Juodkrantėje – tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis «Baltic Voice 2014»

Liepos 10-ąją, Juodkrantėje prasidėjo antrasis Tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis – konkursas „Baltic Voice 2014“, kuriame savo gebėjimus pristatys per du šimtus atlikėjų.

Į konkursą-festivalį suvažiavo vaikai ir jaunimas nuo 5 iki 23 metų ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio šalių - Švedijos, Suomijos, JAV, Makedonijos, Baltarusijos, Lenkijos, Italijos, Latvijos, Estijos, Rumunijos, Armenijos, Azerbaidžiano.

Pagal amžiaus grupes suskirstyti konkursantai tarptautinei komisijai pristatys vieną laisvai pasirenkamą dainą ir vieną pasaulinį hitą. Dalyvių pasirodymus Juodkrantės lauko estradoje galės stebėti i Neringos kurorto gyventojai ir svečiai. Liepos 10-ąją ir 11-ąją nuo 15. 00 val. atlikėjai pasirodys pirmos dainos ir antros dainos konkursuose. Geriausiai šiomis dienomis pasirodžiusieji dėl I vietos varžysis liepos 12-osios vakarą vyksiančiame koncerte-festivalio uždaryme (nuo 20. 30 val.).

Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio globojamame renginyje be koncertinių programų vyks vokalistams skirti džiazo improvizacijos užsiėmimai, kuriuos ves Klaipėdos universiteto menų fakulteto docentas Steponas Januška. Festivalio dalyviams bus pristatyta ir Kuršių nerija bei Neringos kurortas.

Festivalį organizuoja Liudviko Rėzos kultūros centras kartu su Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centru ir visuomenine organizacija „Lietutis“. Anot festivalio vadovo Augusto Petkaus, idėja surengti tokį, kelias dienas trunkantį renginį kilo po mažeikiškių vokalinės grupės „Lietutis“ ir jų vadovo Algirdo Grinkevičiaus apsilankymo panašiuose festivaliuose Berlyne ir Italijoje. Mažeikių kultūros darbuotojams susipažinus su Neringos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja, buvusia mažeikiške Natalija Lisovskiene nuspręsta tarptautinį jaunųjų vokalistų konkursą-festivalį surengti išskirtiniu kraštovaizdžiu garsėjančioje Neringoje.

Anot Neringos savivaldybės administracijos kultūros skyriaus vedėjos N. Lisovskienės nors šiais metais festivalis vyksta tik antrąjį kartą, žinia apie jį paplito plačiai, todėl Juodkrantėje šiais metais pasirodys dvigubai daugiau dalyvių nei pernai.

„Siekiame sudaryti kuo geresnes sąlygas jauniesiems atlikėjams save realizuojant ir atskleidžiant savo talentus. Tikimės, kad festivalis ir toliau augs taip garsindamas ir Neringos vardą“, - kalbėjo N. Lisovskienė.

Kad Neringą vis labiau atranda jaunoji karta džiaugiasi kurorto savivaldybės meras Darius Jasaitis. „Jau kelerius metus savo žinias Nidoje gilina gabūs moksleiviai, šiuo metu savo įgūdžius tobulina tarptautinės vaikų ir jaunimo krepšinio stovyklos dalyviai. Neabejoju, kad į Neringą dar ne kartą sugrįš ir festivalio „Baltic Voice“ konkursantai. Juk Neringoje – išskirtinės sąlygos aktyviam laisvalaikiui ir kūrybai!“, - pabrėžė Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis.

Tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis – konkursas „Baltic Voice 2014“ vyks liepos 10 – 12 dienomis Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje Juodkrantėje (L. Rėzos 54). Įėjimas į festivalio koncertus – nemokamas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51130795sec.