III-iojo Lietuvos profesionalių teatrų festivalio «Tegyvuoja komedija!»

III-iojo Lietuvos profesionalių teatrų festivalio „Tegyvuoja komedija!” programa


Lapkričio 7 d. 17 val. Festivalio atidarymas. Teatro prieigos. Klaipėdos „Pilies teatras“

Paradas – improvizacija „Versalio sodai“. Režisierius Alvydas Vizgirda.
Versalis, Versalis, Versalis... Mintyse – prabangios karietos, prašmatnios damos, uolūs kavalieriai, daugybės veidų, begalinis drabužių grožis, kvapai, ir nesuskaičiuojamos dvaro intrigos...
Nemokamai.

Lapkričio 7 d. 18 val. (Didžioji salė), Alytaus miesto teatras
„Be adreso. Be pavadinimo“. Dviejų dalių spektaklis pagal Jurgį Kunčiną. Režisierė Inesa Pilvelytė. Vaidina: Martynas Vaidotas/Tomas Kunčinas, Erika Jasinskaitė/Rasa Grigutytė ir kt. Trukmė 2 val.
Spektaklyje jautriai ir su jumoru kalbama apie jaunuolio dvasinės brandos kelią, autoriaus nostalgiškai perteiktą namų – fizinių, kūrybinių, dvasinių – paiešką, neatsiejamą ryšį su provincijos miestelio aplinka ir žmonėmis.
Kaina 20 Lt (5,79 €), 30 Lt (8,69 €), 40 Lt (11,58 €). Mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 50 % nuolaida.

Lapkričio 9 d. 18 val. (Mažoji salė) Šilutės kamerinis dramos teatras
Eric Elice ir Roger Rees. „Antrininkas“. Režisierius Sergejus Paciukas. Dviejų dalių groteskas. Trukmė 2 val. 10 min.
Tai detektyvinė komedija, kurioje daugiausiai kalbama apie bendražmogiškuosius dalykus. Tiksliau – apie pinigus bei kaip jų gauti. Apie tai diskutuoja, postringauja bei ginčijasi du veikėjai Filipa ir Dankanas, kuriuos vaidina Alma Rinkevičiūtė ir Vytautas Bartuška.
Kaina 23 Lt (6,66 €). Mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 15 Lt (4,34 €).

Lapkričio 10 d. 18 val. (Didžioji salė) „Domino“ teatras
Florian Zeller. „Tiesa“. Vienos dalies komedija apie melą. Režisierius Marcin  Slawinski. Vaidina: Evaldas Jaras, Neringa Varnelytė, Algirdas Dainavičius, Aušra Štukytė. Trukmė 1 val. 50 min.
Atskleisti tiesą? Ar ją nutylėti? Geriau pripažinti neištikimybę ar mėgautis nežinojimo palaima. Įtampos kupina komedija „Tiesa“ – apie žmonių santykius, meilės keturkampius ir tai, kaip po spindinčiu draugystės paviršiumi slypi melas, kuriame pasiklysta tiek personažai, tiek žiūrovai.
Kaina 60 Lt (17,38 €), 50 Lt (14,48 €), 40 Lt (11,58 €).

Lapkričio 11 d. 18 val. (Didžioji salė) Nacionalinis Kauno dramos teatras
Jean Dell ir Gérald Sibleyras. „Tegyvuoja Bušonas“. Vienos dalies komedija. Režisierius Ričardas Vitkaitis. Vaidina: Dainius Svobonas, Ričardas Vitkaitis, Vilija Grigaitytė, Artūras Sužiedėlis. Trukmė 1val. 30 min.
Prancūzų komedijos meistrų pjesėje be galo šmaikščiai pažvelgiama į Europos Sąjungos paramos įsisavinimo gudrybes. Kokių tik diplomatinių ir biurokratinių fokusų nesigriebia Bušono meras, kad išgelbėtų savo kaimelį nuo išnykimo! Tai aukščiausio lygio humoras apie komiškąją Europos diplomatijos pusę.
Kaina 20 Lt (5,79 €), 25 Lt (7,24 €).

Lapkričio 12 d. 18 val. (Didžioji salė) Valstybinis jaunimo teatras
Žemaitė. „Trys mylimos“. Dviejų dalių. Režisierius Algirdas Latėnas. Vaidina: Nijolė Narmontaitė, Neringa Varnelytė, Gediminas Storpirštis ir kt. Trukmė 2 val. 30 min.
„Trijų mylimų“ istoriją žino beveik kiekvienas: jaunas kaimo bernas Liudvikas vienu metu vilioja tris moterėles. Vilioja ne šiaip sau, o tam, kad išpeštų pinigų ir pabėgtų su savo mylima Barbele į kitą pasaulio kraštą. Visą padėtį apsunkina tai, kad trys mylimos – vienoje troboje gyvenančios motina ir dvi dukros.
Kaina 25 Lt (7,24 €), 30 Lt (8,69 €), 40 Lt (11,58 €).

