Turkijos turizmo atstovas malšina poilsiautojų baimes: jei ir būtų «Viskas įskaičiuota» pasikeitimų, tik išlošite

Nuvilnijus žiniai, kad Turkijos turizmo sektorius rekomenduoja keisti „Viskas įskaičiuota“ maitinimo sistemą, tarp Lietuvos poilsiautojų kilo sujudimas. Didelė jų dalis kasmet renkasi atostogas šioje šalyje. Kelionių specialistai teigia, kad Turkiją pamėgę lietuviai baiminasi, ar neketinama naikinti šio tipo atostogų, o jei laukia pokyčiai, kaip teks juos pajusti. Lietuvos ir Turkijos turizmo srities ekspertai tvirtina, kad nors pranešama apie pasikeitimus, kol kas jie yra tik kalbų lygmenyje, tad ir panikai nėra pagrindo.

 

Supranta poilsiautojų nerimą

 

Rugpjūčio viduryje Viduržemio jūros viešbučių asociacijai (AKTOB) pranešus apie rekomenduojamus naujus standartus „Viskas įskaičiuota“ maitinimo paslaugą teikiantiems viešbučiams, turizmo sektoriuje pasipylė svarstymai, kodėl prireikė keisti seną tvarką ir kam permainos bus naudingos.

 

Pagal siūlomą tvarką, jei viešbutis pradės dirbti pagal naujuosius standartus, jam bus priskiriama viena iš trijų kategorijų – „Standart Al“, „Medium Al“ ir „High Al“. Kuo aukštesnė viešbučio kategorija, tuo didesnė ir jame tiekiamo maisto įvairovė bus siūloma poilsiautojams. Nuo to priklausytų ir „Viskas įskaičiuota“ paketo kaina. „Baltic Tours“ kelionių eksperto Andriaus Paulionio teigimu, kalbos apie tokius pasikeitimus Turkijoje į viešumą iškyla laikas nuo laiko ir taip jau keletą metų, tačiau kol kas jos neturi svaraus pagrindo.

 

„Daug poilsiautojų kreipiasi į mus ir klausia, kaip keisis „Viskas įskaičiuota“ maitinimo sistema, ar mes ir toliau siūlysime šio tipo atostogų paketą. Suprantame jų rūpestį, nes Turkija – populiari atostogų kryptis, o kai kurie keliautojai jau dabar planuoja kitos vasaros atostogas šioje šalyje. Norėdami išsamiai išsiaiškinti situaciją, kreipėmės į partnerius Turkijoje, kurie paneigė kalbas, kad „Viskas įskaičiuota“ maitinimo sistemos neliks arba ji smarkiai keisis“, – sako A. Paulionis.

 

Kelionių ekspertas atkreipė dėmesį, kad netgi standartus pristačiusios organizacijos AKTOB prezidentas Erkanas Yagci yra viešai sakęs, kad Turkijoje svarstyti „Viskas įskaičiuota“ sistemos trūkumus, kuri yra labai svarbi ir kurią, gerinant kokybę, siekiama išsaugoti, tam tikra prasme tapo madinga. Į Turkiją atvykstantys svečiai, o ypač šeimos, nori atostogauti pagal šią programą, kurios išvystymas šalyje pripažįstamas kaip geriausias pasaulyje. Turkijoje, ypač Antalijos kurortuose, į šią sistemą yra įsiraukę ir daugybė vietos įmonių, privačių ūkių, aptarnaujančių „Viskas įskaičiuota“ paslaugas teikiančius viešbučius.


Pasikeitimai – nauda keliautojams


Jei būtų nuspręsta įvesti naująją sistemą, viešbučiai prie jos galėtų jungtis savanoriškai. Tačiau Turkijoje įsikūrusio viešbučio „Grand Kaptan & Kaptan Hotel Alanya Seals“ rinkodaros vadovo Okan Dikici pasakojimu, kol kas jokių realių pokyčių nevyksta ir sklando tik kalbos apie juos. Nemažai diskutuojama apie „Ultra viskas įskaičiuota“ sistemą, pagal kurią maitinimo paslaugos poilsiautojams teikiamos 24 valandas per parą.

 

„Nors diskusijos apie pasikeitimus šiuo metu yra labiau teorinės, visgi, kad ir kokie maitinimo sistemos pokyčiai įvyktų, poilsiautojai tik išloš, nes tarp viešbučių padidės konkurencija. Kad ir kaip susiklostytų situacija, didžioji dalis „Ultra viskas įskaičiuota“ paketo kainos kaip ir iki šiol priklausys nuo pasirinkto viešbučio tipo ir vietos“, – neabejoja O. Dikici.

 

„Baltic Tours“ ekspertas A. Paulionis sako, kad įsipareigojimai su partneriais Turkijoje nesikeičia ir keliautojams toliau bus siūlomos „Viskas įskaičiuota“ paketo atostogos. Atostogas į Turkiją planuojantys lietuviai šioje šalyje kaip ir iki šiol gaus platų maitinimo pasirinkimą: galės paskanauti ne tik vištienos ar avienos bei kitų mėsos produktų, bet ir paragauti turkiškų gėrimų, saldumynų. Keliautojams nebeužtenka vien tik gero oro, vis svarbesni tampa jų individualūs poreikiai, tad su šia situacija susidūrę viešbučių atstovai visgi bus priversti nuolatos tobulinti bendrą paslaugų kokybę, atliepti su mažais vaikais keliaujančiųjų, porų ar aktyvaus laisvalaikio gerbėjų norus“, – pasakoja A. Paulionis.

 

Svajonių atostogų – į rudenėjančią Turkiją


Pasak „Baltic Tours“ atstovo, šių metų vasaros kelionių rezultatai rodo, kad Turkija ir toliau išlieka nepralenkiama šiltojo sezono atostogų lydere – vasaros mėnesiais joje ilsėjosi apie 40 proc. poilsines keliones pirkusių įmonės klientų, iš kurių kone visi rinkosi apgyvendinimą su programa „Viskas įskaičiuota“.


Ne mažiau poilsiautojų dėmesio Turkija sulaukia ir rudenį. „Poilsiautojų iš Lietuvos Turkijos pamėgtuose kurortuose jau dabar prasideda vadinamasis aksominis sezonas, kuris tęsis iki spalio pabaigos. Šio žavingo rudens mėnesių laikotarpio pranašumai – atlėgęs karštis, šilta jūra, mažiau turistų ir, natūralu, pigesnės viešbučių kainos. Tad turintieji galimybę ištrūkti atostogauti rudenį jau dabar gali ramiai mėgautis tuštėjančiais paplūdimiais, romantiškais pasivaikščiojimais bei didesniu personalo dėmesiu“, – atostogų rekomendacijomis dalijasi A. Paulionis.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55671906sec.