Žiemą aktyvių vandens pramogų mėgėjai vėją ir bangas gaudys svetur

Lietuvoje prailgti „mėgstantis“ šaltasis sezonas kartais tampa tikru iššūkiu net ir kantriausiems bei labiausiai užsigrūdinusiems aktyvaus vandens sporto – banglenčių, burlenčių, jėgos aitvarų - entuziastams. Kai ant ežerų – tik ledas ir pusnys sniego, ir žvarbūs vėjai... Ir nors šie žiemos vaizdeliai – dar tik ateitis, jau ne vienerius metus svetur buriuojantieji žino: pasirūpinti lėktuvų bilietais pravartu iš anksto, nes šaltuoju metų laiku aktyviam vandens sportui tinkančių ir iš Lietuvos tiesioginiu skrydžiu pasiekiamų vietų – tam tikras deficitas, tarp populiariausių – Egiptas ir Tenerifė. „Kita svarbi priežastis atostogas planuotis iš anksto - susirūpinus jomis per vėlai, gali kilti rūpesčių ir dėl sportinio inventoriaus gabenimo“, - sakė Inga Aukštuolytė, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė.

Buriuotojų meka – Dahabas

Profesionalus buriuotojas, klubo „Vėjas galvoje“ įkūrėjas Gintas Lapėnas šaltuoju metų laiku pats renkasi ir kitiems rekomenduoja dvi kryptis: Tenerifę ir Egiptą. „Egipto kurortas Dahabas – tikra buriuotojų, jėgos aitvarų mėgėjų meka“, - sakė G. Lapėnas. Apie 80 km nuo Šarm aš Šeicho įsikūrusį kurortą renkasi ir tie poilsiautojai, kurie mėgsta ramesnes, nuo didžiųjų turistų srautų nutolusias vietas.

„Vasaros šiluma ir nuolatinis vėjas – pagrindinės priežastys, dėl kurių vykstama buriuoti į užsienius. Ypač svarbu vėjas, kuris Lietuvoje fragmentiškas ir prie kurio reikia labai taikytis. Tuo tarpu, pavyzdžiui, tokiame Egipte buriuotojas yra visiškai laisvas. Vėjo bus, kad ir kada benueitum į krantą, - pasakojo Egipte ne vienerius metus buriavimo varžybas rengęs G. Lapėnas. – Jei lygintume buriavimą Lietuvoje ir svetur, pastovus geras vėjas užsienio kurortuose, ko gero, ir yra didžiausias skirtumas bei privalumas“.

„Pastovus vėjas labai reikalingas jei planuojama treniruotis – tuomet galima tobulinti įgūdžius savaitę ar dvi, be jokių pertraukų“, - pasakojo G. Lapėnas. - Tie, kas buriuoja rimčiau, bent kartą per metus stengiasi išvykti į užsienį. Tam, kad per gana ilgą buriuoti ant vandens netinkamą sezoną Lietuvoje nebūtų prarasti įgūdžiai“.

Dėl nuolatinio vėjo aktyvų vandens sportą gana lengva suderinti su visos šeimos poilsiu - atsiranda galimybė per tas pačias atostogas patenkinti net ir labai skirtingus įvairių šeimos narių lūkesčius. Nes kai vėjo yra visuomet, paprasta planuotis, kada ir kiek bus buriuojama, o kiek laiko bus skiriama šeimai, kelionėms su ekskursijomis ar tiesiog mėgaujamasi paplūdimio malonumais.

Gražiais smėlio paplūdimiais garsėjančio Dahabo viešbučiai įsikūrę tarp jūros ir Sinajaus kalnų, tad per apartamentų langus galima mėgautis ne tik nuostabios pakrantės, bet ir užburiančių uolų vaizdais. „Tez Tour“ rekomenduoja įsikurti jaukiuose neaukštuose viešbučiuose, pavyzdžiui, keturių žvaigždučių „Ibis Styles Dahab Lagoon (Ex-Coralia Dahab). Jis tinka ir vandens bei vėjo gaudytojams, ir išsiilgusiems ramaus šeimyninio poilsio.

Alternatyva buriavimui – Dahabe esančios legendomis apipintos „Mėlynoji skylė“ (angl. Blue Hole) ir Kanjonas. Šios vietos kasmet sutraukia būrius patyrusių nardytojų. Taip pat dėl įspūdinga flora ir fauna pasižyminčių rifų regione populiarus paviršinis nardymas.

Visoms lentoms – universalioji Tenerifė

Jei Egiptas labiausiai tinka buriuoti ir jėgos aitvarams, tai prie Tenerifės vandens pramogų asortimento dar galima pridėti ir banglentę. Pasaulyje tokių vietų, kuriose būtų banglenčių sportui reikalinga dugno, rifų padėtis – ne per daugiausia. O Kanarų sala Tenerifė – viena iš būtent tokių.

„Tenerifės bangos – labai įvairios. Yra ir vėjinių, ir taip vadinamoji svela – vandenyno liūliavimas, atsirandantis dėl kažkur toli toli vandenyne kylančių bangų. O šiaurinėje salos dalyje bangos kyla ir į 5-6 metrų aukštį“, - apie vandens sporto sąlygas pasakojo G. Lapėnas.

Bene pagrindinis svertas Tenerifės naudai renkantis tarp jos ir kitų vietų – vienoje salos dalyje galima buriuoti, o kitoje – skrieti per bangas ant banglentės. Ir jei buriuoti reikalingas vėjas El Medane, kur yra buriuojama ir užsiimama jėgos aitvarais, kiek aprimsta, galima čiupti banglentę, išsinuomotu automobiliu pavažiuoti vos 30 km, iki Kosta Adechės, ir tobulinti banglentininko įgūdžius.

Dėl galimybės vienoje saloje ir buriuoti, ir užsiimti burlente, galima vykti atostogų su skirtingų pomėgių turinčia kompanija. O kur dar paplūdimio malonumai Kosta Adechėje, dėl kurių dažnai prie gana vyriškos burlentininkų, banglentininkų kompanijos gali prisijungti ir merginos, ir moterys su vaikais? Kosta Adechės kurorte yra ir mėlynąja vėliava pažymėtų paplūdimių.

Norintiems suderinti Kosta Adechės paplūdimio malonumus ir banglentes, „Tez Tour“ rekomenduoja ant vandenyno kranto įsikūrusį viešbutį „Sol Tenerife 4*“. Šalia jo susidaro didesnės bangos, tad plaukti lenta galima prie pat viešbučio, nebereikia niekur važiuoti. Kelionės programa „viskas įskaičiuotas“ leis mėgautis atostogomis be didesnių rūpesčių dėl maitinimo.

„Kosta Adechė – vienas populiariausių ir turistų mėgstamiausių kurortų, todėl jame – didžiulė pačių įvairiausių pramogų alternatyva. Siūloma nardyti ar išmėginti šuolius parašiutu. Išsiilgusieji naktinio gyvenimo Kosta Adechės gatvėse ras barų, restoranų virtines. Verta žinoti, jog Tenerifė – bemuitė zona, tad rekomenduojama į salą skristi kuo tuštesniu lagaminu“, - pasakojo I. Aukštuolytė

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47835803sec.