Valentino dovana antrai pusei – glėbys kelionės įspūdžių

„Ir niekada man meilės nebus per daug“, - tokie žodžiai skamba vienoje populiarioje dainoje. Ne tik meilės, bet ir jos įrodymų, kad ir kokie jie bebūtų – paliktas mielas raštelis ar pakeistos automobilio padangos. Artėjant švento Valentino dienai ir gausėjant tokių pasiūlymų kaip „rinkinys jam ar jai“, galbūt verta pagalvoti apie ilgiau išliekančią dovaną – kelionę ten, kur šilta, o meilės istorijas seka kone kiekvienas gatvės vingis ar gamtos kampelis?

 

Meilės klasika – Afroditės sala

 

Kipras – meilės ir grožio deivės Afroditės gimtinė. Todėl sakoma, jog kelionė į šią salą padeda išsigydyti širdies žaizdas ar lengviau susirasti meilę, o jei į Kiprą nuvyks įsimylėjėlių pora, ji bus neišskiriama. Patikėti tokiu pažadu visai nesunku – vaizdingos Kipro pakrantės priverčia pamiršti bet kokius rūpesčius, o drauge patirtos akimirkos lankant legendomis apipintas vietas ar mažus jaukius miestų senamiesčius įsimins ilgam.

 

Viena tokių vietų Kipre – Pafosas. Pasak legendos, būtent ties Pafosu iš jūros bangos ir gimė graikų deivė Afroditė. Miestas ir jo apylinkės garsėja ne vienu lankytinu objektu – pradedant į UNESCO sąrašą įtrauktomis karalių kapavietėmis ir baigiant antikinių vilų radiniais: puikiai išlikusiomis įspūdingo meistriškumo ir dydžio grindų mozaikomis, kurios driekiasi dešimtis metrų. Iki šiol aktualumo neprarandančiais graikų mitų motyvais sukurti piešiniai, regis, taip ir kviečia priklaupti ant vieno kelio ir paprašyti mylimosios rankos.

 

„Glaustis arčiau vienas kito norėsis Famagustoje – šiaurinėje Kipro dalyje esančiame mieste vaiduoklyje, kuriame niekas negyvena jau daugiau kaip 30 metų. Taip pat šiaurinėje turkų valdomoje dalyje, į kurią iš pietinės Kipro dalies galima nuvykti autobusu su ekskursija, įsikūręs gražuolis miestas Kirenija su įspūdingiausia viduramžių pilimi“, - pasakojo Dagnė Klingaitė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ produkto skyriaus vadovė. Kirenijoje vienas kito artumu galėsite mėgautis Venecijos laikotarpio architektūros bei gracingosios gotikos palikimo teikiamoje paunksmėje.

 

Kipras turi ką pasiūlyti ir gamtos mylėtojams: tai „Afroditės voniomis“ vadinamas Akamo pusiasalis, žavintis savo flora ir fauna bei 4,5 km gylio Avako tarpekliu. Kita įspūdinga vieta – Trodo kalnai, kuriuose galima rasti Kaledonijos krioklius, užkopti į aukščiausią Kipro viršūnę Olimpą ar tylomis atnaujinti meilės įžadus Kikkos vienuolyne, - kadaise tai buvo vienas turtingiausių Kipro vienuolynų. Beje, Kipre populiaru organizuoti vestuvines fotosesijas bei praleisti medaus mėnesį.

 

Kretos kerai

 

Ši Graikijai priklausanti sala taip pat turi savąją meilės istoriją. Pasak legendų, būtent į Kretą Dzeusas, pasivertęs jaučiu, atsigabeno princesę Europą. Vieni mitai teigia, jog jų meilės lizdas buvo Dikteono urvas, kiti – jog įsimylėjėliai susitikdavo po platano medžiu, kuris nuo tada tapo amžinai žaliuojančiu. Bet kad ir kuris pasakojimas būtų tikras, abu objektai yra verti salos lankytojų dėmesio.

 

Kreta ypatinga savo geografija – ją iš visų pusių skalauja net keturios skirtingos jūros, todėl ir paplūdimiai – labai skirtingi: nuo nusėtų juodais akmenėliais iki beveik tobulo balto smėlio Vai paplūdimio, kur, sakoma, net buvo filmuota šokoladuko „Bounty“ reklama.

