Šv. Velykų išvakarėse Vilniaus oro uostas aptarnavo milijoninį keleivį

Šv. Velykų išvakarėse, balandžio 15 d., Vilniaus oro uostas pažymėjo simbolinę sukaktį – aptarnavo pirmąjį šių metų milijoninį keleivį. Šiemet toks keleivių skaičiaus rezultatas pasiektas beveik dviem savaitėmis anksčiau negu praėjusiais metais. Įspūdingą augimo tempą demonstruoja ne tik sostinės, bet ir Kauno bei Palangos oro uostai. Per pirmąjį metų ketvirtį jie aptarnavo 16 proc. daugiau keleivių negu pernai tuo pačiu metu.

„Itin džiugu, kad milijoninį Vilniaus oro uosto keleivį aptarnavome jau antrojo metų ketvirčio pradžioje. Kasmet tai įvyksta vis anksčiau, o tai - puikiausia spartaus ir nuolatinio mūsų augimo iliustracija. Galime drąsiai teigti, kad kiekvienas pirmojo metų ketvirčio mėnuo Lietuvos oro uostams buvo sėkmingas dėl keleivių ir skrydžių gausos“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Pasak G. Almanto, per pirmuosius tris metų mėnesius keleivių šalies oro uostuose skaičius perkopė milijoną ir buvo 16 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tuo tarpu skrydžių skaičius Vilniuje, Kaune ir Palangoje išaugo 12 proc. – iki 12 tūkstančių.

Iš viso Vilniaus oro uoste per pirmąjį ketvirtį buvo aptarnauti 834 tūkst. keleiviai, o tai - 14 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Skrydžių skaičius perkopė 9 tūkst. – t. y. per metus paūgėjo 7 proc. Per pirmus tris 2017-ųjų mėnesius sostinės oro uoste pradėtos keturios naujos kryptys – žiemos sezono metu „Wizz Air“ skraidino į Grenoblį Prancūzijoje, kovą ši aviakompanija pradėjo skrydžius į Geteborgą Švedijoje, o oro bendrovė „airBaltic“ - į Miuncheną bei Paryžiaus Šarlio de Golio oro uostą.

Dar sparčiau nei Vilniuje aptarnautų keleivių skaičius augo Kaune. Pirmąjį ketvirtį čia sulaukta beveik 175 tūkst. keleivių – t. y. 15 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai. Keleivių skaičiaus augimą nulėmė trečdaliu išaugęs skrydžių skaičius – pastarųjų Kaune per tris mėnesius aptarnauta beveik 2 tūkst.

Tačiau įspūdingiausią augimo tempą pirmąjį šių metų ketvirtį pademonstravo Palangos oro uostas, aptarnavęs beveik 54 tūkst. keleivių – t. y. net 66 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Taip pat pajūryje 37 proc. išaugo skrydžių skaičius – per tris mėnesius aptarnauti 783 skrydžiai. Palangos oro uostas kovo mėnesį sulaukė ir naujų maršrutų – prie jau nuolatinėmis tapusių keturių krypčių į Kopenhagą, Londoną, Rygą ir Oslą prisidėjo sezoninės. Oro bendrovė „Ryanair“ pradėjo skrydžius į Glazgą Škotijoje, o aviakompanija „LOT“ sugrąžino Lietuvos pajūriui skrydžius į Lenkijos sostinę Varšuvą.


Apie Lietuvos oro uostus
Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraidina 69 kryptimis į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66995788sec.