Dešiniajame Neries krante – naujas biurų pastatas su unikalia autoportretų galerija

Sovietinės architektūros statinį sumanyta atnaujinti pastačius modernų stiklinį kubą Konstitucijos prospekte toliau sėkmingai naikinamas sovietinių monolitų reliktas – po rekonstrukcijos įsikurs modernus verslo centras ir išskirtinių meno kūrinių galerija.

Į biurų pastato ir galerijos projektą vilnietis verslininkas Vidmantas Martikonis investuos per 10 mln. litų. Šešių aukštų, per 4000 kvardatinių metrų bendro ploto statinys iškils kitoje, nei Nacionalinė dailės galerija, prospekto pusėje. Viršutiniuose jo aukštuose veiks biurai, įstaigos, o žemutiniuose bus įrengta erdvi galerija, kurioje numatoma eksponuoti unikalius garsių Lietuvos menininkų autoportretus. Naujoji galerija lauke ir viduje užims per 1000 kvadratinių metrų plotą.

Beveik dešimt metų V.Martikonio rinkta autoportretų kolekcija šiuo metu saugoma vilniečio namuose bei akmens skulptūrų parke „Vilnoja“, įkurtame 20 kilometrų už Vilniaus. Tai daugiau nei 200 įvairia technika atliktų autoportretų – pradedant tapybos darbais, baigiant skulptūromis. Privačių kūrinių rinkinyje dominuoja tapyba, tačiau meno žinovas toliau plečia ir grafikos darbų ir skulptūros kolekcijas.Pastarosios taip pat bus eksponuojamos lauke, prie naujojo pastato komplekso.

„Šiuo metu Vilnojos parke visuomenei pristatoma tik dalis kolekcijos – skultptūros. Tapybos darbai, kita technika atlikti kūriniai yra saugomi namuose. Siekiu, kad originalius darbus galėtų pamatyti visi norintys. Konstitucijos prospekte įrengta galerija bus atvira ne tik biurų darbuotojams, bet ir pro šalį traukiantiems menui neabejingiems vilniečiams. Tikiu, kad Vilniaus centre atidarius unikalių meno darbų galeriją, ji taptų vienu iš turistų traukos centrų, prisidėtų prie Vilniaus, kaip modernaus, šiuolaikiško miesto kūrimo“, – sakė meno kūrinių kolekcionierius.

Beveik visi kūriniai priklauso lietuviams dailininkams, tačiau portretai pasižymi labai didele įvairove. Verslininkas pirmenybę teikia tiems kūriniams, į kuriuos pažvelgti vieno karto nepakanka – kiekvienas jų kelia skirtingas emocijas, kai kurie – ir provokuoja.

Naujojo verslo centro ir būsimos meno galerijos vietą žymi vilniečiams jau pažįstamas autoportretas – kūrėjo Algio Griškevičiaus žiogas, tarsi prikibęs prie pastato fasado. Netradicinė skulptūra sukurta iš plieno ir vario. Šešių metrų ilgio ir dviejų su puse aukščio vabaliukas sveria apie 700 kg.

Galerijoje bus eksponuojami žinomų tapytojų Šarūno Saukos, Raimundo Sližio, Virginijaus Viningo, Vladas Karatajus, Aloyzo Stasiulevičiaus kitų menininkų autoportretai.

„Kolekcionuoti autoportretus pradėjau vedinas minties, jog tokio pobūdžio darbai yra kone tiesioginis menininko sielos atspindys: galime pamatyti, kokiomis akimis dailininkai regi save pačius: per individualią veidrodinę išorę atsispindi asmenybės, jų nuotaikos bei pasaulėžiūra, o tai domina, intriguoja, sukelia minčių ar įkvėpimo“ – priežastis, paskatinusias rinkti būtent autoportretus, įvardijo V. Martikonis.

Naujojo verslo centro ir galerijos statybos prasidės jau kitų metų pavasarį, planuojama, kad rekonstrukcija bus baigta metų pabaigoje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73298192sec.