Latvis Raimonds Tomsons pripažintas geriausiu someljė Europoje ir Afrikoje

Penktadienį baigėsi Vienoje vykę jau keturioliktieji Geriausio someljė Europoje ir Afrikoje rinkimai. Iš keturių finalininkų latvis Raimonds Tomsons buvo pripažintas nugalėtoju ir pelnė geriausio Europos ir Afrikos someljė titulą. Dviejų dienų konkurse iš viso dalyvavo 36 dalyviai.
„Tai yra puikus pasiekimas, kurį lėmė ilgas ir kantrus darbas. Didžiuojuosi galėdamas garsinti tokią mažą šalį vyno pasaulyje. Noriu padėkoti visiems, ypač šeimai, kurie mane palaikė, tikėjo ir padėjo pasiekti tokio rezultato,” - sakė R. Tomsons.
Konkurse dalyvavę 36 vyno ekspertai dvi dienas demonstravo savo įgūdžius ir žinias. Į pusfinalį pateko 12 geriausiųjų, o finale kovėsi 4 stipriausi someljė.
„Renginys buvo labai profesionaliai suorganizuotas. Nepaisant to konkurso procesas buvo standartinis – sunkus teorinis testas, aklas ragavimas, maisto ir vyno derinimo iššūkiai, aptarnavimas ir kitos užduotys. Sudėtingiausia buvo išlaikyti susikaupimą, nes viskam buvo laiko limitas, o finalas vyko ant scenos ir buvo transliuojamas gyvai socialiniuose tinkluose, kur viską stebėjo 26 milijonai žiūrovų,“ – sakė konkurso nugalėtojas.
„Iškart sulaukiau labai daug sveikinimų ir dėmesio iš viso vyno pasaulio. Atsirado ir įvairių darbinių kvietimų, tad darbo tik padaugės,” – teigė alkoholinių gėrimų distributorių „Prike Latvija” atstovaujantis R. Tomsons.
Varžybos vyko jau keturioliktą kartą, bet tik pirmą kartą nugalėtojas buvo paskelbtas geriausiu ir Europoje, ir Afrikoje. Ankstesniais metais buvo renkami geriausi Europos someljė, tačiau šįmet buvo dalyvių ir iš Maroko, Pietų Afrikos Respublikos bei Mauricijaus, tad R. Tomsons tapo abiejų žemų geriausiu someljė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69139814sec.