Šią vasarą lietuviai rinkosi patikrintas atostogų kryptis

Kaip rodo Lietuvos turizmo statistika, kasmet vis daugiau lietuvių savo atostogoms renkasi užsienio šalis. Ši vasara kelionių verslui taip pat buvo sėkminga – kelionių pardavėjai džiaugiasi sulaukę 20 proc. daugiau klientų nei praėjusiais metais. Kur vasarą dažniausiai vyko atostogauti lietuviai bei kodėl jų neviliojo naujos atostogų kryptys?


Renkasi klasikines kelionių kryptis


Šiais metais kelionių organizatoriai pristatė nemažai naujienų: pradėtos organizuoti kelionės į turistų dar neapgultą Graikijos salą Zakintą, pietų Italijos regioną Kalabriją, nedidelę Balearų salynui priklausančią Ispanijos salą Menorką, Balkanų kalnuose pasislėpusią Albaniją, Bulgarijos uostamiestį Varną.


Norintys pailsėti egzotiškesniuose kraštuose, pirmąją vasarą galėjo rinktis tiesioginę kelionę į tolimąjį Madagaskarą, Sinajaus pusiasalio deimantu vadinamą Šarm Aš Šeichą Egipte arba didžiausią Tuniso salą Džerbą.


Ir nors ši vasara negailėjo naujų kelionių pasiūlymų, vis tik lietuviai buvo labiau linkę rinktis patikrintas atostogų kryptis.


„Naujos atostogų kryptys žavi nuolatinius keliautojus, tarsi kolekcionuojančius aplankytus kraštus. Tačiau tie, kurie keliauja kartą per metus, dažniausiai nenori nei eksperimentuoti, nei rizikuoti, tad renkasi patikrintas atostogų kryptis – Turkiją, Egiptą, Graikiją bei jos salas“, – populiariausių vasaros kelionių krypčių trejetuką pristato „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė.


Nori kokybiško poilsio


Didžioji dalis tautiečių atostogauti į užsienio šalis vis dar vyksta tik kartą per metus, tad jie tikisi kokybiško poilsio bei viešbučiui kelia itin didelius reikalavimus: jūros krantas, privatus paplūdimys, šildomi baseinai, „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipas.


„Šią vasarą lietuviai rinkosi kokybiškus ir brangesnius viešbučius, labiau pasitikėjo žinomų tinklų kompleksais, mielai grįždavo ten, kur jau kartą puikiai pailsėjo“, – pasirinkimo kriterijus vardija kelionių ekspertė bei priduria, jog taip pat itin didelę įtaką pasirinkimui daro rekomendacijos bei atsiliepimai. Lietuviai nori žinoti, kaip jų pasirinktą viešbutį vertina kiti keliautojai, tad informacijos apie poilsio vietą ne tik klausia turizmo agentų, bet ir patys aktyviai ieško internete bei socialiniuose tinkluose.


Pasak K. Graužinienės, vidutinė kelionės kaina šią vasarą lyginant su praėjusiais metais nepasikeitė: už kokybišką savaitės poilsį lietuviai buvo linkę mokėti apie 600 eurų.


Laukiantys paskutinės minutės pasiūlymų – nusivylė


Šią vasarą palikę savo atostogų reikalams spręstis paskutinę akimirką, tautiečiai liko it musę kandę – dar pavasarį keliautojus vilioję 200-300 eurų kainuojančiais paskutinės minutės pasiūlymais, kelionių organizatoriai vasarą pigių kelionių beveik neturėjo.


Kaip sako „Kelionių panorama“ vadovė, tokį paskutinės minutės pasiūlymų badą lėmė tai, jog organizatoriai dar metų pradžioje susimažino savo skrydžių programas. Tad iš anksto nesuplanavę vasaros atostogų, lietuviai už savo poilsį mokėjo iki kelių kartų daugiau nei pirkę kelionę iš anksto.


Šią vasarą keliautojams neįprasta buvo ir tai, jog dar nepasibaigus šiam sezonui, kelionių organizatoriai pradėjo išankstinius kitos vasaros kelionių pardavimus. Tokią naujieną palankiai įvertino tautiečiai, mėgstantys iš anksto planuoti savo atostogas bei poilsį prabangiame viešbutyje galėję įsigyti už itin patrauklią kainą.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12922502sec.