Lietuvą garsinantis ispanų triatlonininkas A. Casillas Garcia atskleidė nematomą sporto pusę, kurios neišvengia net ir geriausieji

Triumfas arba nusivylimas – šias sportininkų išgyvenamas emocijas per televizijos ekraną mato žiūrovai. Tačiau jos tik maža sportininkų kasdienybės dalis. Lietuvos pilietybės siekiantis ir mūsų šalies vardą Tokijo olimpinėse žaidynėse 2020-aisiais norintis garsinti triatlonininkas Alberto Casillas Garcia pasakoja apie tai, ką sportininkams tenka paaukoti norint užkopti į sporto viršūnes. Anot ispano, į varžybas yra sudedamos visos jėgos ir susikaupimas, tačiau pasitaiko akimirkų, pakišančių koją net ir patiems stipriausiems.

Kaip įsižiebia sportinė motyvacija?

Triatlono sezoną ispanas A. Casillas Garcia pradėjo pačiais geriausiais rezultatais, nuskindamas pergalę pirmose jo laukusiose „Continental Cup of Playa Hermosa“ varžybose, įvykusiose Kosta Rikoje. Sekančiose varžybose Meksikoje mūsų šalį garsinančio ispano rezultatai taip pat buvo solidūs. Sportininkas neslepia, kad į priekį jį veda didžiulė motyvacija 2020 metais dalyvauti Tokijo olimpiadoje ir joje atstovauti Lietuvai.

„Sėkmė sezono pradžioje įžiebia dar didesnį norą kibti į laukiančius darbus, treniruotes ir nenuleisti kartelės prieš akis laukiančiose varžybose“, – neabejoja A. Casillas Garcia.

Tačiau triatloninkas neslepia, kad tenka priimti ir tai, jog saldų pergalės jausmą sporte labai greitai gali keisti nusivylimo kartėlis. Po intensyvių treniruočių sesijos Ispanijoje, triatlonininko laukė „Continental Cup“ varžybos Lenkijoje ir Ukrainoje. Deja, varžybose pasiektais asmeniniais rezultatais A. Casillas Garcia sako nelikęs patenkintas.

Ukrainoje sportininkui nepavyko patekti į geriausiųjų sportininkų 20-tuką. Na, o iš Lenkijoje vykusių varžybų triatlonininkas pasitraukė dėl itin šalto oro, kuris sportininko rezultatams daro didžiulę įtaką.

Akimirkos, kurių nenumatysi

„Varžyboms ruošiamės ištisus mėnesius ir metus, į sportą investuojame visą savo energiją ir jėgas. Ir net tada, kai, regis, kontroliuoji viską ir esi pasiruošęs pelnyti aukštus rezultatus, yra situacijų, kurios sportininkams nepavaldžios. Tai liga, nelaimingi atsitikimai, traumos ir panašūs nemalonumai, kurie varžybose dažnai būna lemiami“, – sunkią ir daugeliui nematomą sporto pusę atskleidžia A. Casillas Garcia.

Pačiam sportininkui akis į akį su sunkumais teko susidurti „Continental Cup“ varžybose, rugsėjo 8 dieną vykusiose Valencijoje. Po įtemptų treniruočių sesijos A. Casillas Garcia sako jautęsis geros formos ir pasirengęs startui, tačiau likus savaitei iki varžybų sportininkas apsinuodijo ir tai apsunkino paskutiniąsias pasiruošimo dienas. Vis dėlto nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės neatbaidė ispano nuo starto ir tvirto tikėjimo savo jėgomis.

„Plaukimo rungtis pavyko gerai, bet vėliau bėgimo rungtyje pajutau, kad jėgos nėra mano pusėje, kūnas tarsi nejuda į priekį. Akivaizdu, kad tai buvo ne mano diena. Nepaisant to, varžybos buvo tikrai geresnės nei mano mintys prieš jas. Nesėkmių pasitaiko kiekvienam sportininkui, tačiau jas atpildo tos dienos, kai varžybose gali atiduoti visą save, pasiekti tikslą ir įrodyti, kiek darbo įdėjai. Tokios akimirkos viską kompensuoja“, – mintimis dalijasi sportininkas.

Kas aukojama dėl aukštų rezultatų?

Dalyvavimas varžybose, sėkmingi pasirodymai, apdovanojimai – tai sportininko karjeros ledkalnio viršūnė. Mažiau žavingos kasdienės treniruotės, pareikalaujančios daugybės sūraus prakaito, jėgų, valios ir atidumo. Šiais metais A. Casillas Garcia daugiu nei mėnesį treniravosi JAV, San Diege. Vėliau laukė treniruotės Ispanijoje pagal „The Triathlon Squad“ programą kartu su treneriu Andrea D'aquino. Po šių treniruočių ir po jų sekusių keleto varžybų, triatlonininkas sugrįžo treniruotis į Ispaniją kartu su garsiu treneriu Paulo Sousa.

„Daugybė valandų, skirtų plaukimui, važiavimui dviračiu ir bėgimui. Taip du mėnesius atrodė mano dienos. Prasidėjus treniruotėms, kitoms veikloms laiko nebelieka. Visos mintys sutelktos į tai, kaip geriau treniruotis ir kaip sveikiau maitintis bei užtektinai pailsėti. Šiemet turėjau geriausias treniravimosi sąlygas ir už tai galiu padėkoti savo treneriui P. Sousa ir „The Triathlon Squad“ treniravimosi komandai“, – kalba A. Casillas Garcia.

Treniruotės įvairiuose žemynuose ir skirtingose šalyse leido A. Casillui Garciai pasiruošti įtemptai sezono daliai – Europos triatlono sprinto čempionatui Tartu, Baltijos šalių čempionatui Kupiškyje bei Europos triatlono standartų čempionatui Glazgo mieste. Dalyvavimas pastarajame čempionate sportininkui buvo ypač svarbus dar ir dėl to, kad distancija jame tokia pati kaip ir olimpinėse žaidynėse.

Sportininko pasiekimus ir įdedamas pastangas vertina ir jį remiantis kelionių organizatorius „Baltic Tours“. Įmonės vadovo Sigito Fabijonavičiaus įsitikinimu, atkakliems ir savimi tikintiems, sudėtingoms situacijoms nepasiduodantiems sportininkams pavyksta užkopti į sporto olimpą.

„Alberto pažįstame kaip profesionalų ir savo veiklai atsidavusį sportininką, nuoširdų žmogų, taip susižavėjusį Lietuva, kad nusprendė siekti mūsų šalies pilietybės ir atstovauti Lietuvai Tokijo olimpiadoje. Sekame šio atkaklaus sportininko rezultatus, kartu su juo išgyvename pergalių džiaugsmą, o įvykus nesėkmėms, žinome, kad jos sudaro sąlygas augti, užtikrina kelią į progresą“, – sako S. Fabijonavičius.

Iki sezono pabaigos triatlonininkui dar liko įveikti keletą varžybų. Po jų prasidės žiemos treniruotės, skirtos pasiruošti ateinančiam sezonui. Artimiausiuose A. Casillo Garcios planuose ir nauji bendradarbiavimai, skirti garsinti Alberto Casillas komandą. Į juos jungsis žmonės ir kompanijos, nusprendusios kartu su ispanu sukti tuo pačiu keliu – aukščiausių triatono rezultatų siekti su Lietuvos vėliava.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14250302sec.