Kitokie velykų margučiai – kūrybinės dirbtuvės vaikams ir suaugusiesiems

2017 m. balandžio 6–20 d. Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose (Žemaitės g. 102) rengiamos kūrybinės dirbtuvės vaikams ir suaugusiesiems „Kitokie Velykų margučiai“. Suaugusieji laukiami antradieniais 15 val., o vaikai –  ketvirtadieniais 15 val. Išskirtinis dėmesys skiriamas negalę turintiems žmonėms – užsiėmimai akliesiems ir silpnaregiams vyks trečiadieniais 13.30 val. Kūrybinių dirbtuvių metu bus ruošiamasi artėjančioms šventėms gaminant papuošimus namams ir dekoruojant Velykinius kiaušinius. Mažieji dirbtuvių lankytojai išbandys aplikacijos, vyresnieji – vėlimo technikas.
Kūrybinių dirbtuvių organizatorius – Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namai. Užsiėmimai negalę turintiems žmonėms yra nemokami, vaikams ir suaugusiesiems – 1 euras.
Rengiami užsiėmimai orientuoti ne tik į baigtinį rezultatą, bet ir į asmenybės kūrybiškumo ir bendruomeniškumo ugdymą. Kūrybiniais užsiėmimais pirmiausia siekiama integruoti vaikus į kūrybinę meninę veiklą, suformuoti supratimą apie kultūrą ir meną bei šiuo metu pasaulyje nuolat kintančius procesus. Kūrybinės dirbtuvės suaugusiesiems suteikia galimybę atsipalaiduoti, pabendrauti su bendraminčiais, vaikams – ugdyti įprotį kūrybiškai leisti laisvalaikį, prisijaukinti Kultūros centro erdves. Į kūrybines dirbtuves kviečiama aktyviai įsitraukti negalę turinčiu žmones.  
„Atėjusiems į kūrybinius užsiėmimus vaikams suteikiame galimybę  mažomis popieriaus skiautelėmis apklijuoti didžiulius iš kartono iškirptus margučius, kuriais vėliau jie gali pasipuošti langus, kabinti namuose ant šakelių, lauke ant medžių ar dovanoti draugams. Lanksti ir paprasta aplikacijos technika pristatoma novatoriškai, bet vaikams suprantamai ir įgyvendinamai“, – teigia Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namų vedėja Inta Skeivienė. Užsiėmimuose pristatomi metodai ir kūrybinės idėjos lengvai pritaikomos kasdieniniame gyvenime, todėl vėliau vaikai tai gali plėtoti ir vystyti namie vieni.
Suaugusiesiems skirtuose užsiėmimuose mokomasi vilna apvelti Velykų kiaušinius. Darbo technika lengvai įsimenama, tačiau ne visiems žinoma, todėl kūrybiniai užsiėmimai praplės jau turimas žinias. Norintieji dalyvauti siūlomoje veikloje turi su savimi atsinešti išpūstų ir išdžiovintų kiaušinių, kuriuos norės dekoruoti. Visomis kitomis reikiamomis medžiagomis bus pasirūpinta. Užsiėmimai vyksta specialiai edukacinėms veikloms skirtose patalpose.
Kūrybinės dirbtuvės, esant poreikiui, gali būti organizuojamos ir kitu laiku. Tokiu atveju būtina išankstinė registracija tel. 8 41 54 52 79.

Velykų šventei pasibaigus, kūrybiniai užsiėmimai tęsis ir toliau. Vaikai, kurie jau svarsto, kokį atviruką padovanoti Mamai ir Tėčiui, turėtų pasižymėti, kad kūrybinės dirbtuvės ,,Šventinio atviruko Mamai, Tėčiui gamyba“ vyks ketvirtadieniais 15 val. (nuo gegužės 3 d. iki gegužės 25 d.). Užsiėmimus ves Inta Skeivienė.
Kūrybinės dirbtuvės suaugusiesiems ,,Riešinių mezgimas“ vyks antradieniais 18 val. (nuo gegužės 2 d. iki gegužės 30 d.). Užsiėmimus ves ilgametė riešinių mezgėja Irena Volodkienė.
Kūrybinės dirbtuvės neregiams ir silpnaregiams ,,Lietuviško skiautinio siuvimas“ vyks trečiadieniais 13.30 val. (nuo gegužės 3 d. iki gegužės 24 d.). Užsiėmimus ves Inta Skeivienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74959612sec.