Festivalį „Kaunas Jazz” su jubiliejumi sveikins publikos numylėtinis Gregory Porteris

Kitais metais 25 metų jubiliejų švęsiantis festivalis „Kaunas Jazz“ atverčia pirmąją svarbią kortą. 2015-ųjų balandžio 26-ąją didžiajame festivalio koncerte Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys vienas populiariausių pasaulio džiazo dainininkų – Gregory Porteris.

Amerikiečių atlikėjas į Lietuvą atvyksta, įkopęs į šlovės viršūnę. Šių metų pradžioje jam įteikta „Grammy“ statulėlė – už įrašą „Liquid Spirit“, kuris išrinktas geriausiu vokalinio džiazo albumu.

Festivalio „Kaunas Jazz“ publika jau yra spėjusi patirti Gregory Porterio balso magiją. 2013-ųjų pavasarį jis pirmą kartą pasirodė Kaune – ir akimirksniu pelnė publikos simpatijas, įprasmintas ir „Kaunas Jazz“ geriausiam atlikėjui teikiama statulėle.

„Mes iškart sulaukėme žiūrovų klausimų, ar galėtume Gregory pakviesti dar sykį. Visi bilietai buvo išpirkti, žiūrovai tiesiog netilpo į salę. Per koncertą kauniečiai jį tiesiog įsimylėjo. Gera žinia, kurią skelbiame šiandien: nors Gregory šiuo metu yra užverstas pasiūlymais, jis su džiaugsmu sugrįžta į Kauną, ir šį kartą koncertuos didžiausioje miesto arenoje“, - sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Bilietus į Gregory Porterio koncertą jau šiandien galima įsigyti „Ticketpro“ kasose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt

Sakoma, kad Gregory balsui nėra neįmanomų užduočių - jis moka raminti ir užvesti geram vakarėliui, sujaudinti ir pralinksminti. Gregory „fantastišku artistu“ vadina džiazo žvaigždė, su juo neseniai į sceną kilo Stevie Wonderis, o kai šie artistai rodo tokį dėmesį, geros muzikos gerbėjai yra linkę suklusti.

„Jis – didingas dainininkas. Aš vis dar jaučiuosi pakylėta“, - po pasirodymo su 43-ejų vokalistu sakė viena žymiausių JAV džiazo atlikėjų Dianne Reeves.

Gregory Porterio klipas „Hey Laura“: https://www.youtube.com/watch?v=ZWUAKq-reLQ

Likimo keliai – nenuspėjami. Šią tiesą Gregory puikiai žino. Trūko labai nedaug, kad šiandien apie jį kalbėtume ne apie kaip garsų dainininką, o kaip apie amerikietiškojo futbolo žvaigždę. Perspektyvią sportininko karjerą nutraukė trauma, ir vyriškis nusprendė atsidėti kitai savo gyvenimo aistrai – dainavimui.

Sprendimas pasiteisino tūkstančiu procentų. Mažus klubus Gregory koncertų grafike greitai pakeitė žymūs festivaliai. 2010-aisiais išleistas debiutinis jo diskas „Water“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui – geriausio džiazo vokalo albumo kategorijoje. Kad taip būtų pagerbtas debiutanto įrašas – retas atvejis. Antrasis albumas „Be Good“ taip pat atnešė „Grammy“ nominaciją, o trečiuoju bandymu šįmet Gregory pelnė visų pasaulio muzikantų trokštamą apdovanojimą.

Į puikų Gregory balsą, legendinius Natą Kingą Cole'ą ir Billą Withersą primenančią dainavimo manierą ir jo paties kuriamas dainas dėmesį atkreipė ne tik džiazo, bet ir kitų žanrų gerbėjai, taip didindami atlikėjo populiarumą. Saviškiu jį šiandien laiko džiazo, soulo, ritmenbliuzo, net popmuzikos mėgėjai. Pats Gregory Porteris mano, kad tai – puiku.

„Save laikau džiazo dainininku. Man labai artima džiazo laisvė, improvizacijos svaigulys. Pavyzdžiui, aš net niekada neruošiu dainų sąrašo koncertui. Išeinu į sceną, įsiklausau į publiką, spragteliu pirštais ir jau žinau, kokią dainą dabar geriausia atlikti“, - sako Gregory Porteris.

Jau gerai pažįstamai „Kaunas Jazz“ publikai jis atliks muziką, aprėpiančią visą šio įstabaus dainininko karjerą.

Gregory Porteris – pirmoji skelbiama jubiliejinio, 25-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio sezono žvaigždė. Festivalio publikos laukia dar daug siurprizų – renginio programa bus atskleidžiama keliais etapais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49195719sec.