Birštono kurorto šventė nepraranda populiarumo

Birštono kurorto šventė, kviesdama „Mineralizuotis“, savaitgalį sukvietė panašų skaičių žmonių kaip ir pernai – daugiau nei 80 tūkst. pramogautojų. Tai rodo, kad žmonėms ši šventė patinka, jie sugrįžta pasisemti gerų emocijų, o šiemet gyventojai ir svečiai buvo kviečiami sveikatintis ir pajausti mineralinio vandens energiją.

Per pirmąją šventės atidarymo dieną buvo iškilmingai atidarytas „Eglės“ sanatorijos gydyklų korpusas. Gydyklose įrengtas didžiausias regione baseinų ir pirčių kompleksas. Šio, visų laukto, objekto atidaryme dalyvavo LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, LR Seimo nariai, Vyriausybės atstovai, merai, gausus būrys svečių iš užsienio.

Vėliau vyko miestiečių ir kurorto svečių itin laukiama šventinė eisena. Įspūdingai pasipuošę, pasidabinę savo gamybos kostiumais ir įvairia atributika, miestiečiai buvo pasiruošę „mineralizuotis“. Gerai nusiteikę kurorto gyventojai, įstaigų atstovai keliavo nuo Turizmo informacijos centro iki Savivaldybės aikštės, skelbdami žinutę – „Vanduo – gyvybės šaltinis“.

Pirmąją šventės dieną visus susirinkusiuosius sveikino LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Šventė buvo atidaryta, o pakilią atmosferą visą vakarą kūrė Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir solistai Renata ir Deivis Norvilos bei birštonietė Laura Budreckytė su grupe. Vakarą užbaigė Kino festivalio „Sidabrinės gervės“ atidarymas, po kurio visi galėjo stebėti filmus po atviru dangumi.

Antrąją šventęs dieną jau nuo pačio ryto veiklos ir pramogų galėjo rasti kiekvienas norintysis. Įpusėjus dienai, visi buvo pakviesti į Kneipo terapijos parko iškilmingą atidarymą, kurio metu Birštono kurortas buvo paskelbtas Pasaulinės sveikatingumo dienos sostine. Į naująjį Kneipo sodą susirinkusi minia žmonių drąsiai išbandė visas sveikatinimosi naujoves po atviru dangumi.

Birštono kurortas šventės metu pasiūlė įvairiapusę programą: atidaryta menininko Martyno Gaubo paroda „Aš ir Birštonas“, praeivių dėmesį kaustė ekstremali dviračių šou programa „Greentrials Bike Tour 2015“ (Latvija), sporto mėgėjai stebėjo vandens motociklų „Freestyle šou“ programą, o muzikos mylėtojai trypė ir dainavo kartu su E. Sipavičiumi ir rokenrolo grupe „Orgen Roll Band“. Šventinį vakarą užbaigė energingieji „Biplan“, kuriems atliekant paskutinįjį kūrinį nugriaudėjo įspūdingi šventiniai fejerverkai.

Sekmadienį, trečiąją šventės dieną, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė tradiciškai bendruomenę pakvietė susiburti į šventinius pusryčius. Gausus pusryčiautojų būrys rodo, kad ši tradicija išties reikalinga ir laukiama Birštono gyventojų bei svečių. Mero pusryčių pakilią atmosferą kūrė muzikinė grupė „Seven Ups“ iš Vokietijos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80139208sec.