Nacionalinėje dailės galerijoje ardoma paroda taps meno projektu

Pasibaigus Vito Luckaus fotografijos retrospektyvai, didžioji Nacionalinės dailės galerijos salė nuo vasario 21 d. bus pradėta ruošti būsimam pavasario parodų sezonui. Buvusios parodos architektūra bus išrinkta per kelias dienas. Šis procesas paprastai būna nepastebimas. Tačiau šįkart tai bus įvykis, atveriantis kitą suvokimą apie parodą – ne tik kaip kūrinius ir architektūrą, bet ir kaip išradimų ir bendravimo erdvę.

Šį suvokimą atverti pasiūlė parodas įrenginėjantys menininkai Antanas Gerlikas, Gediminas Akstinas, Augustas Serapinas ir Kazimieras Šližys. Jie įsitrauks į niekuo neišsiskiriančią galerijoje vykstančią veiklą, taip ištrindami slenksčius tarp vaidmenų, tikrovių ir vaizduotės. Buvusi paroda jų pastangomis galutinai išnyks kartu su paskutinėmis išardytomis sienomis, kurios į save sugėrė lankytojų pokalbius, kvapus, mintis ir emocijas.

Tuo pačiu metu, kai parodos architektūra bus ardoma galutinio išnykimo link, po galerijos erdves klajos garso architektas Tomas Požemis. Vis persikeldamas į kitą vietą, „Požeminių taškų“ projekte jis į galerijos erdves paleis visų savo vinilinių plokštelių kolekcijos garsus – nuo grigališkųjų choralų iki techno, grodamas kiekvieną dieną tarsi naują gyvenimą. Nacionalinė dailės galerija kelioms dienoms virs jo rezidencija.

Šias kelias dienas NDG gyvens kitu ritmu, kviesdamas lankytojus kartu patirti tąsų esamąjį laiką ir praleisti visą dieną kartu.

Meno projektai Nacionalinėje dailės galerijoje vyksta nuo vasario 21 d., penktadienio, iki vasario 25 d., antradienio, nuo 11 val. iki 17 val.

Paklausyti ir pamatyti projektus galima nemokamai, o norintiems apžiūrėti nuolatinę NDG ekspoziciją bilietas kainuoja 6 litai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8053391sec.