Kulinarinis safaris Vilnius Gastro 2018 restoranų šefams kelia kartelę

Geriausių sostinės restoranų šefai ruošiasi kasmetiniam egzaminui. Balandžio 19 dieną vyks kulinarinis safaris Vilnius Gastro 2018. Jo dalyviams restoranų šefai ruošia savo prisistatymų patiekalus ir nekantriai laukia lankytojų vertinimų.
„Jau trečius metus iš eilės išjudinsime Vilnių, tačiau nusprendėme, kad laikas kelti kartelę aukščiau“, – sako organizatorė Jennifer Avci, įmonės Sustainable Gastro savininkė iš Švedijos, organizuojanti įvairius renginius maisto mėgėjams.
Todėl šiemet restoranų safaryje varžysis tik geriausi miesto restoranai ir barai, garsėjantys aukštos klasės virtuve (Fine Dining).
Šiemet restoranų šefai ypač išradingi – bandys įdarbinti visus svečių pojūčius – uoslę, klausą, regą, lytėjimą ir, žinoma, skonį. Taip jie meta iššūkį ir sau, ir vienas kitam.
„Sunkiausia yra nuspręsti, kurį iš dviejų maršrutų pasirinkti – geltoną ar žalią. Abu siūlo nuostabius patiekalus ir gėrimus, į abu įtraukėme geriausius miesto šefus ir restoranus, tad konkurencija didžiulė“, - apie renginį kalba Jennifer Avci, kviečianti vilniečius ir gero maisto entuziastus praleisti įspūdžių kupiną vakarą su draugais ir artimaisiais.
Šiemet „Vilnius Gastro Masters“ dalyviai, pasirinkę geltonąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į „Dine restoranas“, „Ertlio Namas“, „Trinity“ ir „Nomads“. Nusprendusiems rinktis Žalią maršrutą duris atvers „Amandus“, „Dublis“, „Saula“, „Time“ ir „Alchemikas“.
 „Savo renginiuose stengiamės atkreipti dėmesį į tvarumą, socialinę atsakomybę, darną, todėl natūralu, kad nebus ir spausdintų bilietų. Dalyviai naudosis programėle, kurioje esantis unikalus kiekvieno dalyvio kodas bus nuskenuojamas įeinant į restoraną. Kiekvieną restoraną taip pat bus galima vertinti, taip bus išrenkamas laimėtojas“, –  sako organizatorė.
Kartu ji pažymi, kad šie renginiai yra orientuoti ne tik į gyventojų supažindinimą su naujais restoranais, ar virtuve, bet ir skatinti organiškų ir vietinių produktų naudojimą maisto gamyboje, kartu stengiantis išvengti maisto išmetimo ir didelės taršos.
Vilnius Gastro vyks jau trečiąjį kartą. Du kartus į kulinarinį safarį leidosi kauniečiai, vieną – klaipėdiečiai.
Norintys dalyvauti kulinariniame safaryje turėtų suskubti ir įsigyti bilietus renginio svetainėje sustainablevilnius.com/events/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.373873sec.