Rugsėjo 8-ąją Šiauliai drebėjo – miestas šventė savo gimtadienį

„Šiaulių dienos 782“ šeštadienį, rugsėjo 8-ąją, sudrebino Šiaulius. Nors visą dieną mieste šurmuliuojančių renginių metu šiauliečių netrūko, į baigiamąjį šventinį koncertą suplūdo dešimtys tūkstančių miestiečių, norinčių pašėlti su garsiausiomis Lietuvos žvaigždėmis.

Nuo pietų aikštėje prie Šiaulių arenos veikė Žaidimų kiemas, kuriame ir mažų, ir didelių laukė virtualiosios realybės pramogos, simuliatorius, įvairiausi žaidimai, dūkti kvietė batutai. Norintys pramankštinti protą ir fantaziją dalyvavo kūrybinėse, technologinėse dirbtuvėse, moksliniuose eksperimentuose ir išmaniosiose edukacijose bei stebėjo mokslinę demonstracinę veiklą.

Išalkusieji skubėjo į „Foodtruck“ kiemą. Gatvės maistas viliojo gardžiais kvapais ir siūlė pasimėgauti ne tik tradiciniais saldumynais ir užkandžiais, bet paragauti išskirtinių, dar neragautų skonių patiekalų. Panašu, kad pasaulyje išpopuliarėję maisto furgonėliai Šiauliuose greit rado savo nišą.

Gimtadienio dieną miesto centre renginių taip pat netrūko. Bulvare tebešurmuliavo šventinis prekymetis ir mėgėjų meno festivalis „Rudens mozaika“, o į Talkšos ežero pakrantę viliojo tarptautinis bigbendų festivalis „Big Band Festival 2018“. Šiaulių šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje vyko išskirtinis koncertas „Tėvo Stanislovo varpai“, kurį šiauliečiams dovanojo Liudas Mikalauskas (bosas), Beata Vingraitė (fortepijonas) ir Valdas Andriuškevičius (klarnetas). Mieste vyko parodų atidarymai, ekskursijos, sporto renginiai, edukaciniai užsiėmimai.

Visgi laukiamiausiu renginiu tapo „Šiaulių dienų“ uždarymo koncertas Šiaulių arenos prieigose. Minia šiauliečių ir miesto svečių linksmai šėlo prie scenos klausydamiesi grupės „Lemon Joy“, atlikėjos G-Jan ir atlikėjų „Beissoul & Einius“. Scenoje pasirodžius legendinei dainininkei Džordanai Butkutei su gyvo garso grupe, ovacijų aidas nusidriekė per visus Šiaulius.
Šventinę nuotaiką viso renginio metu kūrė ir koncerto vedėjai – radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, kurie šventės pabaigoje miestiečiams padovanojo ir nepakartojamas šventines „Radistų DJ‘s“ dūzges.
Koncerto kulminacija tapo įspūdingas muzikinis fejerverkas, kuris ryškiomis spalvomis nuspalvino Šiaulių miesto padangę ir tūkstančiams šiauliečių suteikė nepamirštamų akimirkų.

Šventės rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50025892sec.