«Didžiojo žygio po Baltijos šalis» pagrindinis prizas trečius metus iš eilės atiteko lietuviams

Nuotraukoje (iš kairės į dešinę): pagrindinio prizo laimėtoja Aigustė Poderienė, Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė ir projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ vadovė Ieva Lukšėnaitė.

Spalio 5 d. Taline buvo paskelbti kelionių projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ 2010 nugalėtojai. Jau trečią kartą pagrindinis prizas – kelionė į pasirinktą Europos miestą – atiteko turistams iš Lietuvos.

Ketvirtus metus iš eilės organizuojamame projekte šiemet dalyvavo rekordiškai daug keliautojų. Skaičiuojama, kad po Baltijos šalis vasarą keliavo apie 90 tūkstančių Lietuvos, Latvijos ir Estijos turistų, o tai yra mažiausiai tris kartus daugiau nei pernai metais.

„Šis projektas leidžia mums patiems atidžiau pažiūrėti į Lietuvą, kas kartą joje atrasti naujų turizmui patrauklių vietų. Žinoma, kiekviena valstybė stengiasi būti konkurencinga kaimynų atžvilgiu ir sudominti kuo daugiau keliautojų. Sparčiai augantis žmonių susidomėjimas, kasmet į projektą įsitraukiantys žygeiviai, turistai, kurie keliauti pakviečia savo gimines ir draugus, yra puikus įrodymas, kad šis projektas yra labai gyvas, turiningas ir, be abejonės, itin reikalingas skatinant vietinį turizmą. Taip pat šis projektas skatina ne tik keliauti, bet ir tampa gera reklama netradiciniams turizmo objektams pritraukiant lankytojus ateityje“, – sveikindama „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ 2010 laimėtojus sakė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Šiemet į pagrindinį prizą pretendavo 97 turistai iš Baltijos šalių. Pagrindinis prizas – kelionė į pasirinktą „Air Baltic“ skrydžių maršrute esantį miestą – atiteko pirmą kartą žygyje dalyvavusiai keliautojai Aigustei Poderienei. Laimėtoja pasakojo, kad kelionių projekte dalyvavo kartu su vyru ir vaikais. „Didelį įspūdį paliko Somos nacionalinis parkas Estijoje ir Salako miestelis Lietuvoje. Manau, ten tikrai grįšime ir plauksime baidarėmis. Vaikams patiko aviacijos muziejus Rygoje ir Ventspilyje įrengti atrakcionai. Na, o pasinaudodami laimėtu prizu planuojame aplankyti Jordaniją“, - įspūdžiais dalinosi A. Poderienė. Lietuvos keliautojams skirtą prizą – savaitgalį Taline arba Rygoje – laimėjo būsima dietologė Kristina Augustytė. Valstybiniame turizmo departamente taip pat buvo pasveikinti ir papildomų prizų laimėtojai. Jiems buvo įteikti rėmėjų įsteigti prizai: kultūriniai ir SPA savaitgaliai Baltijos šalių kurortuose ir sostinėse, skrydžiai oro balionu, aktyvaus turizmo pramogos, vakarienės restoranuose, apsilankymai kultūriniuose renginiuose.

Vietinį turizmą skatinantis projektas „Didysis žygis po Baltijos šalis“ 2010 vyko jau ketvirtus metus iš eilės ir bus organizuojamas kitais metais. „Didžiuosius žygius po Baltijos šalis“ rengia Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo agentūra. Daugiau informacijos apie projektą rasite www.greatbaltic.eu.

Didysis prizas: Aiguste Poderiene, Lietuva
„AirBaltic" lėktuvo bilietai į abi puses dviem asmenims dalyvio pasirinkta viena iš išvardytų krypčių (Madridas, Belgradas, Vasa, Beirutas, Amanas arba Mančesteris). Dvi nakvynės dviviečiame kambaryje viešbutyje „Radisson BLU" su pusryčiais.

Lietuvos prizas: Kristina Augustyte
Savaitgalis dviem asmenims Baltijos regiono sostinėje – „airBaltic" lėktuvo bilietas į abi puses į Rygą arba Taliną, dvi nakvynės dviviečiame kambaryje viešbutyje „Radisson BLU" su pusryčiais.

Skrydis oro balionu 2 asmenims: Aurelija Jonušaitė, Lietuva

Gandrs – viss atputai daba" parduotuvės dovanų kortelė už 100,00 latų: Maire Kubri, Estija

Atostogos ant vandens – laivu: Viktorija Pliuškienė, Lietuva

Siguldos ir Vidzemės turizmo asociacijos prizas: Katrin Ivanova, Estija

Ventspilio prizas: Andres Kasekamp, Estija

Ventspilio prizas: Mindaugas Valeiša, Lietuva

Savaitgalis sostinėje Vilniuje: Tiit Kubri, Estija

Aktyvus savaitgalis gamtoje: Aare Tinn, Estija

Kultūrinis savaitgalis Vilniuje: Lina Buividavičiūtė, Lietuva

SPA savaitgalis Druskinkuose: Margus Leetna, Estija

Antonius, Aura, Volga: Henrikas Martuzevičius, Lietuva

Meriton Hotel, Tallinn Card: Žanete Ceļmalniece, Latvija

SPA Estonia, Pärnu Keskus: Mētra Karitāne, Latvija

SPA Estonia, Pärnu Keskus: Tõnis Kasekamp, Estija

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41762781sec.