Amerikiečių «Travel Channel» Vilniuje kuria dokumentiką apie lietuvišką maistą ir gėrimus

Viena didžiausių pasaulyje kelionėms skirtų televizijų „Travel Channel“ Vilniuje šiuo metu filmuoja dokumentiką apie Lietuvos tradicijas, maistą ir gėrimus.

„Amerikiečiai kreipėsi į Vilniaus kino biurą, prašydami informacijos ir tiesiog galvodami apie skirtingas pasaulio šalis. Lietuva – dešimtoji šalis, į kurią užsuko amerikiečiai, jų programoje numatyti filmavimai Azijoje, Lotynų Amerikoje ir Europoje. Vilnius juos sužavėjo profesionalumu ir štai dabar visą savaitę jie čia dirba drauge su lietuvių prodiuserių komanda“, - pasakojo Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė.

Komanda iš Los Andželo jau nufilmavo su Lietuvos galiūnais alaus bačkų mėtymą, taip pat midaus gamybos procesą, domėjosi lietuvišku maistu.

„Tai dar viena proga pažvelgti į Lietuvą užsieniečių akimis. Jie sužavėti mūsų šalies ir ypač Vilniaus grožiu, lietuvių svetingumu, profesionalumu. Pavyzdžiui, juos stebino mūsų istorija, mediniai kryžiai, midaus gamybos tradicijos, gandralizdžiai. Amerikiečiai juokauja, kad Vilnius – jų pats mėgstamiausias miestas pasaulyje, nes čia taip unikalu ir tuo pačiu paprasta“, - pasakojo „Nordic productions“ prodiuserė Milda Leiputė.

Planuojama, kad reportažai iš Lietuvos „Travel Channel“ bus rodomi metų pabaigoje. Vien pernai Vilniaus mieste nufilmuoti 37 filmai, iš kurių vienuolika užsienio, kurių biudžetas buvo daugiau nei 28,2 mln. litų, sukurta 3417 darbo vietų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35007596sec.