeto dalį.

Nepradeda kelionės nesuplanavę

Profesionalus keliautojas, prieš vykdamas į kelionę, visada turės planą. Jei ne detalų, tai bent preliminarų: ką lankys, kur nakvos, koks bus kelionės biudžetas ir t. t.? Labai svarbu žinoti esminius kelionės aspektus tam, kad išvengtumėte nemalonių netikėtumų, tokių kaip nakvynė gatvėje ar tuščios kišenės. Yra manančių, kad turėti aiškų kelionės planą yra nuobodu ir neįdomu, tačiau jis tikrai padeda apsisaugoti nuo nepavykusių atostogų. Taigi, planuokite!

Nesiveža daugiau nei reikia

Patyrusio keliautojo kuprinėje niekada nerasite penkių porų batų, keturių marškinių, šešių pakuočių baterijų ar 3 žibintuvėlių. "Kelionės metu svarbu neapsunkinti savęs nereikalingu nešuliu, todėl daiktus rinkitės atidžiai. Į lagaminą susidėję pusę savo spintos turinio, per kelionę didžiosios dalies, greičiausiai, taip ir neištrauksite. Vežkitės tik tai, ko tikrai reikės ir dėkite į šoną tuos, kuriuos vadinate "o jeigu?", - patarė S. Fabijonavičius.

Neužpildo fotoaparato atmintinės

Patyrę keliautojai, lygiai kaip ir pradedantieji, fotografuoja savo kelionės įspūdžius, tačiau yra esminis skirtumas, dėl kurio patyrusių keliautojų atostogos įsimintinesnės. Svečioje šalyje lankantis pirmuosius kartus, norisi įamžinti kiekvieną kelionės sekundę. Fotoaparatas atrodo tarsi priklijuotas prie rankų ir fiksuoja kiekvieną momentą, tačiau taip praleidžiamos maloniausios kelionės akimirkos. Profesionalūs keliautojai nesistengia objekto užfiksuoti visomis įmanomomis perspektyvomis. Leiskite fotoaparatui "pailsėti" ir parsivešite gerokai daugiau įspūdžių!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45960903sec.