Lietuvos bendruomenėms – saugaus eismo renginiai ir konkursas

Iki metų pabaigos šalyje tęsis saugaus eismo renginiai ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos paskelbtas konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse“. Šis konkursas jau pasiekė įvairius Lietuvos kampelius ir aktyviai veiklai pakvietė tūkstančius eismo dalyvių. Konkurso nugalėtojai ir aktyviausios bendruomenės bus paskelbti sausio mėnesį.

Kauno rajono Užliedžių bendruomenė konkurso paraišką pateikė kartu su kaimynais iš Giraitės gyvenvietės. Jos abi vienija apie 4000 gyventojų. Tokiomis pajėgomis kaimynai įsijungė į saugaus eismo konkursą.

 

„Žinau, kad kai kuriose Lietuvos bendruomenėse žmonės labai aktyvūs, veikloje dalyvauja visi, nuo mažo iki seno. Ypač bendruomeniški tie, kurie gyvena toli nuo didžiųjų miestų. Jie puikiai supranta, kad labiausiai pasikliauti gali tik savimi – ką nors kuria, daro tik patys, susibūrę kartu. Mes gyvename Kauno pašonėje, žmonės daug savo interesų turi mieste, ten dirba ar poilsiauja. Šis saugaus eismo konkursas mums padeda sutelkti bendruomenę, priminti opias, visiems rūpimas problemas“, – sakė Užliedžių bendruomenės pirmininkė Laima Pilipavičienė.

 

Lapkričio pabaigoje Užliedžių ir Giraitės bendruomenės saugaus eismo popietę surengė Užliedžių kultūros namuose. Giraitės vaikų darželio auklėtiniai ir Užliedžių pradinukai paruošė savo piešinių parodėlę „Ar saugus man kelias į mokyklą, į darželį“, salės sienas papuošė kelių eismo ženklais. Vaikų vaizduotė gyvenvietę nutapė tokią, kokią norėtų matyti jau šiandien – saugią, šviesią, kupiną spalvų ir džiaugsmo.

 

Susiskirstę į dvi komandas, jauniausi bendruomenių nariai ir jų tėveliai dalyvavo viktorinoje, ieškojo atsakymų į klausimus, kurie iškyla kiekvieną dieną pakeliui į mokyklą ar vaikų darželį: kokie kelio ženklai yra jų gyvenvietėse, ką jie reiškia, kur pėsčiųjų perėjos, kaip jas saugiai pereiti? Jaunieji konkurso dalyviai turėjo pasakyti, ko trūksta dviračiams, kad jie galėtų saugiai važinėti gatvėmis, būtų pastebėti kitų eismo dalyvių. Gyvendami bendruomenėse vaikai gerai įsidėmėjo tuos bendraamžius, kurie nedrausmingi gatvėse, juos taikliai pašiepė ir parodė savo sukurtuose trumpuose vaizdeliuose.

 

O už kultūros namų langų, aikštelėje, automobilio apsivertimo situaciją ir saugos diržų patvarumą demonstravo iš VĮ „Automagistralė“ atvykę kelių specialistai. Ten nuskubėję saugaus eismo popietės dalyviai įsijungė į miestelio gyventojų būrį, kartu aptarinėjo nelaimingus atvejus keliuose, stebėjo simuliaciją besiverčiančio ir į sieną atsitrenkiančio automobilio, kurio keleivius nuo traumų gelbėjo saugos diržai.

 

Visiems į popietę Užliedžiuose susirinkusiems dalyviams organizatoriai įteikė atšvaitų ir leidinių apie saugų eismą.

 

Šių metų konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse“ jau eina į pabaigą, gyvenvietėse vyksta baigiamieji jo renginiai. Užliedžių ir Giraitės bendruomenių susidomėjimas konkursu rodo, kad saugaus eismo problemos joms svarbios ir kelia nuolatinį rūpestį.



 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43288708sec.