TOP 3 kelionės autobusu įdomioms Kalėdoms

Didžiosios Europos sostinės kalėdiniu laikotarpiu vilioja ne tik šventinėmis mugėmis, bet ir ypatingomis kalėdinėmis žiemos pramogomis. Nuo magiško eglučių kelio Rygoje iki atviros čiuožinėjimo aikštelės Prahos centre – trumpos Kalėdų atostogos padovanos prisiminimų visiems likusiems metams. „Lux Express“ siūlo tris populiarias kryptis, kurios leis trumpam pabėgti nuo kalėdinio šurmulio ir rūpesčių bei pasimėgauti kitokia Kalėdų patirtimi.

„Neplanuojantiems ilgų atostogų, tačiau norintiems bent trumpam prieš šventes atsipalaiduoti,  ilgesnio savaitgalio kelionė – puiki išeitis. Matome, kad lietuviai prieš šventes mėgsta pabėgti nuo kasdienės rutinos ir parsivežti kalėdinės nuotaikos iš Europos sostinių. Bene visi miestai siūlo paragauti skanėstų ar įsigyti rankų darbo gaminių Kalėdinėse mugėse, kituose galima susikurti turiningą kultūrinę ar aktyvią žiemos sporto programą. Trumpoms Kalėdų atostogoms rekomenduojame rinktis Rygą, Taliną ar Prahą, kur šiuo metų laiku itin gausu kalėdinių pramogų“, – kelionių kryptymis dalijasi „Lux Express Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Tomas Kaziliūnas.

Ryga

Iki Rygos – vos kelios valandos kelio, o Kalėdinė patirtis bus jau viskai kita. Šventinė atmosfera tvyro visame Rygos senamiestyje, o miestas panyra į Kalėdinės muzikos ir spalvų jūrą. Iki pat Naujųjų metų Rygoje vyksta Europos Kalėdų festivalis. Šventinę nuotaiką kuria Bacho, Haidno, Mocarto, Vivaldžio ir kitų klasikų muzika. Taip pat festivalyje skamba grigališkasis choralas, kalėdinės dainos džiazo ritmu. Garsiausius kūrinius atlieka geriausi pasaulio solistai ir dirigentai kartu su Rygos Duomo berniukų choru, Latvijos radijo choru ir Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

Ryga siūlo sudalyvauti ir tradicinėje žiemos saulėgrįžos šventėje, kuri kasmet gruodžio 20 d. vyksta Rygos Rotušės aikštėje. Šventė įtraukia folklorinėmis dainomis, šokiais ir žaidimais, o jos akcentas – didžiulių rąstų ridenimas senamiesčio gatvėmis ir sudeginimas Rotušės aikštėje. Šis iš senovės atėjęs ritualas, tikima, atbaido piktąsias dvasias ir palaimina miestą bei jo gyventojus.

Nusprendus vykti Kalėdinių laikotarpiu į Rygą šiais metais, tai būtų puiki galimybė susipažinti su nauju ir originaliu miesto meno projektu – Kalėdinių eglučių keliu. Šis festivalis Kalėdų simbolį eglę pateikia kaip miesto aplinkos objektą, praturtintą neįprastas vizualiniais sprendimais. Eglučių kelio meninius objektus kūrė tiek patyrę Rygos menininkai, tiek Latvijos meno akademijos studentai.

Žinoma, kokios Kalėdos be šventinių mugių. Iki pat Trijų Karalių Rygos senamiestyje veikia net kelios Kalėdinės mugės: Duomo aikštėje, Esplanadoje ir Lyvių aikštėje. Jose galima ne tik pasmaguriauti tradicinių Kalėdinių skanumynų, bet ir įsigyti pačių įvairiausių rankų darbo gaminių.

Praha

Čekijos sostinę verta aplankyti vien tik dėl įspūdingo šio miesto istorinio paveldo. Tačiau žiemos laikotarpiu Praha įgauna tikrą Kalėdų dvasią - senamiesčio rotušė kiekvienais metais kviečia miesto gyventojus prisijungti prie jaukios kalėdinės mugės. Apsilankę joje, turėsite galimybę paragauti tradicinių čekų gardėsių, iš kurių populiariausias - kremrole, ant laužo keptos tuščiavidurės bandelės, vėliau pripildomos saldžiu kremu.

Prieš šventes taip pat galėsite išvysti ir Šv. Mykolą, kuris tradiciškai vaikšto Prahos gatvėmis kartu su savo bendražygiais ir dovanomis apdovanoja gerus vaikus.

Verta pasidomėti ir gruodžio mėnesio muzikiniais renginiais - Bohuslav Martinu muzikos festivalis, pavadintas vieno garsiausių Čekijos XX a. kompozitorių vardu, vyksta įvairiose miesto vietose tik kartą metuose.

Jei ieškote aktyvaus poilsio - Praha tobulas kelionės tikslas. Kiekvienais metais netoli miesto atidaromos slidinėjimo trąsos, o miesto centre gyventojai kviečiami su pačiūžomis išbandyti lauke išlietą ledo aikštelę.

Talinas

Dažnam lietuviui atrodo, kad į kaimyninius miestus važiuoti neverta, nes jie labai panašūs į mūsų sostinę. Tačiau kiekvienos sostinės dvasia - kitokia, o ypač kalėdiniu laikotarpiu. Kaip ir kiti miestai, Talinas taip pat rengia kalėdinę mugę miesto rotušėje, kurioje vietiniai menininkai pardavinėja savo rankdarbius ar prekiauja nacionaliniais estiškais užkandžiais. Jei dar nežinojote, Estija garsėja marcipanais, todėl švenčių metu estų saldėsių gamintojas ,,Kalev” atidaro marcipanų ir meduolių muziejų, kuriame lankytojai kviečiami išmėginti savo jėgas gaminant šį delikatesą.

Kultūros mėgėjams Talinas ideali vieta atostogauti. Gruodžio mėnesį Estijos sostinėje gausu kultūrinių renginių - nuo architektūrinių mugių ir parodų iki įvairių koncertų, operų ir baletų. O jei norite patirti tikrai gerų emocijų dozę, išsirinkite koncertą iš kasmetinio, labai populiaraus ir estų mėgiamo Christmas Jazz muzikos festivalio.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83736277sec.