Moravijos karsto urvai atidaryti nuo kovo

Po žiemos pertraukos turistai gali vėl aplankyti visus Moravijos karsto urvus, nes žiemos sezono metu atidaryta buvo tik jų dalis.

Moravijos karstas (į šiaurę nuo Brno) priklauso svarbioms karsto sritims Centrinėje Europoje. Čia atrasti daugiau negu 1000 urvų ir penki iš jų yra prieinami lankytojams.

Dažniausiai lankomi yra Punkvos urvai su 138 metrų gylio Macochos tarpekliu (Propast Macocha). Kasmet čia atvyksta apie 200 000 turistų iš viso pasaulio. Punkvos urvų visų koridorių ilgis tai apie 4,5 km. Lankytojams preinami 1260 metrų, o per 440 iš jų plaukiama valtimi.

Urvai yra Pustý žleb karsto kanjone, 2 km nuo turistų informacijos ir Skalní Mlýn restorano, Punkvos upe aukštyn. Jeigu nenorime vaikščioti, į urvus galima važiuoti turizmo traukiniu. Beveik valandinės ekskursijos metu aplankysime milžiniškas grotas ir koridorius su stalaktitais bei stalagmitais, kurie pasirodo netgi iki Macochos tarpeklio dugno. Čia mus laukia kruizas valtimi giliu, požeminiu Punkvos upeliu. Tada irgi sustosime ir aplankysime Masaryko grotą (Masarykův Dům), kuris yra žinomas dėl gražiausių stalaktitų ir stalagmitų.

Kviečiame irgi į Balcarka (Moravijos karsto turtingiausias urvas pagal karsto formas), Kateřinská, Sloupsko-Šošůvské bei Výpustek urvus, kur rasime įdomias parodas „Urvai ir žmonės“ apie Moravijos karstą, geologiją bei archeologinius ir paleontologinius atradimus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70114923sec.