Kaip teisingai pasiruošti vasaros sporto renginiams?

Dvi minutės labai intensyvaus judėjimo, kelios sekundės atsikvėpimo, vėl dvi minutės judesio ir tada vėl poilsis – taip Vingio parke savo pasiruošimą ištvermės reikalaujančioms trasoms pradėjo urbanistinių multi-sporto varžybų „Vilnius Challenge“ būsimi dalyviai ir visi kiti, tiesiog norintys išbandyti savo jėgas. Tai buvo pirmoji nemokama didelio intensyvumo „Insanity“ treniruotė, kurios tikslas – stiprinti visus kūno raumenis vienu metu. Pasak treniruotę vedusio sporto akademijos GET FIT įkūrėjo ir trenerio Igno Bakėjaus, didelio intensyvumo treniruočių pirmieji vizualūs rezultatai matomi jau po 2-3 savaičių.

 

„Tokios didelio intensyvumo treniruotės vadinamos intervalinėmis, nes visą laiką dirbama beveik be sustojimo, tik su trumpomis poilsio pauzėmis. Tai darbas su savo kūno svoriu, o visi pratimai sukurti taip, kad dirbtų kuo daugiau raumenų. Pavyzdžiui, jei darai šuoliuką, nusileidęs būtinai turi ranka pasiremti į žemę – taip dirbs ne vienas kūno raumuo, – sako treneris ir pastebi, kad treniruotės įprastai trunka apie 30-50 minučių. – Pirmieji vizualūs tokių treniruočių rezultatai pasimato jau po kelių savaičių: pradeda ryškėti tos vietos, kur turima mažiau riebalų, pavyzdžiui, rankų ir kojų raumenys“.

 

I. Bakėjus pastebi, kad ištvermė padidėja jau po poros savaičių – žmonės jaučiasi energingesni, ištvermingesni, gali pakelti didesnį fizinį krūvį, o po mėnesio gali pasijausti taip, lyg būtų sportavę visą gyvenimą. „Turime tokių pavyzdžių, kai moteris iš viso per savaitę nubėgdavo 15 km, o po poros mėnesių treniruočių įveikė maratono distanciją, arba, pavyzdžiui, niekada nebėgiojusi mergina lengvai nubėgo 10 kilometrų. Bėgimas yra tik viena iš sporto rūšių, kuriai padėti pasiruošti gali intensyvios treniruotės. Raumenys turi gerą atmintį, tik reikia suteikti jiems galimybę visko išmokti“, – patirtimi dalijasi treneris.

 

„Multi-sporto varžybų dalyviams reikia ir važiuoti dviračiu, ir kopti į kalną ar lipti virve, bėgti, plaukti ir nuolat intensyviai judėti, tad būtina, kad visi raumenys būtų tvirti ir pasiruošę šioms užduotims. Visų raumenų treniravimas yra labai svarbus, norint sėkmingai įveikti užduotis ir pasiekti geriausių rezultatų – nesvarbu, ar  esi naujokas, pasirinkęs 1-2 valandų iššūkį, ar jau pažengęs sportininkas, atiduodantis jėgas 8-9 valandų trasoje“, – sako vienas iš „Vilnius Challenge“ įkūrėjų Vytenis Benetis.

 

Norintiems sportuoti, bet niekaip neprisiverčiantiems, treneris I. Bakėjus duoda 3 paprastus patarimus:

 

1.     Išbandykite įvairias nemokamas treniruotes, kurias vis dažniau siūlo įvairių renginių organizatoriai. Tai bus ne tik puikus pasiruošimas sportui, bet ir galimybė pasikonsultuoti su treneriais ar kitais specialistais.

2.     Jeigu trūksta motyvacijos ar atvirkščiai, labai aktyviai susidomėjote sportu, į kompaniją pasikvieskite draugą, apsilankykite sporto salėje arba išmėginkite treniruotes su specialistais.

3.     Atsiminkite, kad vienam sportuojant namuose yra išnaudojama tik 20-30 proc. kūno galimybių, tuo tarpu komandoje, sporto salėje ar bendrų treniruočių metu, žmogaus jėgos išauga iki 80-90 proc.

 

„Vilnius Challenge“ – pirmosios urbanistinės multi-sporto varžybos Lietuvoje. Pirmą kartą Vilniuje 2009 metais vykusios varžybos sutraukė 250 dalyvių, kurie jėgas išbandė 20 km ir 60 km trasose. Praėjusiais metais renginys sulaukė daugiau nei 1300 entuziastų iš 15 pasaulio valstybių. Šiais metais varžybos vyks birželio 6 dieną prie Baltojo tilto, kur įsikurs varžybų centras bei starto ir finišo linijos. Renginyje tikimasi sulaukti 2 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos bei užsienio.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89796996sec.