Mammadaba siūlo išbandyti grybų rauginimo receptą

Šie metai grybautojus džiugino grybų gausa. Taigi aktualus klausimas – kaip išsaugoti juos žiemai? Siūlome išbandyti senovinį grybų raugimo receptą.

Rauginti grybai yra kur kas sveikesni už marinuotus, kadangi jų gamyboje nenaudojamas sintetinis produktas – acto rūgštis. Sūdant grybus sunaudojama labai daug druskos, todėl žiemą prieš gaminant tenka juos plauti ilgai ir nuobodžiai. Rauginimo paslaptis - šilta vieta (28-30 laipsnių) – kaimo sodybose tam reikalui puikiai tinka krosnies užkampis, tačiau miestiečiams tenka kaip reikiant pasukti galva norint rasti rauginimui tinkamą vietą.

Rauginti galima bet kuriuos valgomus grybus – visų geriausia viename puode primaišyti įvairių grybų. Nepamirškite, kad lengvai pasūdytame vandenyje vieną kartą būtina nuvirti baravykus, raudonviršius, ūmėdes, rudmėses, o ruduosius piengrybius, grūzdus ir pūkuotes – dukart. Kai išvirti grybai atvėsta, tuomet pats laikas juos sudėti į stiklainius ar molinius puodus. Kartu su grybais įdėkite krapų (galima džiovintų ir su sėklytėmis) ir juodųjų serbentų lapų. Trims litrams grybų reikia: 3-5 skiltelių česnako, 2-3 valgomųjų šaukštų druskos, 3-4 šaukštų cukraus. Sudėtą masę būtina suslėgti, kad grybus užlietų susidaręs tirpalas, ir padėti į šiltą vietą. Po 3-4 dienų skystis įgis pieno baltumo spalvą ir išsiskirs rūgštis. Tuomet laikas stiklainius užsandarinti (jokiais būdais nehermetiškai). Raugintus grybus geriausia laikyti vėsioje vietoje – rūsyje ar šaldytuve. Raugintus grybus galima pakepti keptuvėje su bulvėmis, panaudoti gaminant salotas ar tiesiog valgyti tiesiai iš stiklainio. Gero apetito!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
✈️ TENERIFE, ĒĢIPTE & AAE  Coral Travel Latvia
Šķiet, ka karstā vasara ir vēl tālu? Mēs zinām vietu, kur tā ir cauru gadu! Īpašs piedāvajums ceļojumiem rudens/ziemas sezonā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gaisa balonu festivāls Kandavā Tukuma TIC
Pasākums visai ģimenei ar dažādām atrakcijām un protams gaisa baloniem. | Skatīt vairāk
Vīngliemežu audzētavu "Ošu mājas" Preiļu novada TIC
Apmeklējuma laikā būs iespēja iepazīties ar vīngliemežu dzīves ciklu, to fizioloģiju, audzēšanas un pārstrādes niansēm aizraujošā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti maršrutu:Bauska-Uzvara-Grenctāle Bauskas TIC
Šajā maršrutā, iespējams izzināt apkārtni, kas apvieno vēsturiskas vietas, unikālus atpūtas kompleksus, kultūras mantojumu, aktīvo atpūtu un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::8.26384497sec.