Į kelionę – be kačių maišuose: apie tolimus kraštus kelionių konsultantai pasakos iš patirties

Nors dar visai neseniai, sulig daugelyje gyvenimo sričių vis labiau įsismarkaujančiu internetu, buvo pasklidę kalbos apie neva greitu metu ant kelionių agentūrų durų kabėsiančias spynas, vis dėlto tikrovė – radikaliai kitokia. Naujausios turizmo sektoriaus tendencijos rodo, kad vis dažniau poilsiautojai kelionių organizavimą patiki profesionalams – užuot rizikavę savarankiškai planuoti maršrutus ir rezervuoti viešbučius, jie apsisprendžia „nebepirkti katės maiše“ ir noriai perleidžia savo atostogų rūpesčius kelionių konsultantams.
Kas garantuos, kad paveiksliukas iš katalogo atitiks tikrovę?
„Vienu metu sklido tokios neva vizionieriškos prognozės, jog, įsigalėjus internetui, vis daugiau poilsiautojų planuos keliones savarankiškai, o kelionių konsultantų, agentūrų pagalba taps tiesiog nebereikalinga, – sakė Rasa Levickaitė, kelionių agentūros „Baltic Tours“ projektų vadovė. – Tačiau tokios prognozės nepasitvirtino: pastaruoju metu vis daugiau poilsiautojų varsto kelionių agentūrų duris. Dažna to priežastis: kartą nusvilę nuo savarankiško planavimo, žmonės nebenori „sudegti“ antrąkart“.
R. Levickaitė su šypsena vardija kuriozus, į kuriuos patenka savarankiškai svetur iškeliavę poilsiautojai: antai internautai forumuose viešbutį gyrė, tačiau nuvykus į vietą paaiškėjo, kad girti net nėra ko – viešbutis tiesiog prieš pusmetį sudegęs, o įėjimas užkaltas lentomis. Arba būna, kad kambarys nė iš tolo nepanašus į parodytą nuotraukose – skiriasi ir baldai, ir apartamentų dydis, o ant švediško pusryčių stalo tepadėta vien sausų bandelių. Arba pagal žemėlapį atrodė, kad susisiekimas su centru bus paprastas ir aiškus, tačiau dėl remonto darbų viskas buvo kaip tik priešingai ir tekdavo važiuoti aplinkkeliu...
Viskas yra internete. O ar jam yra laiko?
„Nežinojimas ir galimybės apsidrausti nebuvimas, ką pirkdamas internetu galiausiai gausi, yra viena iš priežasčių, lemiančių keliautojų, pasibandžiusių organizuotis keliones savarankiškai, sugrįžimą į agentūras. Kita svari priežastis – internete esančios informacijos daug ir iškyla laiko klausimas ją apibendrinti. Dar vienas argumentas interneto nenaudai – patikimumo stoka: kaip pačiam atsirinkti, kas tiesa, o kas – ne, kuri lėktuvų bilietų pardavimo svetainė prekiauja be papildomo antkainio, kuris paaiškėja tik baigiant rezervaciją, o kuri – su matomu aptarnavimo mokesčiu, kur pateikiama atnaujinta informacija, o kur – pasenusi ir t. t.“, – sakė turizmo sektoriaus atstovė.  
Žinoma, joks kelionių konsultantas vien fiziškai negali apsilankyti visose šalyse ar kurortuose, į kuriuos išleidžia savo poilsiautojus. Vis dėlto jo patirtis bei darbas turizmo srityje leidžia susiformuoti patikimesnius atrankos kriterijus.
Tad apibendrinant: pastaruoju metu įsigali sena, tačiau naujai ir dėl savų priežasčių sugrįžusi tendencija – saugoti telefone kelionių konsultanto numerį taip pat kaip ir asmeninio sporto trenerio ar dietologo, teisininko ar šeimos gydytojo. Tokią madą diktuoja laiko trūkumas ir patogumo bei individualumo poreikis: natūralu, jog kelionių konsultantas, su kuriuo keliaujate nuolat, jums patars taikliau ir greičiau nei besimainantis sulig kiekvienomis atostogomis, – pravers jau sukaupta bendravimo būtent su jumis patirtis bei konkrečių jūsų ir jūsų šeimos poreikių išmanymas.