Lapkričio 13 d. 18 val. (Didžioji salė) Korniag teatras (Baltarusija)
Judesio spektaklis. „Latentiniai vyrai“. Idėjos autorius ir režisierius Jevgenijus Korniag. Trukmė 50 min.
...Raudoni lūpų dažai, juoda suknelė, tarp dviejų burnų tempiama kramtomoji  guma. Sceninio judesio ir šokio mišinys. Merginos nurengia vaikinus, ir čia pat  tampa aišku, kas yra „padėties šeimininkas". Silpnoji lytis  atkakliai bando įrodyti, kad moteris - tai ne tik lūpos ir krūtys, ji yra stipri ir nepriklausoma... O gal  visi šie karingi veiksmai tik tam, kad  išgirstum lemtingąjį „myliu"....
Kaina 20 Lt (5,79 €), 30 Lt (8,69 €). Mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 50 % nuolaida.

Lapkričio 14 d. 18 val. (Didžioji salė) Šiaulių dramos teatras
Aleks Tarn (Aleksejus Tarnovickis). „Dibukas“. Dviejų dalių mistinė muzikinė drama. Režisierius Raimundas Banionis. Vaidina: Aurimas Žvinys/Anicetas Gendvilas, Agnė Kiškytė/Inga Jarkova, Sigitas Jakubauskas ir kt. Trukmė 2 val. 30 min.
Spektaklis-sakmė, paremta žydų tautosaka, mistika ir giliu psichologiškumu. Turtingas pirklys nori ištekinti savo dukterį Lėją, nepaisydamas merginos jausmų dingusiam mylimajam. Mylimasis Chonenas į miestą netikėtai grįžta vestuvių išvakarėse, įvaldęs mistines Kabalos galias. Amžinas klausimas: meilė – tai dovana, liga ar apsėdimas?
Kaina 30 Lt (8,69 €), 40 Lt (11,58 €), mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 25 Lt (5,79 €).

Lapkričio 15 d. 17 val. (Didžioji salė) Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Mindaugas Nastaravičius. „Demokratija“. Vienos dalies groteskiškas spektaklis. Režisierius Paulius Ignatavičius. Vaidina: Rimantas Bagdzevičius, Rimantė Valiukaitė, Tadas Gryn ir kt. N-18! Trukmė 1 val. 45 min.  
Groteskiška istorija apie daugiabutyje gyvenančius kaimynus, kuriems įgrysta nuolat dingstanti elektra. Kaimynai suvokia šios problemos priežastį – elektros instaliacijoje apsigyveno graužikai. Įkūrę namo bendriją, kaimynai svarsto, kokiu būdu „padaryti tvarką“. Galiausiai, jie nusprendžia, kad naikinti reikia ne tik graužikus.
Kaina 20 Lt (5,79 €), 25 Lt (7,24 €), 30 Lt (8,69 €).

Lapkričio 16 d. 18 val. (Didžioji salė) Teatro projektai
Gérald Sibleyras. „Vėjas topolių viršūnėse“. Dviejų dalių baltoji komedija. Režisierius Rolandas Atkočiūnas. Vaidina: Gintaras Adomaitis, Albinas Kėleris, Petras Venslovas. Trukmė 2 val.  
Trys ambicingi keistuoliai, trys vyrai iš skirtingų sluoksnių, skirtingų interesų ir tikėjimo. Spektaklyje visu gražumu atsiskleidžia trys sukriošusio vyriško infantilizmo hipostazės – buvęs elitinis mamytės sūnelis (Petras Venslovas), buvęs kovinių veiksmų po moterų sijonais herojus (Albinas Kėleris) ir buvęs kariaujantis pacifistas hipis (Gintaras Adomaitis)
Kaina 10 Lt (2,90 €), 20 Lt (5,79 €), 30 Lt (8,69 €). Bilietai Lt. – 22 Lt (6,37 €), 32 Lt (9,27 €), 42 Lt (12,16 €).

Lapkričio 17 d. 18 val. (Didžioji salė) Teatras „Atviras ratas“
Carlo Gozzi. „Meilė trims apelsinams“. Režisierius Aidas Giniotis. Vaidina: Aldona Vilutytė, Andrius Kaniava, Ainis Storpirštis, Justas Tertelis ir kt. Trukmė 2 val. 30 min.

