Pabaltijo šalių šimtmečio proga Liepojos koncertų salėje «Lielais dzintars» skambės šiuolaikinė etnomuzika

Vasario 3 d., šeštadienį, 18 val. Liepojos, Latvijos uostamiesčio, naujojoje koncertų salėje „Lielais dzintars“ skambės Pabaltijo šalių šimtmečiui skirta šiuolaikinės etnomuzikos programa „Zem austras koka“ (lt. „Po pasaulio medžiu“). Koncerte dalyvaus lietuvių kilmės amerikiečių muzikantas Abrahamas Brody, lietuvių postfolkloro ansamblis „Trys Keturiose“ ir latvių kanklininkė Laima Jansonė.
Mitologinis pasaulio medis – pasaulio sandaros atspindys – vienija latvių ir lietuvių tautų kultūrą. Jo kamienas simbolizuoja materialųjį pasaulį, gyvenamą žmonių ir kitų gyvųjų būtybių, medžio lapija – dangaus karalystę, o šaknys – paslaptingą ir mums nežinomą požemio pasaulį. Abrahamas Brody (Abraham Brody), Laima Jansonė ir ansamblis „Trys Keturiose“ muzikos kalba stengsis publikos dėmesį sukoncertuoti į tikrąsias baltų tautų šaknis, seniai ir giliai įsitvirtinusias mūsų žemėje.
Pirmoje, solinėje, koncerto dalyje Abrahamas Brody atliks kompozicijas iš praėjusiais metais išleisto albumo „From the Rich Dark Earth“. „Lietuva man yra unikali vieta, išsaugojusi savo kultūros savastį. Šis albumas yra mano giliosios meilės manifestas šio krašto muzikai, gamtai ir tautai.“ – savo mintimis dalijosi žinomas muzikantas. Pirmąją dalį užbaigs A. Brody naujojo kūrinio „Trys Dzūkijos dainos“ premjera.
Antroje koncerto dalyje prie A. Brody ant scenos prisijungs latvių kanklininkė Laima Jansonė. Duetas į savo improvizaciją įpins abiejų kaimyninių šalių muzikinį paveldą, šiuolaikines temas, tradicinius ir netradicinius muzikos instrumentus. Koncertą užbaigs bendras postfolkloro ansamblio „Trys Keturiose“ ir A. Brody pasirodymas. Jie atliks muzikinius kūrinius iš programos „Ancestors“. Jos pagrindą sudaro Pabaltijo regiono tradicinė muzika ir senieji ritualai, sulydyti į vieną darinį su A. Brody kūriniais ir „Trys Keturiose“ atliekamomis sutartinėmis.
Lietuvių kilmės amerikiečių smuikininkas Abrahamas Brody gimė 1991 m. Jungtinėse Amerikos Valstijoje, Niujorke. Pirmąkart Abrahamas lipo ant scenos būdamas vos aštuonerių. Po kurio laiko jis nusprendė persikelti į Europą ir studijuoti Vienos muzikos ir teatro universitete. Po studijų šiame universitete Abrahamas savo mokslus tęsė Londono Guildhall muzikos ir teatro mokykloje. Jo muzikinę patirtį sudaro koncertai ir festivaliai Londone, Niujorke, Budapešte, Bazelyje, Maskvoje, Kopenhagoje, Prahoje ir Islandijoje. Britų dienraštis The Independent A. Brody apibūdina kaip energingą, virtuoziškumo talentu apdovanotą menininką. Pastarajam antrina ir serbų performansų menininkė Marina Abramovič (Marina Abramović) (jai su Abrahamu teko kartu pasirodyti ant scenos 2013 metais) ir vadina jį didžiuliu talentu.
Kūrybinio įkvėpimo A. Brody semiasi iš senųjų ritualų, folkloro ir su praeitimi susijusios tematikos. Menininkas savo kūryboje stengiasi suvienyti improvizacijos meną ir multimedijas, publikos teismui pateikti daugiadimensinius kūrinius. Abrahamui nesvetimas noras trinti ribas tarp jo ir publikos, keisti tradicinius XXI a. atlikėjų įvaizdžius.
Bilietų kaina: nuo 7 eurų. Jų galima įsigyti internetinėje svetainėje: https://bilesuparadize.lv/en/
Dviejų dalių koncertas. Apytikrė renginio trukmė: iki 2 valandų. Daugiau informacijos: www.lielaisdzintars.lv
Liepojos koncertų salės „Lielais dzintars“ statyba, pasitelkus Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Liepojos savivaldybės ir šalies biudžeto paramą, vyko nuo 2013 iki 2015 metų. Oficialiai savo veiklą ji pradėjo 2015 m. lapkričio 6 dieną. Per dvejus savo veiklos metus koncertų salėje apsilankė daugiau kaip 400 tūkstančių lankytojų ir koncertavo menininkai iš 60 pasaulio šalių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60658002sec.