Savaitgalį bures plazdens didžiausia rytų Lietuvos regata „Galvės Taurė 2015“

„Galvės Taurės 2015“ organizatoriai: „Auganti buriavimo kokybė, daugiau sportinio azarto, didėjantis vaikų meistriškumas ir dar daugiau buriuojančių moterų!

Šių metų birželio 4–7 dienomis Trakuose startuos didžiausia rytų Lietuvoje jachtų regata „Galvės Taurė 2015“. Jau ketvirtą kartą įvyksiantis tradicinis buriavimo sporto renginys sutraukė daugiau kaip 80 komandų, kurias sudarys per 200 buriuotojų. Dalyvauti Trakuose vykstančioje jachtų regatoje ketina buriuotojai ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš kaimyninių valstybių.

Per keturias regatos dienas numatyti septyni sportiniai ir vienas navigacinis plaukimas, vyks vaikų buriavimo varžybos, sportinį azartą kaitins gyvas varžybų komentavimas, o šeštadienio vakarą buriuotojai ir Trakų svečiai dalyvaus navigacinio etapo apdovanojimų ceremonijoje bei po jos vykstančiame koncerte. „Galvės Taurę 2015“ organizuoja kreiserinį sportinį buriavimą propaguojanti asociacija „Gero vėjo klubas“ ir vaikų buriavimo įgūdžius ugdančia asociacija „Trakų buriuotojų klubas“.

„Užtikrintai siekiame užsibrėžto tikslo – paversti buriavimą visiems suprantama ir prieinama sporto šaka. Kiekvienais metais vis gausesnė, pritraukianti dalyvius iš užsienio regata reikalauja aukščiausios organizacinės kokybės, todėl šiemet bus parengtos dvi lygiagrečios distancijos, kurios užtikrins nenutrūkstamą sportinį azartą, mažesnius laiko tarpus tarp startų, sąžiningesnę kovą ir didesnį dalyvių saugumą“, – sako asociacijos „Gero vėjo klubas“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Didžioji „Galvės Taurės 2015“ naujiena – joje teisėjaus tarptautinėse regatose patirties įgijęs teisėjas iš Latvijos Roman Mickevič. Praėjusiais metais šis teisėjas teisėjavo didžiausiai Latvijos regatai Baltijos jūroje „Baltic Open“. Pirmą kartą regatoje startuos ir „Platu 25“ kreiserinių jachtų klasė, į regatą laukiama atvykstant šios klasės laivų flotilės iš Latvijos, šioje klasėje dalyvaus ir keli lietuvių ekipažai.

Regatoje dalyvaus kreiserinės jachtos „ORC Club“, kreiserinės jachtos OPEN (be handikapo). Pasak M. Klimantavičiaus, švertbotų flotilę šiemet pasipildė nauja RS TERA klase, savo pajėgumą buriuotojai įrodys ir sportinėse klasėse „Optimist“, „Laser“, „Finn“ . „Laukiame augančio meistriškumo iš kiekvienais metais milžinišką susidomėjimą rodančių mažųjų buriuotojų, be to, regatoje startuos ir vien tik iš moterų buriuotojų sudaryta Gero vėjo klubo moterų įgula. Tikimės, kad moterys sudarys rimtą konkurenciją buriuojantiems vyrų ekipažams“, – pasakoja M. Klimantavičius.

Birželio 4 d. „Galvės Taurė 2015“ programa prasidės 10 val. dalyvių registracija kempinge „Slėnis“ ir laivų nuleidimu į vandenį, 14 val. vyks regatos atidarymas, o jau 16 val. prasidės pirmieji šverbotų plaukimai. Birželio 5 d. regata persikels į Vilniaus Jachtklubą, 12 val. bus duotas startas mažiesiems laivams, o 16 val. – kreiserinėms jachtoms.

Birželio 6 d., šeštadienį ryte numatytas navigacinis plaukimas kreiserinėmis jachtomis ir švertbotais, taip pat – sportiniai plaukimai kreiserinėmis jachtomis Galvės ir Skaisčio ežeruose. Navigacinis plaukimas bus komentuojamas gyvai, buriavimo sporto gerbėjai ir entuziastai gyvų regatos komentarų galės klausytis prie centrinės Trakų miesto krantinės. Į šeštadienio vakare įvykstančią apdovanojimų ceremoniją kviečiami ne tik buriuotojai, bet ir Trakų miesto svečiai. Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos įvyks nuotaikingas vakaro koncertas – visus susirinkusius linksmins šokių studija „Asorti“ ir dainuojančių mimų muzikos grupė „Neteisėtai padaryti“.

Regatos uždarymas ir apdovanojimų ceremonija numatoma birželio 7 d. 15 val. kempinge „Slėnis“.

Praėjusių metų regatoje „Galvės Taurė 2014“ susumavus trijų dienų plaukimų rezultatus, ORC klasėje stipriausia buvo jachtos „Pandora“ įgula (kapitonas Tadas Žižys), o kreiserinių jachtų grupėje „Open 1“ pirmoji vieta atiteko jachtai „Voodoo“ (kapitonas Gintaras Chomentauskas), o „Open 2“ – jachtai „Marika“ (kapitonas Romas Sematovič).

Pastaba: Žiniasklaidos atstovai galės stebėti regatą iš specialaus žiniasklaidai skirto plausto. Plaustas startuoja šeštadienį Birželio 6d. 12:00 ir 14:00 valandomis iš apžvalgos aikštelės prieš Trakų pilį.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60459805sec.