Lietuvos oro uostai: žiemos sezoną – papildomi šventiniai skrydžiai

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai žiemos sezoną pradeda nauja kryptimi į Šanoną Airijoje, dažnesniais reisais į Maskvą ir Amsterdamą bei papildomais šventinio laikotarpio skrydžiais. Sekmadienį prasidėjęs ir kovo 29 dieną pasibaigsiantis žiemos skrydžių sezonas siūlo keliauti į 33 šalis 61 kryptimi.

Šį sezoną papildomus skrydžius gruodžio pabaigoje ir kitų metų sausio pabaigoje planuoja „Air Lituanica“, skraidysianti keleivius į Londoną, Edinburgą ir Geteborgą, ir SAS, vykdysianti skrydžius į Oslą. Visi šie skrydžiai bus vykdomi iš Vilniaus oro uosto.

„Žiemos sezonas visuomet yra mažiau gausus nei vasaros. Jis skiriasi nuo vasaros ir tuo, kad kiekvienais metais turi papildomų skrydžių didžiųjų švenčių laikotarpiu – tam, kad šventes žmonės sutiktų su artimaisiais“, - sako Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Iš Vilniaus oro uosto taip pat planuojama daugiau savaitinių skrydžių į Maskvą (oro bendrovių „Aeroflot“ ir „Transaero“ lėktuvais). Dar viena šio oro uosto naujiena – „airBaltic“ skrydžiai į Amsterdamą. Pirmasis skrydis į Nyderlandų sostinę bus vykdomas šį ketvirtadienį, spalio 30 dieną.

Kauno oro uostas žiemos sezoną pasitinka pristatydamas naują skrydžių bendrovės „Ryanair“ kryptį į Šanoną. Į Vakarų Airiją pirmasis skrydis vyks taip pat šios savaitės ketvirtadienį, spalio 30 dieną. Iš Laikinosios sostinės, palyginti su praėjusios žiemos sezonu, daugiau skrydžių bus vykdoma į Londono ir Dublino oro uostus.

Palangos oro uoste nežymiai daugės skrydžių SAS oro linijomis į Kopenhagą. Taip pat planuojami dažnesni reisai į Oslą norvegų oro linijomis „Norwegian“ bei į Rygą latvių „airBaltic“.

Anot G. Almanto, Lietuvos oro uostai ir toliau plečia savo tinklą naujomis kryptimis ir padeda oro linijoms pergabenti vis daugiau keleivių. Per 2014 m. pirmus tris ketvirčius keleivių skaičius paaugo 9,5 proc. „Išties smagu būti dalimi taip sparčiai besivystančio verslo, kai vien šiais metais skrydžių padaugėjo 15,6 proc., o Lietuva bendruose pasaulio aviacijos vystymosi grafikuose, vertinant keleivių skaičiaus ir BVP augimo santykį, puikuojasi viršutinėje pozicijoje šalia Jungtinių Arabų Emyratų, Turkijos ar Tailando“, - sako G. Almantas. Tai svarbus makroekonominis rodiklis, rodantis šalies augimo tempus bei potencialą pasauliniame kontekste. Lietuvos oro uostai yra šio augimo svarbi katalitinė grandis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.01515222sec.