Povestuvinės kelionės organizavimas arba Kaip išvengti šaukšto deguto medaus statinėje?

Vestuves ir povestuvinę kelionę jau išgyvenusios poros neleis sumeluoti: praūžus laimingiausiai jūsų gyvenimo dienai nebenorėsite daugiau nieko, kaip tik pabėgti nuo viso pasaulio ir bent kurį laiką būti vien dviese. Vestuvių planuotojai įsitikinę, jog medaus mėnesio kelionė planavimo ir pasiruošimo reikalauja beveik tiek pat kiek ir pati šventė. Tad ką turėtų žinoti susiruošusieji kopinėti medų tam, kad kelionė nepažertų nemalonių staigmenų?

 

Povestuvinę kelionę planuokite prieš 6 mėn.

 

Vestuvių koordinatorė Agata Tomaševskaja būsimiems jaunavedžiams, galvojantiems apie medaus mėnesį svetur, pataria neatidėlioti sprendimų ir jokiu būdu nepalikti visko paskutinei minutei. Pusė metų iki svarbiosios dienos – prieš tiek laiko reikėtų pradėti planuoti medaus mėnesio kelionę. „Kuo ankščiau imsitės organizavimo, tuo mažiau streso patirsite ir galėsite viską surikiuoti pagal savo norus“, – sakė A. Tomaševskaja.

 

Vestuvės – iš daugybės ingredientų susidedanti šventė, o planuojant kelionę į užsienį būtina tiksliai suderinti vestuvių ceremonijos ir medaus mėnesio pradžios datas. „Kai šio darbo imamasi per vėlai, lieka mažesnis šalių, viešbučių ir datų pasirinkimas, o tai automatiškai reiškia, kad bus gaunama ne tai, ko norisi ir apie ką svajota, ko tikėtasi, o tai, ką tiesiog pavyko rasti“, - sakė vestuvių koordinatorė.

 

A. Tomaševskaja patarė pirmiausia rezervuoti santuokos ceremonijos datą, o tuomet planuoti visa kita, taigi ir medaus mėnesio kelionę: „Prisirišimas prie konkrečios datos visam planavimo procesui suteikia daugiau aiškumo, stabilumo“. 

 

Liepą-rugpjūtį – didžiausia paklausa

 

Vasara – ne tik pats vestuvių ir povestuvinių kelionių įkarštis, bet ir atostogų metas apskritai, todėl iš anksto nepasirūpinę medaus mėnesio kelione vėliau susiduria ir su didžiule vasarotojų konkurencija. „Ir tarp jaunavedžių, ir tarp kitų atostogaujančiųjų patys paklausiausi mėnesiai yra liepa ir rugpjūtis“, - sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

 

Beje, medaus mėnesio kelionėms visuomet taikomos nuolaidos, todėl šio fakto, jog tai – ne šiaip kelionė, o medaus mėnesio, labai rekomenduojama neslėpti nei kelionių agentūroje, nei užsisakant kelionę internetu. Be to, dažnas viešbutis ką tik susituokusiems pažeria malonių staigmenų, tad pasidalinti gerąja žinia su aplinka išties verta. „Jei paminėsite, kad neseniai atšokote vestuves, tikėtina, kad viešbučio personalas pasiūlys išskirtinių paslaugų jauniesiems bei skirs ypatingą dėmesį pildydamas jų norus, pavyzdžiui, suorganizuos romantišką vakarienę ant jūros kranto“, - šypsojosi I. Aukštuolytė.

 

Aiškiai išsakykite savo norus ir lūkesčius

 

Su būsimais jaunaisiais vestuvių, medaus mėnesio detales aptarianti vestuvių koordinatorė pastebi, jog paprastai medaus mėnesio planavimą lydi ilgi pokalbiai siekiant išsiaiškinti lūkesčius – tam, kad medaus mėnuo būtų vienodai saldus ir jai, ir jam.

 

A. Tomaševskaja pastebi, kad povestuvinių kelionių pasirinkimas – labai platus, nuo populiariausių krypčių, tokių kaip Turkija, Graikija, Ispanija iki egzotiškų salų atokiausiuose pasaulio kampeliuose. Pavyzdžiui, itin madinga medų kopinėti Tailande, taip pat Maljorkoje, Sardinijoje, Italijos Neapolyje, Kipre, Ispanijos Fuerteventuros saloje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Išsiaiškinus jaunųjų norus galima parinkti juos tiksliausiai atitinkančią šalį, viešbutį ir pramogas, - svarbu kalbėtis ir neslėpti savo norų, lūkesčių ir nesitikėti, kad kažkas juos tiesiog atspės.

