Kauno oro uostas: vasaros skrydžių sezonas buvo sėkmingas

Vasaros skrydžių sezonas Kauno oro uostui šiemet buvo toks pat sėkmingas kaip ir pernai – per 7 mėnesius pervežta daugiau nei 544 tūkst. keleivių. Didžiausio keleivių dėmesio balandžio – spalio mėnesiais sulaukė 8 poilsinės kryptys į Ispanijos, Italijos, Kipro, Maltos ir Graikijos kurortus.

Daugiausiai keleivių Kauno oro uostas sulaukė liepą. Karščiausią vasaros mėnesį per šį oro uostą keliavo rekordinis žmonių skaičius – beveik 90 tūkst. keleivių, t.y. 1,4 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

„Pastebėjome, kad vidutinis atostogų laikotarpis šiemet pailgėjo nuo 8 dienų iki dviejų savaičių. Įtakos tam turėjo aviakompanijų pasiūlyti kur kas patogesni skrydžių tvarkaraščiai“, – sako laikinai einantis Kauno oro uosto generalinio direktoriaus pareigas Jonas Gurskas.

Be turistų jau pamėgtų poilsinių krypčių šiemet pasiūlyti ir du visiškai nauji maršrutai į Italijos kurortusTrapanį Sicilijoje ir Kaljarį Sardinijoje. Naujos kryptys savo populiarumu nenusileido iki šiol daugiausiai keleivių dėmesio sulaukiantiems Ispanijos kurortamsAlikantei ir Palma de Maljorkai.

Anot J. Gursko, kasmet pastebimas didėjantis keleivių srautas iš kaimyninių šalių – ketvirtadalį visų keliaujančių per Kauno oro uostą šiemet sudarė turistai iš Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

Šaltuoju sezonu ir toliau bus tęsiami du tiesioginiai skrydžiai vasaros kryptimis – į Sardinijos ir Kipro salas. 2013 – 2014 metų žiemos sezonu skrydžiai iš Kauno oro uosto bus vykdomi 9 kryptimis – į Bristolį (Didžioji Britanija), Kaljarį (Italija), Dubliną (Airiją), Frankfurto Haną (Vokietija), Londono Lutoną (Didžioji Britanija), Londono Stanstedą (Didžioji Britanija), Oslo Rygę (Norvegija), Pafosą (Kipras) ir Rygą (Latvija).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

PALAIKYMO

 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72903705sec.