15 meilės metų – kodėl lietuviai pamėgo Egiptą?

Visuomet geras oras, puikios pakrantės, išskirtinis istorinis palikimas, prabangūs viešbučiai bei visų rūšių pramogos už priimtiną kainą. Tai – priežastys, dėl kurių Egiptą prieš 15 metų atrado keliautojai iš Lietuvos. Dabar, kai išaugo ne tik keliautojų finansinės galimybės, bet ir reiklumas, Egiptas savo populiarumo nepraranda. Kodėl? Dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių jį pamėgo keliautojai.

„Kelionės, kaip ir visos kitos sritys, smarkiai veikiamos madų. Kryptys varžosi dėl populiarumo, daug dėmesio sulaukia naujienos, o kai kurios tiesiog išnyksta iš asortimento. Tačiau Egiptas išskirtinis. Dirbame 15 metų ir visą tą laiką šios šalies populiarumas išlieka stabilus. Nuo veiklos pradžios iš viso pasirūpinome daugiau nei 300 000 poilsiautojų iš Lietuvos atostogomis Egipte“, – sako Karina Sabaitytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadovė.

Kokios Egipto populiarumo priežastys? Pasižiūrėkime įdėmiau į tai, ką šioje šalyje atranda keliautojai.

Orai: visuomet geri

Standartinė orų prognozė Egipte – šilta (jeigu vasara – karšta) ir saulėta. Kada beatvyktumėte – rudenį, žiemą ar pavasarį, čia gausite didžiulę saulės, šilumos ir giedro dangaus porciją. O ko daugiau bereikia nuo mūsiškio rudens darganos ar žiemos speigo bėgantiems keliautojams?

Tiesa, egiptiečiai nėra tie, kurie pardavinėja tik gerą orą. Dar jie pardavinėja ir gerą jūrą. Tiksliau jūras: Viduržemio ir Raudonąją. Viešintieji Egipte renkasi Raudonąją jūrą ir tai nestebina. Viduržemio jūrą galima pažinti iš kelionių į Europą ar Turkiją, o štai Raudonąją jūrą bene geriausia pažinti Egipte.

Tai sūriausia pasaulio jūra (Negyvoji jūra tik vadinama jūra, nors yra ežeras), kurios skaidriame vandenyje gausu gyvybės bei įspūdingų koralų. Todėl kiekvienais metais Egiptas tampa vieta, kurioje tūkstančiai žmonių atranda nardymą. Arba nieko neatranda, nes tiesiog tingiai guli saulėkaitoje ir mėgaujasi viename iš puikių paplūdimių.

Dar vienas Raudonosios jūras pranašumas – vanduo čia visuomet šiltas ir tinkamas maudytis. Net tuomet, kai Lietuvoje ant storiausio megztinio velkatės šilčiausią žieminę striukę ar kailinius, o jūsų oda raudonuoja nuo šalčio, Egipte oda raudonuos tik nuo įdegio (arba vaišių bare). Tad nekeista, kad jau daugelį metų lietuviai neatsispiria pagundai baltą sniegą iškeisti į paplūdimio smėlį Egipte.

5000 metų istorijos

Geras oras ir puikūs pajūriai – tik du atraminiai Egipto turizmo stulpai. Ne ką mažiau svarbus (o gal net svarbiausias) keliautojų magnetas yra Egipto istorija.

Prieš 5 tūkst. metų susikūrusi bei 2,5 tūkst. metų gyvavusi Egipto civilizacija pasiekė neregėtų aukštumų. Mūsų dienas pasiekė ne tik 118 anuomet statytų piramidžių, bet ir šventyklos ir kiti statiniai. Mūsiškė antikinė kultūra (kartu su krikščionybe sudariusi Europos kultūros pamatą) kūrėsi mokydamasi iš egiptiečių.

Tiesa, smalsus keliautojas Egipte susipažins ne tik su senąja civilizacija – jis galės prisiliesti prie biblinių vietų. Viena jų – krikščionims, musulmonams bei judėjams svarbus Sinajaus kalnas. Ant jo Mozei buvo apreikšti 10 įsakymų.

O senieji Koptų (Egipto krikščionių) vienuolynai, bažnyčios, taip pat gausybė mečečių papasakos apie naujesnę Egipto istoriją. Tad, jeigu norite pažinti bei nesigąsdinate tokių žodžių kaip „muziejus“, „senovė“ ar „civilizacija“, tuomet Egiptas bus vieta, iš kurios labai sunku išvažiuoti.

Patenkina esminį poreikį

Viena iš Egipto patrauklumo Lietuvoje priežasčių – kainos. Bėgant laikui šis pranašumas nenyksta. Netgi priešingai – po nesenų reformų Egipto svaras smarkiai nuvertėjo, todėl keliautojų iš užsienio galimybės išaugo, o prabanga ir tviskesiu garsėjantys viešbučiai tapo dar prieinamesni. Juolab kad viskas lengvai pasiekiama tiesioginiais skrydžiais iš Lietuvos.

„Tez Tour“ atstovės teigimu, besilankant Egipte vertėtų susipažinti su dykuma – nors tai nėra žmonėms labai draugiška aplinka, tačiau ji įspūdinga, be to, čia galima išbandyti tokias pramogas kaip dykumų safaris ar čiuožimas snieglente dykumos kopomis.

Tad, turėdamas ką pasiūlyti kiekvienam gyventojui bei leisdamas kiekvienam pagal skonį ir piniginę susidėlioti jam geriausiai tinkančias atostogas, Egiptas metai po metų traukia keliautojus. Nes kad ir kaip besikeistų kelionių mados, vienas dalykas lieka pastovus – poreikis susidėlioti geras ir patogias atostogas pagal save. Ir Egiptas tą poreikį puikiai patenkina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41397882sec.