Lazdijai kviečia kartu pasitikti rudenį

Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius šią savaitę pirmą kartą apsilankė Lazdijuose – šį savaitgalį čia prasideda „Lazdijų ruduo 2014“. Jau šeštą kartą vyksianti šventė šiais metais Lazdijų krašto gyventojus ir svečius rugsėjo 19-20 dienomis pakvies atrasti Lazdijus iš naujo.

 „Pastaruoju metu Lazdijų rajonas ir Lazdijų miestas labai atsinaujina, įgyvendiname daug projektų, finansuojamų ES struktūrinės paramos lėšomis, atnaujinamas miesto parkas ir centras. Labai norėčiau pakviesti Lazdijų miesto gyventojus, rajono gyventojus, išvykusius iš Lazdijų krašto bei svečius į „Lazdijų rudenį“ ir atrasti mūsų kraštą iš naujo,“- kviečia Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.
 

Tradicinę Lazdijų krašto šventę „Lazdijų ruduo 2014“ šiais metais pradės Amatininkų – prekybininkų mugė Lazdijų Nepriklausomybės aikštėje, kur galėsite įsigyti įvairių rankų darbo dirbinių. Visą dieną miesto parke vyks sportinės varžybos, bus rengiami žaidimai vaikams, o vakare visi kviečiami į Lazdijų miesto parko atidarymo ceremoniją, kurią lydės Graikijos ir Ukrainos atlikėjų koncertas, ugnies šou, taip pat dainuos Rytis Cicinas ir grupė „Pikaso“. Visi, kuriems po šventės nesimiegos, galės dalyvauti naktiniame pasivaikščiojime po miesto parką.

 

Šventės „Lazdijų ruduo“ metu bus pristatytas naujas Lazdijų krašto turistinis maršrutas, skirtas visiems Lazdijų krašto gyventojams ir svečiams. Keliaudami šiuo maršrutu užsuksite į žymiausias vietovės lankytinas vietas, atrasite atnaujintus turistinius objektus, susipažinsite su regioniniais parkais, piliakalniais, meno ir kultūros objektais. Be to, sekmadienį, rugsėjo 21 d., bus atidarytas ir Lazdijų krašto amatų centras, kuris taip pat yra įtrauktas į naująjį Lazdijų turistinį maršrutą.

 

Šeštadienį, rugsėjo 20 d., visi kviečiami į tradicinį Lazdijų krašto šeimų ralį „Pažink savo kraštą“, kuriame keliaudami automobiliu specialiai šventei parengtu maršrutu susipažinsite su šio krašto grožiu, ypatingomis vietomis ir turistams nežinomais kampeliais. Vieni ralio dalyviai čia sutiks senus draugus, su kuriais į žygį leisis jau ne pirmus metus, o kiti turės galimybę susirasti naujų keliones mėgstančių bendraminčių.

 

Televizijos rubriką „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” kviečiame žiūrėti trečiadienį, rugsėjo 17 d., 18:45 per „Lietuvos ryto televiziją“.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos,  įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06745315sec.