Prahos kavinės

Tarpukario laikotarpiu Prahos kavinėse susitikdavo daug žinomų asmenybių. Čia ateidavo žurnalistai, rašytojai, teatro kūrėjai, architektai, menininkai ir verslininkai. Iki šios dienos daug iš šių kavinių dar veikia ir tai magiškos vietos, kur susijungia istorija, čekų kultūra bei unikali architektūra.

Labiausiai žinomoms Prahos kavinėms priklauso „Café Louvre“. Veikia nuo 1902 m. ir buvo mėgstamiausia teisės studentų susitikimo vieta – Makso Brodo bei Franco Kafko. Reguliarus svečias antradienio vakarais buvo Albertas Einšteinas, o savo staliuką irgi čia turėjo Franzas Werfelis. Po Pirmojo pasaulinio karo čia susitikdavo menininkai, intelektualai ir politikai, o 1925 m. kavinėje buvo įkurtas Čekoslovakijos PEN klubas. Jo pirmasis pirmininkas buvo Karelas Čapekas.

Slavia“ kavinę rasime ant Vltavos kranto, priešais Nacionalinį teatrą. Vieta veikia nuo XIX a. pabaigos ir čia buvodavo literatūros, muzikos, kultūros bei meno asmenybės, pvz. Bedržichas Smetana, Antoninas Dvoržakas, Karelas Čapekas, Václav Špála, Jan Zrzavý bei Jaroslav Seifert.
Tarpukario laikotarpiu kavinės interjerai buvo dekoruoti art déco stiliumi. Čia taip pat buvodavo ir Čekijos tapytojas Viktor Oliva. Jo garsus paveikslas „Absento girtuoklis“ tapo „Slavios“ simboliu.

Verta aplankyti „Café Imperial“ su nuostabiu interjeru art déco stiliumi arba „Café Savoy“ su gražiu dizainu ir neorenesanso lubomis, o irgi „Obecní dům“, Prahos Art nouveau perlą. Unikali taip pat yra „Grand Café Orient“ kubizmo „Juodosios Dievo motinos“ name, kurio architektas buvo Josef Gočár. Čia galima aplankyti ne tik kavinę, bet dar Dekoratyvinio meno muziejų.



Daugiau informacijos: www.czechtourism.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10682893sec.