 

Ypač pavasarį savo grožiu stebina 16,7 km ilgio Samarijos tarpeklis, kur viskas žydi ir kvepia, o žaliąsias tarpeklio vietas keičia įspūdingos uolos. Tarpeklio viduryje – apleistas Samarijos kaimelis, puikiai perteikiantis vietos architektūrą ir sykiu suteikiantis romantikos. Siauriausia tarpeklio vieta yra ties Geležiniais vartais ir tesiekia keletą metrų – puiki proga pasitikrinti, ar užtektų jūsų poros rankų tarpekliui sujungti.

 

Saloje galima stebėti romantiškus saulėlydžius. O su saule atsisveikinę, užsukite į vietos restoranėlį, kuriame paskanaukite čia pat užaugusių alyvuogių, ožkienos vėrinukų ar nuostabaus skonio salotų, apšlakstytų vietoje augintų alyvuogių aliejumi. Vakarienės Kretoje, kaip ir visose pietų šalyse, yra vėlyvos, ilgos ir pilnos pašnekesių.

 

Džiaugsmas akims ir gomuriui – Sardinijoje

 

Sardinija dėl savo hipnotizuojančios ramybės, Karibų pakrantę primenančių paplūdimių ir skrandį maloninančio maisto yra puiki vieta poros atostogoms. „Valgyk, ilsėkis, mylėk“ – toks galėtų būti atostogų Sardinijoje šūkis.

 

Maistas Sardinijoje vertas atskiro aprašymo: gurmanams čia tikra šventė. Avių pieno sūris pecorino, rūkyti kuojų ikrai bottagra, apvalūs iš manų kruopų gaminami makaronai fregola, specifinio, tik salai būdingo skonio aliejus ir vynas – tai skoniai, kurių jokiame kitame pasaulio krašte neparagausite.

 

„Jei ketinate pakeliauti po salą, rekomenduotina nuomotis automobilį ir keliauti ten, kur mato mylinčios akys! Ir nepamirškite žvalgytis – gal bekeliaujant jums nusišypsos laimė pamatyti rožinius flamingus“, - pataria „Tez Tour“ atstovė.

 

Maljorka – ne tik saulės vonioms

 

Maljorka – šiltų ir komfortiškų atostogų simbolis. Ne veltui kadaise čia žiemą leido įsimylėjėliai kompozitorius Frederikas Šopenas ir prancūzų novelistė Žorž Sand.

 

Net jei ir svajojate apie atostogas vartantis paplūdimyje, pavyzdžiui, beveik slaptoje grožybėje Cala Castell, vieną dieną galite paskirti Formentor pusiasalio aplankymui. Įspūdingi skardžiai, plaukus taršantis vėjas ir atsiverianti Balearos salų panorama – momentas, kai džiaugsitės, jog antroji pusė, su kuria galite pasidalinti nepakartojamu įspūdžiu ir emocija, yra šalia.

 

Susikibę už rankų galėsite ir sėdėti valtelėje, plaukiojančioje Drach urvuose. Unikalumo šiai vietai suteikia ne tik gamtos kūryba, bet ir skambanti klasikinė muzika.

 

Poilsis paukščio saloje

 

Paukščio formos pusiasalyje įsikūręs Kušadasis (turkiškai – paukščio sala) – vienas iš populiariausių Turkijos kurortų. Turistų vertinamas dėl aukštos kokybės paslaugų, Kušadasis unikalus savo keturis tūkstantmečius siekiančia istorija ir geografija: netoliese įsikūrę tokie Graikijos Antikos miestai kaip Efesas, Prienė, Miletorsas, Selčiukas, Miletas, Didimas, gamtos stebuklas – Pamukalės kalnas.

 

Mėgstantiems komfortą, Kušadasis juo apsupa nuo pirmųjų atvykimo minučių, mat čia nuo jūros nuolat pučia lengvas brizas ir netgi pačiame vasaros įkarštyje nėra tvankaus, alinančio karščio. „Dauguma miesto viešbučių įsikūrę arti centro, todėl panorėjus pramogos – ranka pasiekiamos. O jei atostogoms tik dviese norite suteikti daugiau komforto, kurorte yra daug 4 ir 5 žvaigždučių viešbučių“, - sakė D. Klingaitė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5049479sec.