BTA: Lietuvos gyventojai labiausiai bijo susirgti nepagydoma liga bei pavėluoti į lėktuvą

Draudimo bendrovė BTA ir „Spinter tyrimai“ atliko apklausą ir išsiaiškino, kad labiausiai Lietuvos gyventojai bijo susirgti nepagydoma liga ar netekti artimo žmogaus. Šias gyvenimo rizikas, kaip labiausiai gąsdinančias, įvardijo atitinkamai 77 ir 63 proc. respondentų. Tik kiek mažiau nerimo kelia tikimybė prarasti namus ar darbingumą. Tarp didžiausių baimių yra ir tikimybė pavėluoti į lėktuvą.

„Mūsų tyrime dėl gyventojų baimių žmonių nurodytos rizikos iš tiesų pasitaiko gana retai. Deja, ateities nuspėti negalime, todėl būtent nuo tokių įvykių pasekmių tikrai derėtų apsidrausti. Tačiau, remiantis ilgamete praktika, pastebime, kad apsidrausti mūsų piliečiai skuba nuo visai kitų rizikų“, – komentuoja Marek Ernest Goliančik, BTA Žalų reguliavimo departamento direktoriaus pavaduotojas.

Pasak M. E. Goliančik, lietuviai labiau rūpinasi draudimu nuo smulkių, bet dažniau pasitaikančių nelaimių ar nesklandumų.

Baimė pavėluoti į lėktuvą ar traukinį

BTA Žalų reguliavimo departamento direktoriaus pavaduotojas pastebi, kad asmenys, išvykstantys  į poilsines keliones, vis dažniau kartu su medicinos išlaidų draudimu, pasirenka ir neišvykimo į kelionę ar nutrūkusios kelionės rizikos draudimą. Keliaujančių į užsienio šalis lietuvių srautas auga, vykstama į tolimesnius kraštus, kelionės kaštai didėja, todėl visai logiška, kad didėja ir susidomėjimas apsaugomis, kurios maksimaliai sumažintų nuostolius dėl nenumatytų įvykių. Viena iš tokių rizikų – susirgti ir neišvykti į iš anksto suplanuotą ir apmokėtą brangią kelionę ar pavėluoti  į lėktuvą. Nors tokie įvykiai gana reti, tačiau patirti nuostoliai būną ženklūs.

Bijo pamesti kelionės bagažą

Žalų departamento direktoriaus pavaduotojas pastebi, kad kelionės metu prarasti savo bagažą prisibijo daugelis, tačiau bagažo draudimą pasirenka tik vienetai. O iš tiesų tokių įvykių yra apstu ir didžiausia problema būna tada, kai atskridus į kitokio klimato šalį, dėl prarasto bagažo keliautojas negali persirengti klimatą atitinkančiais rūbais, netenka savo higienos priemonių ar atvykęs į svarbų verslo susitikimą neturi šiam susitikimui skirtų drabužių, daiktų.

Traumos pasitaiko dažnai

„Traumos ne vieną priverčia susimastyti apie prarastą laiką ir pinigus“, – teigia Marek Ernest Goliančik.

Patyrę traumas ir tapę kurį laiką nedarbingais, nukentėję asmenys labai dažnai susiduria su finansiniais sunkumais.  Ir tai ypač aktualu, jei šeimoje yra tik vienas pagrindinis maitintojas.

Dažniausiai pasitaikančios traumos – tai čiurnos ar riešo raiščių patempimai. Statistiškai tokio pobūdžio traumos nutinka 6 iš 100 apdraustųjų.

Nori apsidrausti ir nuo kritinių ligų

Apklausos metu teiraujantis respondentų, kas labiausiai domina draudžiantis nuo nelaimingų atsitikimų, 10 proc. jų nurodė, kad kartu su traumų rizika norėtų apsidrausti ir nuo netikėtų ligų. Baimę kelia ligos, kurios gali sukelti fizinius skausmus, kančias ar net mirtį. Tai tokios ligos kaip vėžys, miokardo infarktas, insultas. Draudimas neapsaugos nuo tokių ligų, bet draudimo išmoka leis pasirinkti kokybiškesnę medicinos priežiūrą ar padės šeimai lengviau pergyventi sunkų laikotarpį. Draudimo bendrovė BTA yra viena didžiausių Lietuvoje veikiančių ne gyvybės draudimo bendrovių. 2015 metais BTA užregistravo daugiau kaip 41 tūkst. įvykių ir išmokėjo virš 31,5 mln. eurų draudimo išmokų, o tai kas mėnesį vidutiniškai sudaro per 2,6 mln. eurų, per vieną darbo dieną vidutiniškai po 125 tūkst. eurų BTA klientų nuostoliams padengti. Pernai metų pabaigoje tyrimų bendrovė „Dive Lietuva“ atliko draudimo kompanijų slapto pirkėjo tyrimą ir BTA klientų aptarnavimo kokybę įvertino net 96%. Šios savaitės metu BTA nelaimingų atsitikimų draudimui taiko iki 30% nuolaidą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.813241sec.