«Vilnius Jazz» scenoje varžysis jauni talentai

Sekmadienį 15 val. į sostinės Rusų dramos teatro sceną pradės kilti „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso finalininkai. Jau 9-tus metus festivalis „Vilnius Jazz“ suburs jaunuosius džiazo talentus varžytis dėl konkurso Didžiojo prizo.

Šį kartą jo laimėtojo, be įprastų apdovanojimų, laukia Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA piniginė premija.

„Džiazo tradicijos Lietuvoje – senos ir didingos. Tačiau norint, kad jos nenutrūktų, reikia skatinti jaunimą. Asociacijai AGATA rūpi visų žanrų muzikos ateitis Lietuvoje. Todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso – tai investicija į Lietuvos džiazo ateitį“, - sakė Lietuvos atlikėjus ir muzikos įrašų gamintojus vienijančios asociacijos direktorė Agnė Masalskytė.

„Vilnius Jazz Young Power“ konkursas tampa pirmuoju rimtu išbandymu ambicingam džiazo jaunimui, o dažnai – ir svarbia kūrybos paraiška ateičiai. Jame žiuri vertina ne tik konkursantų parengtas privalomų džiazo standartų interpretacijas, bet ir originalias kompozicijas bei jų pateikimą. Tuo šis konkursas yra unikalus Lietuvoje.

Čia atsiskleidė daug talentų, šiandien sėkmingai tęsiančių džiazo karjeras. Konkursas paskatino kūrybai būrį scenos naujokų, mat dažna grupė būtent čia surengia savo debiutinį pasirodymą.

Šiemet „Vilnius Jazz Young Power“ atradimu tapo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos ansamblis „Made in 234“ – šios mokyklos vaikai į konkurso sceną pakilo pirmą kartą.

Geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ instrumentininku buvo pripažintas Vilniaus kolegijos kolektyvo „Gina ir BaGeRo Jazz Trio“ pianistas Richardas Banys. Jo grupei atiteko ir specialusis prizas už privalomos temos interpretaciją.

Dėl konkurso „Grand Prix“ varžysis dviejų sostinės mokyklų grupė „Nostrum“, Vilniaus kolegijos kolektyvas „Gina ir BaGeRo Jazz Trio“ ir „Made in 234“. Finalininkus vertins festivalio prodiuserio Antano Gusčio vadovaujama žiuri, kurioje dirbs ir žymus džiazo kūrėjas, šiemetis „Vilnius Jazz“ laureatas Vyacheslavas Ganelinas.

Pirmą kartą „Vilnius Jazz Young Power“ finale svečių teisėmis pasirodys net trys šio konkurso „Grand Prix“ laureatai, įkūrę naują grupę „Armed Sheep Doom Cloud“.

Tai – saksofonininkas Simonas Šipavičius, laimėjęs pagrindinį prizą 2011 metais su grupe „Sheep Got Waxed”, kontrabosininkas Armanas Isojanas ir būgnininkas Domantas Razmus, tapę nugalėtojais pernai su grupe „R.A.D.D.“. Prie jų prisijungs saksofonininkas Klaudijus Štuopinis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68584013sec.