Beveik trečdalis pasaulio keliautojų sutiktų gauti mažesnę algą, jei galėtų dažniau keliauti darbo reikalais

Net 30 proc. keliaujančiųjų darbo reikalais sutiktų dirbti už mažesnį atlygį, jei galėtų dažniau leistis į verslo keliones – atskleidė didžiausios pasaulyje verslo keliautojų platformos „Booking.com verslui“ atliktas tyrimas. Gauti duomenys parodė, kad įmonių vadovai dažnai nuvertina verslo keliones, kaip savo darbuotojų premijavimo, motyvavimo ir skatinimo priemonę.

Tyrimas išryškino ir dar vieną tendenciją, rodančią, kad keliaujantys įmonių darbuotojai vis labiau linkę mažinti ribą tarp verslo ir laisvalaikio kelionių. Turimais duomenimis, praėjusiais metais beveik pusė (49 proc.) verslo keliautojų savo darbo išvyką pratęsė kitame mieste ar šalyje ir beveik trečdalis šių keliautojų (27 proc.) teigė taip pat ketinantys pasielgti ir 2017 metais. „Booking.com verslui“ atlikto tyrimo duomenys parodė, kad panaši tendencija išliks ir šiais metais, nes net 46 proc. dalyvavusių apklausoje ketina vis daugiau keliauti verslo reikalais.

„Priešingai anksčiau vyravusiai nuomonei, kad verslo kelionės yra laiko gaišimas ir papildoma kliūtis darbe, dalykinės išvykos vis labiau vertinamos kaip galimybė praplėsti akiratį, pasisemti naujų idėjų ir kilti karjeros laiptais. Šiandienos keliautojai tampa vis mobilesni ir lanksčiau keičia kelionių planus bandydami suderinti verslo ir laisvalaikio keliones. Keliautojai vis labiau tikisi, kad jų darbdaviai atlieps augantį kelionių poreikį ir net yra pasirengę derėtis dėl mažesnio atlygio, jei turėtų daugiau galimybių lanksčiai keliauti“, – teigė „Booking.com verslui“ produkto plėtros direktorius Ripsy Bandourian.

Populiarėjančios keliautojų iš Lietuvos ir viso pasaulio verslo kelionių kryptys

Remiantis „Booking.com“ duomenimis , verslo keliautojai iš Lietuvos dažniausiai vyksta į Berlyną, Varšuvą, Maskvą, Taliną ir Rygą.

Pagal praėjusių metų statistiką tarp 10 populiauriausių visame pasaulyje  verslo kelionių krypčių yra Šanchajus, Tokijas, Bankokas, Guangdžou ir Niujorkas. Į dešimtuką taip pat patenka Budapeštas, Singapūras, Praha ir Amsterdamas .

Net 55 proc. keliautojų visame pasaulyje patinka keliauti darbo reikalais, tačiau vis daugiau keliaujančiųjų siekia gauti nors kelias papildomas dienas pasinaudoti išvyka ir geriau pažinti lankomą vietovę. 62 proc. pasaulio keliautojų pažymėjo, kad lankydamiesi naujoje vietovėje norėtų išbandyti kuo įmanoma daugiau veiklų.



Apie tyrimą:
Tyrimo duomenys gauti praėjusių metų rudenį „Booking.com“ apklausus 12 781 respondentų iš 13 šalių. Apklaustieji turėjo būti ne jaunesni nei 18 metų amžiaus, nors kartą keliavę 2016 metais bei būti suplanavę nors vieną kelionę 2017-aisiais. Visi respondentai turėjo pažymėti, kad jie bent iš dalies patys gali priimti sprendimą dėl kelionių.

Apie Booking.com:
„Booking.com“ yra didžiausia apgyvendinimo įstaigų užsakymo svetainė visame pasaulyje. Ši svetainė siūlo geriausios kainos garantiją ir gausų apgyvendinimo įstaigų pasirinkimą, įskaitant mažus nuosavus būstus ir prabangius penkių žvaigždučių viešbučius. Svečiai gali naršyti „Booking.com“ svetainėje be jokių užsakymo mokesčių bet kuriuo metu, bet kurioje vietoje ir naudodamiesi bet kuriuo įrenginiu: kompiuteriu, mobiliuoju telefonu ar planšete. „Booking.com“ svetainė išversta į 43 kalbas ir siūlo daugiau nei 1 179 000 viešbučių ir apgyvendinimo įstaigų, tarp kurių daugiau nei 607 000 atostogų būstų visame pasaulyje. Pasirinkti galima iš daugiau nei 105 000 vietovių 225 pasaulio šalyse ir teritorijose. Svetainėje taip pat galima rasti per 113 milijonų atsiliepimų, kuriuos pateikė laisvalaikio ir verslo keliones užsakę svečiai. 20 metų veikiančioje „Booking.com“ įmonėje dirba per 13 000 darbuotojų 187 biuruose visame pasaulyje, o visą parą be išeiginių paslaugas teikianti Klientų aptarnavimo komanda yra pasiruošusi padėti svečių gimtąja kalba ir užtikrina išskirtinį klientų aptarnavimą.

1996 m. įkurta Booking.com B.V. valdo Booking.com™ ir yra Priceline Group (NASDAQ: PCLN) dalis. Sekite mus Twitter, Google+, Pinterest ir Facebook arba sužinokite daugiau apsilankę http://www.booking.com.



Apie Booking.com verslui
„Booking.com verslui“ (www.booking.com/business) yra specialiai verslo keliautojams pritaikyta paslauga, leidžianti lengvai užsakyti ir koordinuoti verslo keliones. 1 iš 5 „Booking.com“ platformoje atliktų užsakymų yra verslo kelionės. Specialios verslo keliautojams pritaikytos funkcijos išskiria dažnai verslo keliautojų pasirenkamas vietoves, o išsamūs iš svečių atsiliepimų surinkti duomenys padeda rasti verslo keliautojų aplankytas ir rekomenduojamas viešnagės vietas. „Booking.com verslui“ taip pat siūlo kelionių organizatoriams ir koordinatoriams skirtą nemokamą įrankį, leidžiantį užsakyti kitų vardu. „Booking.com verslui“ platformos funkcionalumas ir siūlomos ataskaitos padeda patenkinti verslo įmonių poreikius, ir tuo pačiu metu, kaip ir pagrindinė „Booking.com“ platforma, suteikia kiekvienam verslo keliautojui galimybę saugiai užsakyti viešnagę bet kurioje verslininkus dominančioje šalyje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.0991559sec.