Papildyta senoji Jūrmalos maudymosi kostiumų kolekcija

Džiugu pranešti, kad Jūrmalos miesto maudymosi kolekcijos muziejus pasipildė dar penkiais eksponatais - sovietinių laikų maudymosi kostiumais. Juos muziejui padovanojo Liene Opmane. Jos motina - Sarma Opmane (1948-2008) juos vilkėdavo laisvalaikiu.

Jūrmalos miesto muziejus gali pasigirti gausia maudymosi kostiumų kolekcija - 33 moterų maudymosi kostiumėliai (bendri ir atskiri), 1 vyriškas maudymosi kostiumas, 4 vyrų maudymosi glaudės, 1 vaikiškas maudymosi kostiumas (bendras). Iš viso muziejuje yra 39 skirtingų rūšių ir skirtingų laikotarpių maudymosi kostiumėlių. Septynis iš jų galima apžiūrėti pastoviai vykstančioje muziejaus parodoje „Rygos Jūrmalos kurorto 18-20 amžiaus istorija”.

Kolekcijoje plačiausiai pateikiami 20-ojo amžiaus moterų maudymosi kostiumėliai. Tuo laikotarpiu moterys itin didelį dėmesį skyrė maudymosi kostiumėlių pirkimui ir nešiojimui. Kolekcijos maudymosi kostiumėliai atrodo kaip nauji, mat žinant moteris, maudymosi kostiumėlis kiekvieną sezoną buvo keičiamas naujais.

Pirmieji dviejų moterų maudymosi kostiumėliai užregistruoti dar 1959 metais. Tai yra pirmieji žingsniai į muziejaus kolekciją.

Daugelis maudymosi kostiumėlių yra nuo sovietinių laikų, o štai iš 20-ojo amžiaus pradžios puikuojasi tik vienas unikalus egzempliorius – vyriškas maudymosi kostiumas (bendras). Kolekcijoje galima atrasti ir vaiko maudymosi kostiumėlį (1934, laikomas saugykloje). Šį vaikišką maudymosi kostiumėlį padovanojo žurnalistė Mara Miķelsone. Žurnalistė pasakoja, kad maudymosi kostiumėlį dėvėjusi jos mama Biruta Miķelsone (1932., gim. Grinberge) Majoros ir Dzintaros paplūdymiuose.

Svarbu paminėti, kad miesto muziejumi rūpinasi ir patys Jūrmalos gyventojai. Beveik pusę dabartinių maudymosi kostiumėlių padovanojo miesto darbuotojų giminaičiai. Taigi, muziejaus darbuotojai kviečia kiekvieną, kuris drabužių spintoje laiko kokį tai seną maudymosi kostiumėlį, prisidėti prie muziejaus kolekcijos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 


Kurshi Hotel & SPA
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,


Rija Eiropa Hotel (Jurmala)
,


ViaJurmala
,

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14256001sec.