Ne visi tautiečiai ilgąjį Joninių savaitgalį ilsėsis Lietuvoje

Joninės – viena laukiamiausių lietuvių švenčių, kuri 2003 m. paskelbta nedarbo diena. Šiais metais Jonines švęsime pirmadienį, tai bus jau trečiasis ilgasis savaitgalis šiais metais. Trumpiausia metų naktis kaip ir kasmet bus minima liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, ant Kernavės piliakalnių, bene kiekvienas miestas jau pristatė ir savo šventinių renginių programą.


Tačiau ne kiekvieną lietuvį žavi tradicinis šventės minėjimas ieškant paparčio žiedo, šokinėjant per laužus ar spėjant ateitį – dalis tautiečių ilgąjį savaitgalį nusprendė praleisti užsienyje.


Populiariausios ilgojo savaitgalio kryptys – Turkija, Bulgarija, Graikija


Tautiečiai kelionėms linkę išnaudoti kiekvieną laisvą dieną bei ilgąjį savaitgalį, tad šis Joninių savaitgalis – ne išimtis. Kaip pastebi „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė, šiais metais populiariausios trumpųjų atostogų kryptys – Turkija, Bulgarija bei Graikija. Tokį pasirinkimą lemia ne tik garantuotas vasariškas oras, bet ir patrauklios kainos: čia atostogos atsieis iki 600 eur.


„Turkiją žmonės renkasi dėl puikaus aptarnavimo ir dėmesio vaikams, į Bulgariją keliauja dėl švelnaus klimato bei puikių smėlio paplūdimių, o Graikijai prioritetą teikia mėgstantys skaniai pavalgyti ir pakeliauti“, – vardija kelionių ekspertė.


Ir per 4 dienas pailsėti įmanoma


Ne visi lietuviai atostogas linkę planuoti iš anksto. Daugiau nei pusė jų apie ilgojo savaitgalio kelionę pagalvoja tik paskutinę minutę. Dažniausiai tokiu atveju atostogos užtrunka trumpiau – keturias dienas, nes su darbdaviu suderinti ilgesnes atostogas pavyksta ne kiekvienam.


„Keturių dienų užtenka trumpam pabėgti nuo darbų, kasdienės rutinos, pailsinti kūną bei įgauti švelnų vasarišką įdegį. Aplinkos pakeitimas, kad ir trumpam, naudingas minčių išvalymui, tad į Lietuvą sugrįžtama su naujomis jėgomis bei idėjomis“, – pasakoja kelionių agentūros vadovė.


Atostogaus su vaikais


Vyksiantys kad ir trumpų Joninių atostogų, lietuviai dažniausiai keliaus su vaikais: „Lietuviams rodos įprasta atostogauti su visa šeima, tačiau kartais suaugusieji pamiršta joms tinkamai pasiruošti“, – pastebi „Kelionių panorama“ atstovė.


Kad atostogos su vaikais neapkarstų, Kristina Graužinienė vardija kelis praktinius patarimus: rinktis ne ilgesnį nei 2,5 val. trukmės skrydį, viešbutį rinktis su papildomomis pramogomis vaikams, rezervuoti ramesnį kambarį, registratūroje teirautis vaikiško vežimėlio.


„Nebūna blogų atostogų su vaikais, būna nebent prastai paruošti kelionės namų darbai“, – juokauja kelionių profesionalė bei priduria, jog prieš kelionę būtina pasirūpinti sveikatos draudimu, į lagaminą nepamiršti įsimesti kremo nuo saulės, būtiniausių vaistų, galvos apdangalų, plonų, visą kūną dengiančių drabužių bei maudymosi batų.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15490103sec.