Pasakiškoje Kryžių karalystėje vykstantis veiksmas gali vykti visur ir kiekviename teatre, todėl šiame spektaklyje – visi Lietuvos teatrai ir garsiausi vardai, ir, be abejo, vienintelė ir nepakartojama teatro magija, burtai ir visi teatriniai užkalbėjimai.
Kaina 30 Lt (8,69 €), studentams, moksleiviams, senjorams 20 Lt (5,79 €).

Lapkričio 18 d. 18 val. (Didžioji salė) Balstogės Aleksander Węgierko dramos teatras (Lenkija)
Nikolajus Gogolis. „Revizorius“. Režisierius Jacek Jabrzyk. Trukmė 2 val.  
Tikrasis Gogolio komedijos herojus yra baimė. Praradimo baimė. „Svetimo“ baimė. Mes nuolat ieškome priešų ir puoselėjam savo baimes, kurių pagrindas yra mūsų pačių rūpesčiai ir silpnybės. Ko šiandien bijo Lenkai? Kokį Revizorių sau  jie susikurs šį kartą?

Kaina 20 Lt (5,79 €), 30 Lt (8,69 €). Mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 50 % nuolaida.

Lapkričio 19 d. 18 val. (Mažoji salė) Teatras „Cezario grupė“
„Viskas arba nieko“. Vienos dalies liūdna komedija. Pjesės autorius ir režisierius Cezaris Graužinis. Vaidina: Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vilma Riaubaitė ir kt. Trukmė 1 val. 20 min.
Graužinis spektaklį-žaidimą nagrinėja, narplioja, manipuliuoja juo ir, regis, tuo mėgaujasi. Režisierius savojo spektaklio pasaulį kuria kaip koks demiurgas – iš pirmapradės materijos bei chaoso.
Kaina 30 Lt (8,69 €), mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 20 Lt (5,79 €).

Lapkričio 20 d. 18 val. (Didžioji salė) Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras
Žanas Puare. „Beprotiškas savaitgalis“. Dviejų dalių komedija. Režisierius Albinas Keleris. Vaidina: Inga Talušytė, Albinas Kėleris, Vytautas Kupšys, Asta Preidytė ir kt. Trukmė 2 val. 20 min.
Sutikite, kad išgirdę panašius žodžius – vyras, žmona ir meilužė, nusišypsosite ir būtinai pagalvosite apie prancūzišką situaciją. Ir būsite teisūs. Meilės intrigos, šmaikščios situacijos, žaismingi išsisukinėjimai, stilingi kostiumai, protingai surašyti dialogai...
Kaina 30 Lt (8,69 €), 25 Lt (7,24 €).

Lapkričio 21 d. 18 val. (Didžioji salė) Kauno mažasis teatras
Mario Fratti. „Sesuo“. Vienos dalies spektaklis. Režisierius Artūras Žukauskas. Vaidina: Doloresa Kazragytė (Motina Margarita - išvaizdi 59-erių metų moteris), Eglė Mikulionytė (Duktė Rozana - daili 39-erių metų moteris), Rokas Petrauskas (Sūnus Karlas - dailus dvidešimtmetis jaunuolis). Trukmė 1 val. 40 min.
Šiuolaikinio italų kilmės amerikiečių dramaturgo Mario Fratti pjesėje „Sesuo“ paliečiamos slapčiausios žmogaus dvasinės problemos, kurios mus lydi nuo Antikos laikų – pradedama nuo amžinojo vyro ir moters konflikto ir užbaigiama motinos dukros konfrontacija.
Kaina 30 Lt (8,69 €), 24 Lt (6,95 €). Studentams, senjorams, neįgaliesiems – 17 Lt (5,86 €).

Lapkričio 22 d. 17 val. Festivalio uždarymas (Didžioji salė)
Laureatų paskelbimas. Trukmė – 45 min. (15 min. pertrauka).
18 val. Neringos Varnelytės ir Vitalijos Mockevičiūtės projektas „Dzūkių vakaras“. Trukmė 1 val. 15 min.
Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Vitalija Mockevičiūtė ir Valstybinio jaunimo teatro aktorė Neringa Varnelytė, kartu su folkloro muzikantu Dariumi Mockevičiumi dar kartą pristatys teatrinį eskizą paremtą Dzūkijos krašto dainomis bei unikaliais pasakojamosios ir smulkiosios tautosakos kūriniais.
Renginio kaina 20 Lt (5,79 €), 30 Lt (8,69 €), 40 Lt (11,58 €). Mokiniams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 50 % nuolaida.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.26139402sec.