Kurorte – nauji informaciniai stendai bei rodyklės

Neringos informacinių ženklų sistemą papildė naujos nuorodos. Kadangi kurortas populiarus tarp dviratininkų, nauji stendai ir informacinės rodyklės įrengtos ne tik gyvenvietėse bet ir per Kuršių neriją besidriekiančiame dviračių take.

Visos Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijos informaciniai stendai įrengti Nidos rekreacinėje zonoje prie tako į paplūdimį, „Raganų kalno“ prieigose Juodkrantėje, Alksnynės posto teritorijoje. Gyvenviečių žemėlapių informaciniai stendai atvykstančius pasitinka prie įvažiavimų į Nidą, Juodkrantę, Preilą ir Pervalką.

Vis dažniau kurorto lankytojai renkasi alternatyvų bei ekologišką keliavimo būdą – dviračiais. Lankytinų vietų lankymą šiomis susisiekimo priemonėmis skatina ir Neringos savivaldybė. Atsižvelgiant į tai Nidos, Preilos, Pervalkos, Juodkrantės gyvenvietės bei Kuršių nerijos lankytinus objektus jungiančiame dviračių take įrengti penki stendai su žemėlapiais bei dvylika kryproždių.

“Per visą Kuršių neriją besidriekiantį dviračių taką pamėgę gyventojai ir kurorto lankytojai pasigesdavo informacijos, padedančios aiškiai orientuotis teritorijoje bei nuorodų apie galimybę pasiekti lankytinas vietas. Įvertinome į mus besikreipiančiųjų nuomones ir į jas atsižvelgėme take įrengdami naujus informacinius ženklus“, - pasakoja Neringos savivaldybės administracijos specialistai.

Nauji, gyvenvietes nuo šio vasaros sezono puošiantys, informacinės infrastruktūros objektai tęsia medinių stendų tradiciją. Rengiant Turizmo informacinės infrastruktūros objektų techninį projektą, buvo siekiama, kad stendai derėtų prie Kuršių nerijos tradicinės architektūros ir aplinkos, būtų ergonomiški. Vieningos architektūrinės išraiškos stendų medinės dalys buvo dažomos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įrašytam pusiasaliui būdingomis spalvomis. LED šviestuvais apšviestuose stenduose informacija pateikta lietuvių ir anglų kalbomis.

Šis projektas yra prieš kelis metus įgyvendinto projekto „Viešosios turizmo infrastruktūros plėtra Neringoje“ tęsinys. Tikimasi, kad papildomų informacinius ženklų Neringos kurorte dėka bus užtikrintas vientisas viešosios turizmo infrastruktūros kompleksas.

Projekto „Turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Neringos savivaldybėje“ (VP3-1.3-ŪM-04-V-10-001) biudžetas - 137202 Lt, ES parama 134202 Lt, savivaldybės biudžeto lėšos - 3 000 LT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.73110485sec.