 

„Kaip kad kiekvienų vestuvių scenarijus yra skirtingas, taip ir povestuvinės kelionės – labai individualu“, – pastebėjo vestuvių koordinatorė.

 

Apie savo povestuvinę kelionę Turkijoje pasakojanti projektų vadovė Ieva Petrauskienė atskleidžia, kad tai buvo ne tik medaus mėnuo, bet ir pirmoji išvyka į užsienį su vyru Ramūnu apskritai. „Turėjome aiškią medaus mėnesio viziją. Pagrindiniai mūsų reikalavimai buvo saulė, šilta jūra, geras maistas ir daug poilsio. Rinkomės pasyvias atostogas su „viskas įskaičiuota“ paketu, kurioms biudžetą buvome numatę iš anksto, todėl Turkija pateisino visus mūsų lūkesčius“, - sakė I. Petrauskienė.

 

Prisimindama savo medaus mėnesį, I. Petrauskienė patarė būtinai išbandyti viešbučiuose siūlomas SPA paslaugas dviem. „Turkiška pirtis, atpalaiduojantis masažas leido pailsėti ir atgauti jėgas, kurių prireikė ir per vestuves, ir jas organizuojant. Be to, SPA malonumai yra ir puikus būdas skirti vienas kitam daugiau dėmesio“, - pasakojo I. Petrauskienė.

 

Pasirūpinkite tvarkingais dokumentais!

 

Planuojant povestuvinę kelionę svarbi kiekviena detalė – nuo lagaminų turinio iki dokumentų tvarkymo.  Kaip pastebi vestuvių koordinatorė A. Tomaševskaja, Lietuvoje dar neprigijo mada išvykti į kelionę iškart po tuoktuvių ceremonijos, todėl jaunieji turi daugiau laiko pasiruošti kelionei, susitvarkyti reikiamus formalumus.

 

„Pasitaiko atvejų, kai medaus mėnesio planai sugriūna dėl pase ir dokumentuose nesutampančių pavardžių. Todėl perkant kelionę jaunoji turėtų nurodyti tą pavardę, kuri bus jau vykstant į kelionę. Tam labai svarbu pasidomėti visais dokumentų keitimo formalumais ir jų trukme, o dar svarbiau – pasirūpinti, kad asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai galiotų“, - įspėjo ir „Tez Tour“ atstovė.

 

Taip pat svarbu iš anksto patikrinti ar sutvarkyti visi reikalingi dokumentai, pasirūpinti kelionės draudimu bei svarbiausiais medikamentais, kurių gali prireikti kelionės metu netikėtai sunegalavus, apsauga nuo saulės. O kad galėtumėte įamžinti gražiausias savo medaus mėnesio akimirkas, nepamirškite fotoaparato įkroviklio ar papildomų elementų.

 

Pasak I. Aukštuolytės, kraunant lagaminą reikėtų nepersistengti ir įsidėti tai, ko reikia pagal kelionės kryptį ir scenarijų. „Kadangi medaus mėnesį įprasta leisti šiltuose kraštuose, daug vietos užimančių storų megztinių jums tikrai neprireiks. Ypač jei planuojate didžiąją laiko dalį būti prie baseino ar paplūdimyje, - šypsojosi I. Aukštuolytė. – O štai įsigyti kažką savo bendriems namams ar parsivežti medaus mėnesį priminsiantį daiktą, greičiausiai, norėsis ir tai turės tilpti į lagaminą“.

 

Vis dėlto šalia lengvų vasarinių drabužių įsimeskite ir keletą puošnesnių – pamaloninti savo išrinktojo ar išrinktosios akį.

 

Tikėtina, jog per medaus mėnesį planuosite savo būsimą gyvenimą, dalinsitės bendromis svajonėmis, tad praverstų su savimi pasiimti užrašų knygelę ir rašiklį. Šis užpildytas sąsiuvinis ar net dienoraštis vėliau bus įkvėpimo šaltinis visoms vestuvių metinėms ir kitoms bendroms šventėms.

 

Populiarios medaus mėnesio lauktuvės – ne tik bendrų namų interjero detalės, bet ir juvelyriniai dirbiniai. Turkija, JAE garsėja aukso turgumi, kur išsirinksite papuošalą, priminsiantį medaus mėnesio įspūdžius.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33466697sec.