Kvapą gniaužiančios pramogos, kurių nepatirsite vasaros laikotarpiu

Nors įprasta manyti, jog lietuviai dažniausiai renkasi atostogas šiltuoju metų sezonu, vis dėlto, pastebima, jog trumpi savaitgalio išvykimai į kaimynines šalis, tampa vis populiaresni ir žiemos laikotarpiu. Tarp dažniausiai lankomų miestų šaltuoju periodu – Varšuva ir Ryga. Jos žavi lietuvaičius ne tik įspūdingomis kalėdinėmis mugėmis, bet ir kitomis pramogomis, kurios tęsiasi visu žiemos periodu, tad joms išmėginti nebūtina suskubti keliauti šventiniu laikotarpiu.
Anot tarptautinio maršrutų organizatoriaus „Lux Express Lietuva” direktoriaus Tomo Kaziliūno, pastaraisiais metais pastebima ypač auganti tendencija keliauti savaitgaliui į kaimynines šalis, o dažniausi tokių kelionių pasirinkimai – Ryga arba Varšuva.
„Ne vienerius metus matome, jog lietuvaičiams įdomu aplankyti kaimynines šalis žiemos metu, be to, žmonės įprastai tokias keliones planuoja savaitgaliui. Nenuostabu, Varšuva ir Ryga visada traukia turistus neįprastomis žiemos atrakcijomis, pavyzdžiui, tokiomis kaip ledo čiuožykla paversta Varšuvos miesto aikštė. Tokie įdomūs sprendimai traukia lietuvius išbandyti pramogas svetur”, - teigia T. Kaziliūnas.
Senamiesčio širdyje – ledo čiuožykla
Varšuvos senamiestis – viena iš lankomiausių Lenkijos sostinės vietų, pasižyminti įspūdinga istorine raida ir architektūra. Jos širdyje esanti aikštė – seniausias viso senamiesčio objektas, žiemos metu tampa tikru traukos centru. Joje, vietoj lauko kavinukių ar suvenyrų parduotuvių, yra įrengiama milžiniška ledo čiuožykla. Nors savo dydžiu išsiskirianti čiuožykla įsikūrusi geriausioje miesto vietoje, ji yra visiškai nemokama, tad turistus vilioja ne tik įspūdingu vaizdu, bet ir galimybe pačiuožinėti pačiame Varšuvos centre.
Spalvomis išsiskirianti Varšuvos centrinė aikštė istoriškai svarbi Lenkijos vieta, nes ją, pasak istorinių šaltinių, Vokietijos kariuomenė Antrojo pasaulinio karo metais visiškai subombardavo. Praėjus keliems dešimtmečiams ji buvo atkurta ir iki pat šiol yra labiausiai turistų lankoma vieta Lenkijos sostinėje.
Išskirtiniai šviečiančių fontanų pasirodymai
Kvapą gniaužiančius šokančius fontanus Varšuvoje galima pamatyti gegužės-rugsėjo mėnesiais, kuomet yra įprasta džiuginti miesto svečius įvairiomis atrakcijomis. Tačiau žiemos metu, gruodžio-sausio mėnesiais fontanas atgyja su dar įdomesniais pasirodymais ir efektingesnėmis šviesų instaliacijomis. Be to, žiemos metu šokančių fontanų pasirodymai vyksta kur kas dažniau nei šiltuoju periodu – juos galima pamatyti kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį skirtingomis valandomis: nuo 7 iki 9 val. vakaro.
Žadą atimantys Karališkieji sodai
Nuo spalio iki vasario pabaigos, Lenkijos sostinėje galima pamatyti įspūdingai papuoštus Karaliaus Jono Sobieskio 3-čiojo karališkuosius rūmus. Ši šviesų paroda yra rengiama ne pirmąjį kartą, tačiau šiais metais ji atgijo dar neregėtais sprendimais ir kompozicijas kuriančių šviesų gausa. Karališkuosiuose rūmuose įrengta paroda – elegancija ir rafinuotumu kvepianti instaliacija, kur kiekvienas galės pajusti karališkąją dvasią šių dienų kultūroje.
Šviesų pagalba yra siekiama atskleisti ryškiausius Karaliaus istoriją menančius simbolius. Išraiškinga alėja, primenanti ilgai besitęsiančią arką, kuri yra nusėta žybsinčiomis šviesomis, žydintys apelsinų medžiai ir daugelis kitų nepamirštamų karališkojo sodo staigmenų, yra vienas didžiausių traukos objektų Lenkijos sostinėje – Varšuvoje.
Ištroškusiems ekstremalių pojūčių – nusileidimas rogutėmis 125 km/h greičiu
Lietuvos kaimynė Latvija – viena labiausiai lankomų krypčių šaltuoju periodu. Ši šalis savo svečiams suteikia galimybę patirti itin ekstremalių pojūčių. Bobslėjaus ir rogučių trasa „Sigulda“ esanti netoli Latvijos sostinės Rygos – jau keliasdešimt metų šalies svečius ir gyventojus džiuginanti pramoga. Trasos ilgis, kurį galima įveikti rogutėmis, viršija kilometrą, o didžiausias galimas greitis – 125 km/h.
Adrenalino fanatikai itin mėgsta šią siūlomą pramogą, nes tai ne tik galimybė išbandyti čiuožinėjimo trasą, bet ir palaikyti savo mėgstamus šio sporto profesionalus organizuojamose nacionalinėse ir tarptautinėse varžybose.
Pasivažinėjimas Haskių traukiamais vežimais jau ir Rygoje
Manėte, jog slidinėti Haskių traukiamose rogutėse galėsite tik nuvykę į Suomiją? Klystate – ši pramoga jau ne vienerius metus yra populiari ir kaimyninėje Latvijoje, vos už 15 km nuo jos sostinės Rygos. Pasirinkę šią pramogą turėsite puikią galimybę susipažinti ne tik su istoriniu Rygos senamiesčiu, bet ir su Latvijos miškais bei gamta, kurie yra ypač gražūs žiemos laikotarpiu.
Haskiai – ypač stiprių šunų veislė. Kelionė jų traukiamomis rogėmis leidžia pajusti gyvenimo senaisiais laikais skonį, kai kelionės šunų traukiamu kinkiniu daugeliui buvo įprastas keliavimo būdas. Norintys išbandyti šią pramogą gali rinktis 3 arba 5 km ilgio trasą, o pati pramoga užtrunka kiek ilgiau nei dvi valandas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15651393sec.