Kviečiame į (ne)rimtą vakarą Bažnytinio paveldo muziejuje!

Kai nuskamba širdžiai, protui ir jausmams lemtingas pranašiškas įspūdingas žodis „bažnytinis menas“, mumyse tarsi nejučia suspurda, bunda keliasi kažkoks nenumaldomas gėris – ir visai nesvarbu, kokius pasaulio žiaurumus, gyvenimo neišvengiamumus ar žmogiškas aistras tas menas į mus belietų.

Ar įmanoma nors kiek panašaus poveikio viltis tikėtis sulaukti iš matematinių menų knygos?

Romualdas Kašuba

2014 m. spalio 14 d., antradienį, 17 val. Bažnytinio paveldo muziejuje vyks dr. Romualdo Kašubos knygos „Ne(t)rimta knyga“ pristatymas. Renginyje dalyvaus autorius, knygos iliustratorė Indrė Kasiulaitytė, matematikas doc. dr. Edmundas Mazėtis, mokytoja ekspertė Zina Šiaulienė, verslininkas Teisutis Būda.

Knygos autorius, Vilniaus universiteto docentas Romualdas Kašuba – vienas iš tų retų mokslininkų, kurie gali įdomiai ir patraukliai kalbėti apie savo tyrinėjamą sritį. Su humoru pasakodamas savo matematines-menines idėjas jis išjudina kiekvieno skaitančiojo ar klausančiojo loginį mąstymą ir įtraukia į skaičių pasaulį, kuris, pasirodo, gali būti neįtikėtinai gyvas, įdomus ir netgi paprastas.

Šį kartą šmaikštus ir talentingas pasakotojas, matematikos populiarintojas pristato skaitytojui knygą, kurią pats apibūdina kaip „kelių menų junginį“. Keturiasdešimt septyniuose proveržiuose / knygos skyriuose R. Kašuba supina ir pasakojimą, ir skaičiavimą. Autorius siekia dar kartą pademonstruoti, kad aritmetika nėra baisi ir kad viską, ką per amžius sukaupė šis mokslas, galima papasakoti linksmai ir paprastai. Kartu skaitytojas, pasinėręs į neskubų ir įtraukiantį pasakojimą apie aritmetikos meną, turėtų atrasti persipynusias kūrybingumo ir logikos, emocijos ir proto, žodžio ir skaičiaus gijas. Šią menų sintezę taip pat praturtina dailininkės ir R. Kašubos mokinės I. Kasiulaitytės iliustracijos.

 

Ką dar čia būtų galima tarstelėti? Ši knyga yra vadinamoji absoliučiojo spektro knyga: rimtam skaitytojui ji gali pasirodyti nerimta, o nerimtam skaitytojui, atvirkščiai – dar (ne)rimtesnė.

R. Kašuba

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08981109sec.