Nepakeičiama poilsiautojų favoritė Turkija: kokia jos neblėstančio populiarumo paslaptis?

Metai iš metų, keičiantis keliautojų skaičiams, norams ir išleidžiamoms sumoms, vienas atostogų dėsnis atrodo nepajudinamas kaip uola – Turkija visuomet yra populiariausia kryptis. Žinoma, puikios oro sąlygos ir kišenei draugiškos kainos dalį populiarumo paaiškina, tačiau triuškinantį jos dominavimą kelionių specialistai aiškina kiek kitaip – Turkija bet kurią valstybę galėtų pamokyti gebėjimo įsiteikti visiems be išimties.


2018-aisiais šioje Vidurinių Rytų šalyje atostogavo 16 proc. Lietuvos poilsiautojų. Metais anksčiau ten vyko 11 proc. visų šalies turistų. Šie tyrimų bendrovės „Socialinės informacijos centras“ (SIC) pernai vasarą atliktos reprezentatyvios apklausos skaičiai rodo tai, ką ir taip buvo galima nuspėti – net antrą populiariausią kryptį (Ispaniją bei jai priklausančias salas) Turkija populiarumu gerokai aplenkia.


„Be abejo, Turkijos paklausą kuria kaina. Sunku būtų rasti kitą europiečiams egzotišką šalį su tokiu fantastišku oru, kuri tuo pačiu būtų ir taip arti. Natūralu, jog todėl ir atostogos Turkijoje yra pigios, palyginus su kitomis panašiomis šalimis. Tačiau sritis, kurioje ši valstybė yra pasiekusi tikrai kone nepakartojamą lygį –infrastruktūra. Kaip sako patys turkai, pas juos „visų norai įskaičiuoti“. Žvelgiant vien į viešbučių pasiūlą, sunku nesutikti“, – pasakoja tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė Dagnė Sannikova.


Jaunavedžių 5 žvaigždučių rojus


Kelias į aukščiausius kurorto infrastruktūros įvertinimus veda per aiškią poilsiautojų segmentaciją. Į Turkiją atvyksta šeimos su vaikais, ramybės norintys senjorai, pažinimo ieškančios turistų grupės ir romantikos išsiilgusios poros, aktyvus jaunimas. Kiekvienas šių klientų nori visiškai skirtingų dalykų, ir Turkija bene geriausiai sugeba prisitaikyti prie visų jų.


Štai „Michell Hotel & Spa“ viešbutis, nepaisant 5 žvaigždučių kategorijos, pakankamai nebrangus ir neįtikėtinai populiarus tarp jaunavedžių. Ant kalvos netoliese Alanijos centro stovintis viešbutis užima gana nedidelę teritoriją ir stengiasi sukurti kuo jaukesnę, šiltesnę atmosferą. Jis ne tiesiog mėgstamas porų – jis būtent joms ir sukurtas, tad neblėstantis populiarumas neturėtų stebinti. Į „Michell Hotel & Spa 5*“ nepriimami asmenys, jaunesni negu 16 metų.


Be poilsio ieškantiems ir pažinimo


Kiek kitas poilsiautojų profilis – aktyvių atostogų mėgėjai, tarp kurių patenka tiek šeimos, tiek poros, tiek draugų kompanijos. Į juos taikosi 3 žvaigždučių viešbučių segmentas – tokiam keliautojui ne itin svarbu prašmatnūs patogumai, didesnį svorį jam turės netoliese siūlomų pramogų pasiūla.


Pavyzdžiui, nedidukas „Joker Side Hill 3*“ viešbutis įsikūręs vos už 3 km nuo Sidės miesto, kuriame pilna tiek kavinių ir parduotuvių, tiek antikinio paveldo, bet tuo pačiu jis arti paplūdimio, iki kurio veža nemokamas viešbučio transportas. Turkijos kurortuose atsižvelgiama į tai, kad dalis poilsiautojų norės ir vykti į ekskursijas, ir mėgautis saulės spinduliais paplūdimyje, bet dėl to nebus pasiryžę išleisti daug pinigų.


Oazė visai šeimai


Bene didžiausi Turkijos gerbėjai – su vaikais keliaujančios šeimos. Kadangi jų prioritetas yra kokybiškas poilsis drauge, tad ieškoma pramogų įvairovės. Tokie viešbučiai, kaip ant jūros kranto esantis „Sea Planet Resort & Spa 5*“, stengiasi ne tik pasiūlyti ilgus paplūdimius, bet ir vaikams įdomių atrakcijų: vandens kalnelius, mini klubą, žaidimų aikštelę.


5 žvaigždučių „Sea Planet Resort & Spa“ viešbutis skirtas išskirtinai šeimų poilsiui. Pastato išplanavimas paremtas šiuolaikiniais sprendimais, pavyzdžiui, čia daugiausia „family rooms“ tipo kambarių su dviem miegamaisiais, atskirtais durimis.


Atostogos linksmybių sūkuryje


Nereikia pamiršti, jog į Turkiją vyksta ir pasilinksminti bei per skirtingas šalies vietas pakeliauti svajojantis jaunimas. Šis keliautojų sektorius paprastai renkasi viešbučius miesto centre, kad vietinių rekomenduojami restoranai ar naktinio gyvenimo centrai būtų kone ranka pasiekiami. Paprastai vienoje vietoje apsistojama keletui naktų, tuomet išvykstama ieškoti potyrių naujame mieste.


Idealus variantas jaunimui – trijų žvaigždučių „Konar & Doruk Hotel 3*“ netoli centrinės Kemero miesto gatvės. Kemeras tokiems keliautojams tinka tiesiog idealiai, nes per visą miestą veda pėsčiųjų takas, šalia kurio išsirikiavę restoranai ir barai. Aktyvūs keliautojai gali aplankyti antikinio Olimpo miesto griuvėsius.


Laukia vyresniųjų keliautojų


Tiems, kurie pirmiausia nori jaukumo, Turkijoje yra mažyčių viešbučių, dažnai net ir įsikūrusių miesteliuose be triukšmingų pramogų ar didelio judėjimo. Kaip „Belport Beach Hotel 4*“, esantis Goiniuko miestelyje. Čia prioritetas teikiamas gardžiam maistui, jaukiai atmosferai kompaktiškai suplanuotoje teritorijoje. Atostogautojai gali sėdėti žvelgdami į jūrą neapsupti masės kitų turistų ir iš tiesų atsipalaiduoti.


„Turkija – daugelio veidų šalis, kuri dominuoja turizmo rinkoje dėl savo įvairiapusiškumo. Norite pažinti naujas kultūras? Gauti aukštos kokybės paslaugas nepermokėdami? Prabangiai pasilepinti? Aktyviau pakeliauti ir pabūti dviese? O gal keliausite su didele šeimyna? Jei į bet kurį iš šių klausimų atsakėte teigiamai, Turkija tikrai turi ką pasiūlyti“, – tikina „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė D. Sannikova.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18666315sec.