Geriausias būdas žinioms surinkti – kojos  
O kaip pačiam kelionių sektoriui apsivalyti nuo vakar dienos „naujienų“ internete? „Tam, kad ir patys kelionių konsultantai nepardavinėtų katės maiše, mūsų kūrybinė komanda žada pusę metų praleisti ne prie darbo stalų, benagrinėjant kitų keliautojų atsiliepimus, o kelyje. Komandos maršrute – Tailandas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Singapūras, Kinija, Seišeliai ir dar daug tolimų pasaulio kampelių, viliote viliojančių poilsį, o taip pat aktyvų laisvalaikį mėgstančius keliautojus“, – sakė kelionių agentūros „Baltic Tours“ atstovė. Pusmečio projekto partneriai – skrydžio bendrovės „Aeroflot“, „Finnair“, „Turkish Airlines“, „Air China“, „Air Mauritius“.
Šiandien „Baltic Tours“ kūrybinė komanda – egzotinių kelionių bei kūrybinio turinio kūrėjai – išskleis sparnus ir pirmiausia nusileis Tailande, kuris pernai pripažintas populiariausia kryptimi visame pasaulyje, vėliau išsilaipins karščiu alsuojančiame Dubajuje (antroje vietoje pagal populiarumą 2016 metų kryptis), ir taip – visą pusmetį, per naujais patyrimais, dar nematytais, neatrastais pasauliais viliojančias kryptis... „Šiemet dar daugiau keliausime ne tik tam, kad mažiau spėliotume, o daugiau žinotume apie tai, ką parduodame savo keliautojams – lagaminus kraunantiems kūrybininkams, socialinių medijų atstovams tiesiog gyvybiškai būtina savu kailiu patirti tai, apie ką yra komunikuojama, – sakė R. Levickaitė. – Tikimės, kad mūsų nuoširdžios pastangos kuo giliau panirti į sritį, kurioje darbuojamės, suartins keliauti, atostogauti norintį žmogų ir mūsų kelionių konsultantą“.
Ką veikti 5 valandas oro uoste?
Pusę metų ar net ilgiau kūrybinė „Baltic Tours“ komanda aiškinsis net tik ką verta aplankyti tolimose šalyse, bet ir atsižvelgs į pačios kelionės niuansus, pvz., kaip patogiausia ir pigiausia pasiekti pasirinktas kelionių kryptis, įvertins skrydžius su viena ar kita keleivių gabenimo kampanija, kur geriausia apsistoti, ko verta paragauti, ko būtina parvežti lauktuvių, kokias pramogas smagu išbandyti, kokių avantiūrų verčiau išvengti, kaip teisingai bendrauti su vietiniais, kas kiek kainuoja ir t. t.  
„Pavyzdžiui, kai kurie į agentūrą užsukę keliautojai, išgirdę, jog teks palūkėti svetimos šalies oro uoste, sunerimsta: o ką ten veikti penkias ar šešias valandas? Mūsų komanda išsiaiškins ir tai: galbūt per tą laiką galima nuvykti į miestą, o gal perdėm didelė tikimybė patekti į spūstį... O galbūt pačiame oro uoste apstu pramogų ir kojos iš jo kelti neverta? Keliautojus dažnai gąsdina kelionės etapų nežinomybė, ypač – persėdimai oro uostuose ir daugelis kitų logistinių aspektų. Todėl mes rūpinamės sukaupti vertingos ir tikros patirties, kad klausimų iškiltų kuo mažiau, o mūsų poilsiautojams būtų paprasta keliauti ir artimomis, ir tolimomis kryptimis“, – sakė R.Levickaitė.
Įspūdžiais iš tolimiausių pasaulio kampelių kūrybinė komanda žada nuolat dalintis savo kelionių tinklaraštyje, taip pat spaudoje. Gana pirkti kates maiše: pasikliaukite savo kailiu keliones išbandžiusiųjų nuomone ir žiniomis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74702716sec.