Ūkio ministras: Valstybinį turizmo departamentą keis agentūra «Lithuania Travel»

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos nebeliks, o šalies turizmo rinkodaros, produkto vystymo ir analizės funkcijas perims sukurta nauja Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Lithuania Travel“ („Keliauk Lietuvoje“). Tai padės sustiprinti šalies turizmo rinkodarą ir kovoti su didžiausiais iššūkiais – sezoniškumu ir regioniniu netolygumu, teigia ūkio ministras.

„Pagrindinis pertvarkos uždavinys nuo pat pradžių buvo atskirti šiuo metu Valstybiniam turizmo departamentui priskiriamas turizmo rinkodaros ir turizmo veiklos priežiūros funkcijas. Turizmo paslaugų tiekėjų priežiūra bus konsoliduota su kitomis verslo priežiūros veiklomis ir toliau priklausys Ūkio ministerijos kompetencijai. Tuo tarpu Ūkio ministerijai pavaldžios viešosios įstaigos „Lithuania Travel“ („Keliauk Lietuvoje“) veikla bus atvykstamojo bei vietinio turizmo skatinimas: vystomos alternatyvios Lietuvos turizmo sritys, stiprinamos analizės ir rinkodaros funkcijos. Kitaip tariant, agentūra turės tokią struktūrą, kad veiktų kaip didelės įmonės rinkodaros padalinys ir padėtų siekti rezultato“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Naujoji agentūra išliks panašaus dydžio kaip ir šiuo metu veikiantis Valstybinis turizmo departamentas, o iškėlus priežiūros specialistus į kitas struktūras atsiradę papildomi etatai bus panaudojami įdarbinant socialinių medijų, tyrimų ir analizės specialistus, turizmo produktų bei turinio ekspertus.

Anot ministro, šie specialistai būtini siekiant spręsti pagrindinį šalies turizmo iššūkį – sezoniškumą ir regioninį netolygumą. Statistika rodo, kad Lietuvos apgyvendinimo įstaigose rugpjūčio mėnesį buvo apsistoję 383 tūkst. turistų, o vasario mėnesį – vos 159 tūkst. Apgyvendinimo įstaigose apsistojančių turistų skaičius Vilniuje viršija 1 mln., tuo tarpu antroje vietoje esančiuose Druskininkuose jis siekia tik 329 tūkst.

„Turizmui turime išnaudoti visus keturis metų laikus ir siekti, kad turistai viešnagės metu aplankytų ne tik didžiuosius miestus, bet ir regionus. Taigi agentūroje būtina stiprinti analitikų, turizmo produktų ekspertų ir turinio specialistų pajėgumus. Šie darbuotojai sukurtų patrauklių maršrutų, kad kuo daugiau užsieniečių ir šalies gyventojų keliautų po visą Lietuvą – ir ne tik vasarą, o ir kitais metų laikais“, – sako V. Sinkevičius.

Turizmo skatinimo agentūros valdymas bus depolitizuotas: į jos valdybą skiriami ir turizmo sektoriaus asocijuotų struktūrų bei Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai. Valdyboje dalyvausiančios šalys suinteresuotos agentūros sėkme, todėl atneš pažangesnės vadybos patirtį ir padės agentūrai tobulėti. Be to, tai užtikrintų, kad keičiantis valdžiai agentūros veikla išliktų sklandi, kaip tai parodė „Investuok Lietuvoje“ pavyzdys.

Valstybinio turizmo departamento pertvarka turėtų būti baigta, o nauja agentūra darbą pradėti 2019 m. sausio 1 dieną.

Lietuvoje pernai apsilankė ir bent vieną naktį praleido 1,58 mln. turistų iš užsienio, t. y. 4,3 proc. daugiau nei 2016 m. Daugiausia turistų į Lietuvą atvyko iš Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos. Vietinių turistų skaičius augo 7,9 proc. – po Lietuvą praėjusiais metais keliavo ir bent vienai nakvynei šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojo 1,66 mln. gyventojų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10313106sec.