Bažnytinio paveldo muziejuje įdiegtos naujos technologijos

Bažnytinio paveldo muziejus vienas iš pirmųjų Lietuvoje savo ekspoziciją papildė planšetiniais kompiuteriais. Nuo šiol su bernardinių Šv. arkangelo Mykolo vienuolyno ansambliu, Sapiegų giminės istorija, Vilniaus katedros lobynu ir kitomis įdomybėmis muziejaus lankytojai galės geriau susipažinti žiūrėdami specialiai perengtus filmus, tyrinėdami archyvines fotografijas, žaisdami interaktyvius žaidimus, spręsdami galvosūkius.

Bažnytinio paveldo muziejaus ekspozicijoje įrengti informaciniai terminalai kviečia leistis į virtualią kelionę po Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią ir bernardinių vienuolyną, aplankyti vietas, į kurias lankytojai nėra įleidžiami: vienuolyno reflektoriumą ir virtuvę, bažnyčios varpinę ir kriptą, vidinį kiemą ir buvusius ūkinius pastatus. Vaizdinė ir tekstinė informacija padeda pažinti vienuolyno gyvenimą, ansamblio istoriją, statinių architektūros kaitą. Terminalams sukurti specialūs edukaciniai filmai pristato katalikiškų mišių eigą, liturginių judesių simboliką ir prasmę, liturginių indų ir apdarų istoriją, raidą, funkciją, ikonografiją. Trumpi filmai taip pat parodo Vilniaus katedros lobyno istoriją ir jo atradimo 1985 m. peripetijas.

Muziejaus lankytojų laukia trys interaktyvūs žaidimai: šventųjų kalendorius, padedantis pažinti kiekvienos dienos šventąjį globėją, virtualus bernardinių vienuolyne paslėpto lobio ieškojimas ir skaitmeninės liturginių indų, tekstilės ir tapybos kūrinių dėlionės. Išradingiausių lobio ieškotojų laukia muziejus suvenyrai.

Edukaciniai filmai, archyviniai vaizdo ir garso įrašai, kompiuteriniai žaidimai lankytojams atveria savarankiško lavinimosi galimybę, kviečia pagilinti žinias apie Lietuvos kultūros ir meno istoriją, skatina kūrybingai praleisti laiką Bažnytinio paveldo muziejuje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82967401sec.