Kuršių nerijos nacionalinis parkas laukia talkininkų

Rugsėjo mėnesį Kuršių nerijoje laukiami savanoriai, kurie gali prisidėti prie sumedėjusios augmenijos šalinimo talkų Naglių gamtiniame rezervate.

Tie, kas nors kartą poilsiavo jaukiame Kuršių nerijos gamtos prieglobstyje, žino, koks žavingas šio pajūrio ruožo kraštovaizdis, o ypač smėlio kopos. Norint jas išsaugoti būtina žmonių pagalba.

Naglių gamtiniame rezervate miškas, esantis šalia pilkųjų kopų buveinių, plinta į atviras dar neužžėlusias teritorijas. Kaip nuolatinis apsauginio kopagūbrio tvirtinimas ankstyvą pavasarį, taip medžių bei krūmų šalinimas atvirose vietovėse Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveinėse yra nuolatinis Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos uždavinys.

Gamtiniuose rezervatuose galima būti tik su atsakingų pareigūnų leidimu. Tad pasak akcijos organizatorių, tai unikali galimybė pabūti ten, kur paprastai draudžiama įžengti.

Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija ir du savanoriai, talkų koordinatoriai Povilas Verslovas ir Mindaugas Bepirstis kviečia visus savanoriškai prisidėti prie gamtotvarkos plano vykdymo, šalinant sumedėjusią augmeniją Naglių gamtiniame rezervate.

Rugsėjo 1-20 dienomis Kuršių nerijoje laukiami tie, kurie pasiryžę talkinti, raunat savaime užaugusias pušeles ir kitokią sumedėjusią augmeniją. Pasak gamtotvarkinės akcijos iniciatorių, tai puiki galimybė dar kartą ištrūkti į pajūrį. Ir ne tik pakvėpuoti tyru pajūrio oru, bet ir prasmingai padirbėti.

Data: rugsėjo 1-20 d.

Darbo vieta: Naglių gamtinis rezervatas.

Ką veikiame? Kertame, rauname pušeles!

Dienos planas: keliamės ryte, pusryčiaujame „Zuikio darže”, išklausome instruktažą, vykstame iki rezervato, dirbame, grožimės gamta ir jaučiamės padarę kažką prasmingo.

Savanoriai, norintys tapti šio projekto dalimi, registruojasi telefonu:

+370 677 45071 arba +370 692 06594.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42701697sec.