Panevėžyje svečiuojasi tarptautinis Kauno kino festivalis

Spalio 9 d., Panevėžyje prasideda VIII tarptautinis Kauno kino festivalis (TKKF). Kino centre „Garsas“ panevėžiečiai ir miesto svečiai turės galimybę išvysti išskirtinius filmus. Panevėžyje festivalis truks 4 dienas – iki sekmadienio.

 

Pasak organizatorių, ne tik savita estetika, bet ir nuoga realybė yra tai, kas daro didelį poveikį kinui. Pasaulio naujienos, kurias kasdien gauname žinių pavidalu, traktuojame kaip didelio įspūdžio nedarančią statistiką. Tačiau tai gali pasikeisti pažvelgus į viską iš vidaus bei išgirdus autentiškus liudijimus, kaip situaciją mato ar Ukrainos, ar Artimųjų Rytų kino kūrėjai, į jų kūrybos lauką patekę veikėjai.

 

Festivalis kviečia prisiminti nebylųjį kiną ir jį išgyventi filme „Dienų pilkuma“ (2013). Ani Simon-Kennedy juostoje - apokalipsę išgyvenęs pasaulis, kuriame nebelieka vilties. Režisierę kurti filmą apie klausimus keliantį ir abejojantį nusistovėjusia tvarka žmogų įkvėpė grupės „Hjaltalin“ muzika.

 

Šių dienų aktualijomis paremti trumpametražiai filmai iš Ukrainos. 15 kūrinių ir abejingų nepaliekantis „Babilonas 2013. Pilietinio protesto kinas“ (2013). Jais užfiksuotas Kijevo sukilimas, Krymo aneksija, separatizmas Rytų Ukrainoje ir kt. įvykiai, privertę kitaip mąstyti likusį pasaulį.

 

Panevėžyje bus pristatyti turkų, belgų, ukrainiečių, islandų režisierių pasaulyje pripažinti filmai: „Dienų pilkuma“, „Žydroji banga“ (2013), „Žaidėjas“ (Gamer, 2011), Ukrainos trumpametražių filmų programa, „Babilonas 2013. Pilietinio protesto kinas“, „Rytų nostalgija“ (2012), „Violetas“ (2014), „Žalia striukė“ (2013).

 

Organizatoriai užtikrina: Kauno kino festivalis laikosi tradicijų ir siūlo intelektualius filmus, kurie stebina naujomis formomis, bet nepamiršta ir didžiosios kino vertybės – aktualumo. Toks ir šiemetis projekto šūkis „Įspūdžiai persekios ir po filmo“. Jis siunčia žinutę, kad kinas gali būti ne tik pramoga, bet ir medija, skatinanti mąstyti, suprasti, diskutuoti ir nepamiršti.

 

Tarptautinis kino festivalis kino centre „Garsas“ – spalio 9-12 d. Daugiau – www.garsas.lt .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6847291sec.