Velykos Čekijoje

Pavasaris tai idealus laikas ekskursijai į Čekiją. Kviečiame į tradicines Velykines muges, kurios kasmet vyksta kiekviename Čekijos mieste, pilyse, rūmuose ir skansenuose. Čia užpirksime gražius Velykinius papuošalus bei paragausime tradicinių patiekalų.
Praha nuo kovo 14 d. iki balandžio 15 d. kviečia į spalvingą Velykinę programą. Populiariausia atrakcija yra kasmetinė Velykinė mugė Senamiesčio aikštėje. Svečių laukia stendai su tradicinėmis Velykinėmis dekoracijomis bei šokio ir muzikos pasirodymai, senųjų amatų demonstravimas, margučių dekoravimas, žvakių gamyba ir daug kitų atrakcijų.

Kviečiame irgi į Brno, Pilzeną, Ostravą, Česky Krumlovą bei Olomoucą!

Velykinės mugės irgi vyksta pilyse bei rūmuose. Žleby rūmai (apie 100 km į rytus nuo Prahos) nuo kovo 30 d. iki balandžio 2 d. kviečia į mugę ir specialią ekskursiją, kurios metu bus galima paragauti Velykinių skanėstų, pagamintų pagal tradicinius receptus.

Hrádek u Nechanic rūmai nuo kovo 24 d. iki balandžio 2 d. pristatys svečiams įdomybes, susijusias su Velykų istorija bei Čekijos ir užsieniniais papročiais.

Įdomią programą rengia taip pat pilys ir rūmai: Dačice, Křivoklát, Loučeň, Sovinec, Sychrovo rūmai ir kiti.

Čekija turi labai daug Velykinių liaudies papročių ir tradicijų. Viena iš populiariausių yra „pomlázka“ Velykų pirmadienį – simbolinis merginų ir moterų plakimas po kojas gluosnių vytelių rykštėmis. Tai galbūt užtikrina jaunimą ir sveikatą per visus metus. Kai kuriuose regionuose yra tradicija laistyti vandeniu. Daugelyje Čekijos kaimų yra ėjimo nuo namų į namus su mediniais plaktukėliais paprotis. Jų garsas turi pašaukti, vietoj varpų, tikinčiųjų į bažnyčią. Varpai tyli kaip gedulo ženklas nuo Didžiojo ketvirtadienio (Čekijoje vadinamo Žaliuoju ketvirtadieniu) iki Didžiojo šeštadienio (Čekijoje vadinamo Baltuoju šeštadieniu).

Kiekviena tikra namų šeimininkė paruošia skanius Velykinius kepinius, pvz. populiarius biskvitinius avinėlius dengtus šokoladu arba cukrumi, meduoliukus, „mazance“ – kepalo formos mielinius pyragus su razinomis, „jidáše“ – mielines bandeles su medumi bei „boží milosti“ – sausainius apibarstytus cukraus pudra.

Su senais Velykų papročiais galime susipažinti skansenuose, pvz. Rožnove prie Radhoštėmo Moravijoje, kuris kviečia nuo kovo 31 d. iki balandžio 2 d. Svečiu laukia margučių dažymas, meduoliukų dekoravimas ir kitos pramogos.

Daugiau informacijos: http://www.czechtourism.com/n/easter-spring-festival-2018/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41207409sec.