Elitinis Latvijos choras Klaipėdoje

Lapkričio 21 d. 18 val. Menų fakulteto salėje (Donelaičio g. 4) klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami nepraleisti retos galimybės išgirsti prestižinį jaunimo chorą „Kamēr“ iš Rygos. Latvijos Nepriklausomybės dienos minėjimui skirtame koncerte skambės naujausia, ypatingo publikos susidomėjumo sulaukusi programa „Gintaro dainos“, tarptautiniuose renginiuose žinoma anglišku pavadinimu „Amber songs“.Programą sudaro kruopščiai atrinktos gilaus turinio ir įvairiapusės muzikinės raiškos latvių liaudies dainos, kurias specialiai šiam chorui anranžavo įvairių tautų kompozitoriai. Be lietuvio V. Miškinio ir latvių E. Skukės ir P. Plakidžio, šiame projekte dalyvavo kompozitoriai iš Švedijos, JAV, Ispanijos, Vokietijos, Estijos, Izreaelio, Rusijos ir kitų šalių. Tokio bendradarbiavimo rezultatas yra tikra staigmena muzikams ir klausytojams.Liaudies daina savo muzikiniu paprastumu yra universali kūrybinė medžiaga, kurią gali interpretuoti bet kurios kultūros atstovai, papildydami savo individualia stilistika ir „perskaitydami“ savo nacionaliniu suvokimu, tuo pat metu ji nepraranda savo latviškumo, o neretai jį netgi išryškina.

Choras „Kamēr“ yra jaunų žmonių sambūris, keliantis aukščiausius reikalavimus ne tik savo vokalui ir muzikalumui, bet ir artistiškumui, nuoširdžiai išgyvenantis įkvėpimo akimirkas ir dainavimo malonumą. Tuo jis užburia klausytojus ir reikliausias konkursų komisijas. Jis tapo Europos Grand Prixkonkurso nugalėtoju Goricijoje (Italija), 2006 m. iškovojo tris čempionų vardus ir aukso medalius pasaulinėje chorų olimpiadoje Kinijoje, jo pasiekimų kraityje kelios dešimtys kitų prestižinių festivalių diplomų ir apdovanojimų.

Choro pavadinimas latviškai „Kamēr“ reiškia „Kol“. Taigi jo dalyviai džiaugiasi laime drauge dainuoti (kaip, beje, dainavimo malonumu mėgaujasi visa latvių tauta), kol yra jauni ir kupini jėgų, kartu šis vardas yra užuomina į žanrą „kamerinis“. Koncertui diriguoja jaunas dirigentas Janis Liepinis (Jānis Liapiņš), kurio rankos mostai pelnė chorui tarptautinį pripažinimą.

Organizatoriai: Latvijos respublikos ambasada, Klaipėdos etnokultūros centras, Klaipėdos universitetas.

Koncertas nemokamas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85635996sec.