Kodėl vis labiau populiarėja darbuotojų motyvacinės kelionės?

„Kaip motyvuoti darbuotojus?“ – tai klausimas, kuris vis dažniau neduoda ramybės personalo skyriaus vadovams, siekiantiems pritraukti ir išlaikyti geriausius savo srities profesionalus. Priedai už gerus darbo rezultatus, nemokami pietūs, profesiniai seminarai, sveikatos draudimas ar apmokami abonementai į sporto klubus jau nebestebina nieko. „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė pastebi, kad vis labiau populiarėja motyvavimo priemonė – kolektyvo kelionės į užsienį.


Sprendimas taupantiems laiką ir pinigus


Kaip keistai tai beskambėtų, kolektyvo kelionė – motyvavimo priemonė, taupanti laiką ir finansus. Tereikia nusimatyti biudžetą, o kelionės agentai pasiūlys paketus, labiausiai atitinkančius įmonės lūkesčius ir galimybes, o darbdavys nepatirs jokių nenumatytų išlaidų.


Nereikia net atskirai galvoti apie atostogų programą, nes viešbutyje netrūksta pramogų, o kiekvieną vakarą vyksta teminiai vakarėliai, tad kolektyvas tikrai nenuobodžiaus.


Kelionės skatina darbuotojų lojalumą


Kiekviena kolektyvo motyvacijos priemonė skatina darbuotojų lojalumą, tačiau kelionės prie to prisideda itin stipriai.


Pasak kelionių agentūros vadovės, pailsėję, su geromis emocijomis siejantys savo įmonę darbuotojai nesidairys į kitą įmonę, o nuoširdžiai dirbs ir kurs pridėtinę vertę įmonei, pasirūpinusiai jo atostogomis ir įsimintinu poilsiu. Juk ne kiekvienas darbuotojas gali sau leisti atostogas užsienyje: vieniems trūksta santaupų ar kompanijos, kiti tiesiog nedrįsta planuoti savo kelionės patys.


Stiprėja komandinė dvasia


Vieningos komandos, turinčios bendrą tikslą, kūrimas – kiekvienos įmonės iššūkis. Tik bendradarbiai, užmezgę draugiškus asmeninius ryšius, galės kaip darni komanda dirbti įmonės naudai. Kelionės skatina vienas kito pažinimą ir bendravimą neformalioje aplinkoje, o bendri kelionės įspūdžiai ilgai neužsimiršta bei kursto komandinę dvasią visus metus.


„Bendrų interesų atradimas, naujos patirtys skatina darbuotojų vienybę, kuri itin svarbi grįžus į darbinę aplinką. Kelionėse žmonės atsiskleidžia, tad net tie, kurie darbinėje aplinkoje buvo uždari ir tylūs, gali tapti kompanijos sielomis“, – pasakoja „Kelionių panorama“ atstovė.


Pasirinkimą lemia geras oras


Kaip pastebi kelionių ekspertė, dažniausiai Lietuvos įmonės renkasi atostogas ten, kur garantuota šiluma ir giedras dangus. Tad nenuostabu, jog 90 % kolektyvų keliauja į Turkiją, Graikiją, Ispaniją.


Lietuvą nuo atostogų vietos, kurioje garantuotas geras oras, profesionalus aptarnavimas, skanus maistas ir nesibaigiančios pramogos, skiria tik apie 3,5 val. skrydis, tad beveik tiek, kiek kelionė nuo sostinės iki pajūrio. O tokio kelionės paketo kaina dažniausiai neprilygsta poilsio Lietuvoje išlaidoms: už 3-4 dienų darbines atostogas užsienyje įmonės išleidžia apie 400 eurų vienam asmeniui.


Keliauja ne tik vasarą


Tačiau ne visos įmonių kelionės organizuojamos vasarą. Kompanijos, kurioms vasaros sezonas – pats darbymetis, mieliau renkasi keliones kitu metų laiku.


„Žiemą kolektyvai vyksta slidinėti į kalnų kurortus Italijoje ar Austrijoje. Pavasariui dažniausiai renkasi Turkiją ir Graikiją, rudenį – Egiptą“, – pristato Kristina Graužinienė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17746902sec.