Šiaurės šalių kino klubas patieks dvidešimt kino gardėsių

Įžengęs į naujus metus gyvu keturmečio žingsniu, Šiaurės šalių kino klubas kartu su „Skalvijos“ kino centru tęsia šiaurietiško kino populiarinimo misiją. Šiais metais kino klubas patieks dvidešimt rinktinio kino gardėsių iš Danijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos ir Islandijos, kurių nepamatysite kituose šalies kino teatruose. Be to, kaip visada, gero šiaurietiško kino seansai bus nemokami.

Pirmajame šių metų kino klubo vakare – švedų režisieriaus Jono Lindströmo filmas „Tereikia stebuklo“ (Små mirakel och stora) (sausio 9 d. 17.15 val.). Filmas pasakoja apie benamį Perą, kuris su savo draugu Oliu dienas leidžia Stokholmo gatvėse rinkdamas skardines. Draugų kasdienybę praskaidrina tik alkoholis. Tačiau sykį jie įsivelia į vagystę ir Perą sulaiko policija. Šis įvykis tampa ilgos ir skausmingos Pero kelionės į praeitį pradžia. Jis susitinka su žmonėmis, kuriuos išdavė ir stengėsi pamiršti.
 
Kaip keistai tai skambėtų, šį filmą galima apibūdinti kaip gražią svajonę apie draugiškesnį pasaulį. Filmo idėja režisieriui kilo kuriant Lietuvoje rodytą serialą „Ema prokurorė“. Tuo metu jis daug laiko praleisdavo stebėdamas teismo procesus. Ten režisierius sutiko benamį, kuris į teismo salę užsukdavo sušilti. „Jis papasakojo savo gyvenimo istoriją ir aš dar kartą supratau, kad įdomiausios istorijos slypi gyvenimo kraštutinumuose“, — teigia režisierius.
 
Antrasis sausio filmas – suomių režisieriaus Pekkos Lehto darbas „Žaidimas baigtas“ (Game Over) (sausio 23 d. 17.15 val.). Filmas pasakoja keturių draugų istoriją, kuri baigėsi kitaip, nei jie planavo. Tik ką mokyklą pabaigęs aštuoniolikmetis Kimis dega noru įrodyti pasauliui, jog gali tapti turtingesniu nei jo įtakingas tėvas. Kimio planas toks – jis ir trys geriausi jo draugai pavogs pilną pinigų rankinę iš vieno tėvo svečio, kuris, jo manymu, to nusipelnė. Draugams tai tik dar vienas smagus Kimio žaidimas, kurių Kimis buvo sugalvojęs ne vieną. Deja, šįkart žaidimas klostosi ne pagal jų taisykles.
 
Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.
 
Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės ministrų tarybos biuro bibliotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti biblioteka šalyje, kuri yra atvira visiems, o paslaugos teikiamos nemokamai.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14932299sec.